رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص، از آمادگی این بنیاد برای راه اندازی مراکز جامع درمان بیماریهای خاص در تمامی شهرهای کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه هاشمی در همایش سراسری کمیته استانی بیماریهای خاص که امروز برگزار شد، گفت: در حال حاضر دو مرکز جامع درمان بیماریهای خاص در دو شهر تهران و کرمان راه ‌اندازی شده است.

وی ادامه داد: این مراکز که شامل بخش درمانی ویژه بیماری مرتبط ، داروخانه،‌ رادیولوژی، دندانپزشکی و سایر بخش ‌های مورد نیاز بیماران خاص است به منظور دسترسی سریع و راحت بیماران به تمام درمانهای مورد نیاز احداث می‌شود.

هاشمی گفت: بنیاد در این زمینه آماده همکاری با استانداری و ‌دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر استان‌های کشور است و معتقد است در تمام شهرهایی که بیمار وجود دارد باید این مراکز نیز احداث شود.

رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص همچنین به لزوم گسترش مراکز درمانی در تمام شهرهای کشور اشاره و اضافه کرد: در حال حاضر در برخی از مناطق کشور علی رغم وجود بیمار، مرکز درمانی وجود ندارد.

وی افزود: اما بنیاد در نظر دارد تا با گسترش مراکز درمانی، میزان مسافت طی شده برای هر بیمار خاص را جهت دسترسی به مرکز درمانی تا حداکثر30 تا 40 کیلومتر کاهش دهد.

هاشمی، در ادامه به تلاش ‌های ناموفق بنیاد برای قرار گرفتن بیماران مبتلا به ام اس و سرطان در گروه بیماران خاص اشاره کرد و گفت: اما با این وجود با تلاش ‌های صورت گرفته در حال حاضر بیش از 90 درصد هزینه‌ های دارویی این بیماران از سوی بیمه ‌ها پرداخت می ‌شود.

در ادامه این مراسم، دبیرکل بنیاد امور بیماریهای خاص نیز تعداد بیماران مبتلا به تالاسمی را 15 هزار نفر عنوان کرد و گفت: بیماران دیالیزی و هموفیلی نیز به ترتیب به تعداد 14 هزار و 4 هزار نفر در سراسر کشور وجود دارند.

محمد باقر لاریجانی یادآور شد: البته از آنجا که شناسایی بیماران دیالیزی به خوبی صورت نمی ‌گیرد، پیش بینی می شود حدود 40 هزار بیمار در ایران وجود داشته باشد.

وی، مشکلات بیماران خاص را شامل نبود پروتکل درمانی برای تمام آنها، کمبود تجهیزات پزشکی در مراکز درمانی و کمبود تعداد این مراکز برشمرد و خواستار شد تا با همکاری تمام مسئولان کشور مشکلات این بیماران در آینده‌ای دور مرتفع شود.

دکتر علی اکبر ولایتی، نیز در همایش کمیته استانی بیماریهای خاص با بیان اینکه در مراکز درمانی دولتی لزوم دنبال کردن وضعیت سلامتی بیمار پس از درمان وجود ندارد، تاسیس نهادهای غیردولتی از جمله بنیاد امور بیماریهای خاص را راهی مناسب برای افزایش چتر حفاظتی، مراقبتی، ‌درمانی و پیشگیری برای این بیماران دانست و گفت:‌ در این گونه مراکز، سلامت بیمار حتی پس از انجام اقدامات درمانی نیز دنبال می شود.

وی با اشاره به مشکلات متعدد بیماران خاص خطاب به حاضرین در مجلس گفت: گاهی بودجه‌ای که در مجلس شورای اسلامی به تصویب می ‌رسد پس از تقسیم برای اختصاص دادن به مراکز درمانی در شهرستان‌ها کفایت نمی‌کند، بنابراین باید با در نظر گرفتن سایر ظرفیت ‌ها از جمله کمک ‌های مردمی به کاهش مشکلات بیماران خاص اهتمام ورزیم.

در ادامه این همایش؛ دکتر میترا مهدوی، رئیس سابق مرکز مدیریت پیوند و بیماریهای خاص وزارت بهداشت با اعلام اینکه مسئولان به بیماران مزمن از جمله آلزایمر و صرع نیز در کنار بیماران خاص شامل هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی توجه دارند، گفت: امیدواریم در آینده بتوانیم با تخصیص اعتبارات و امکانات این بیماران را نیز در زمره بیماران خاص اعلام کنیم.

وی به گسترش دیالیز بی کربنات به عنوان روش مناسب دیالیز در سالهای اخیر در کشور اشاره کرد و گفت: این اقدام از جمله فعالیت‌های مناسب صورت گرفته از طریق همکاری وزارت بهداشت و بنیاد امور بیماریهای خاص بوده است.