به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا الماس وندی معاون شرکت مدیریت منابع آب ایران در اولین کنگره ملی پایداری محیط زیست بر پایه مدیریت هوشمند منابع آب گفت: محیط زیست یک مسئلهای جهانی است.
وی افزود: ارکان توسعه پایدار شامل ۳ مؤلفه اقتصاد اجتماعی و محیط زیست است که میتواند در یک تعامل پایداری را تثبیت کنند و این تنها به دست بشر است.
الماس وندی گفت: خداوند در قرآن میفرماید هر چیزی با توازن و مقیاس آفریده است و غیر از آن خلق نکرده است اگر میزان به هم بخورد جهان به هم میخورد این یک جمله تکلیفی است که باید آن را عملی کنیم.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم به یک حکمرانی خوب برسیم فرمان ابتدا دست دولت است؛ مشارکت ۲ بخش جامعه مدنی و خصوصی دارد؛ اگر حکمرانی یک طرفه باشد صرفاً طبق برنامههای تعریف شده و به صورت نسخه دستوری داده شود دنیا نشان داده که این برنامهها محکوم به شکست است و باید مشارکتی باشد.
معاون شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: در حکمرانی مشارکتی آگاهی بخشی آموزش ارتباطی و گفتمان بین مسئولین و مردم نشان از حکمرانی مطلوب و توسعه پایدار است و اگر این تعامل نباشد بهم خواهد خورد.
وی افزود: برای رسیدن به توسعه پایدار که هدف است، امنیت ملی و غذایی همه حول محور موضوع آب گردش پیدا میکند اگر این اقدام میخواهد انجام شود باید هوشمندانه عمل کرد و روشهای سنتی دیگر پاسخگو نیست.
الماس وندی گفت: در هوشمند سازی کیفیت بسیار مهم است سرمایه گذاری در طرحهای مختلف از نظر کیفیت و کمیت مهم است، که متأسفانه در مسائل کیفی اعتبارات بسیار کم است.
معاون شرکت مدیریت منابع آب ایران بیان داشت: در برنامه توسعه هفتمدر کمیسیون کشاورزی خیلی کارها شده است، اتفاقی که در ارتباط با مسائل آب داریم این است که که در بخش کشاورزی بیشترین مصرف آب داریم نظام ما هوشمند نیست و از هر چاهی و در هر مکانی برداشت میشود و هیچ جدی در برداشت قائل نیستند
وی افزود: برداشت آب از اهممشکلاتی است که باید برویم به سمت توسعه پایدار رود، خصوصاً آب زیر زمینی که بیش از حد برداشت میشود.در طول این ۵۰ سال نزدیک ۱۴۰ میلیارد متر مکعب برداشت داشتیم که نرخ فرونشست ما ۲۰ درصد نرخ جهانی است.
الماس وندی ادامه داد: این برداشتها قابل تجدید نیستند برخی از این آبها در تهران سن آنها به ۱۰ هزار سال پیش بازمیگردد؛ نزدیک به ۵۹ میلیارد متر مکعب ما وابسته به آبهای زیر زمینی است و با آب های سطحی برطرف و جایگزین نمیشود
وی گفت: با هوشمند ساری به صورت یک سامانه مدیرت میشود کسانی که بیشتر مصرف میکنند که زیادهخواه هستند برایشان قطع میشود.
معاون شرکت مدیریت منابع آب ایران در پایان گفت: اگر امنیت آبی نداشته باشیم اگر بشر نتواند این مخاطرات اصلاح کند. در حوزه کمی و کیفی منابعی برای مصرف نسل آتی نخواهیم داشت.