رضا تقی پور رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت لایحه همکاری با کشور روسیه در زمینه امنیت اطلاعات گفت: این همکاری موافقت نامهای است که در مجلس تصویب شد و در حال حاضر در حال طی کردن مراحل تأیید در شورای نگهبان است.
وی افزود: امروزه با توجه به پیچیدگیهایی که در حوزه امنیت اطلاعات وجود دارد، نیاز به همکاریهای منطقهای و جهانی با کشورهای مختلف در زمینه امنیت شبکه، امنیت ارتباطات و حوزه فضای مجازی وجود دارد. بنابراین برای تأمین امنیت باید در بخشهای مختلف دنیا پایگاههای امنیتی و مرتبط داشته باشیم تا بتوانیم امنیت اطلاعات کشورمان را تأمین کنیم.
تقی پور با اشاره به همکاری با کشورهای مختلف در خصوص امنیت اطلاعات تصریح کرد: علاوه بر روسیه، همکاری با کشورهای دیگر در قالب کنوانسیونهایی به صورت کلی اتفاق افتاده و با بعضی از کشورهای دیگر، مذاکراتی در جریان است که امیدواریم آنها هم به توافق منجر شود.
تقی پور با اشاره به اینکه همکاری با کشور روسیه اولین همکاری در زمینه امنیت اطلاعات نیست، گفت: با کشورهای دیگر نیز همکاری داشتیم اما شورای امنیت ملی در صورت صلاحدید آن کشور را اعلام میکند.
به گزارش مهر، دولت لایحه موافقتنامه همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه را برای بررسی به مجلس ارائه کرده است.
در مقدمه این لایحه آمده است: «با توجه به وجود تهدیداتی مانند نقض حاکمیت، امنیت و تمامیت ارضی کشورها، وارد کردن خسارات اقتصادی به تأسیسات زیرساختهای مربوط به اطلاعات، دسترسی غیر مجاز به اطلاعات رایانهای و انتشار اطلاعات زیانبار برای نظامهای اجتماعی-سیاسی و محیط معنوی، اخلاقی و فرهنگی دولتها» در نظر گرفته شده است.
این لایحه ۹ ماده و یک ضمیمه دارد و مواد آن شامل «تهدیدات اصلی در حوزه امنیت اطلاعات»، «حوزههای اصلی همکاری دو جانبه»، «اصول کلی همکاری»، «اشکال و ساز و کارهای همکاری»، «حفاظت از اطلاعات»، «تامین مالی» و… میشود.