همایش " تفکر علمی و ارزشهای پیشرفت" با تأکید بر اهمیت تفکر علمی در شیوه زندگی و سهیم بودن آن در توسعه عقلانیت طی دو روز 25 و 26 آذر ماه در دانشگاه عین‌شمس مصر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از محیط، دانشکده ادبیات دانشگاه عین شمس قاهره چهارمین همایش علمی "تفکر علمی و ارزشهای پیشرفت " را با حضور استادان و اندیشمندان مصری برگزار کرد.

طی این همایش دکتر مجده احمد محمود معاون دانشکده تحقیقات و مطالعات عین شمس با اشاره به اینکه این همایش نشانگر اهمیت تفکر علمی در شیوه زندگی و کار در همه زمینه‌ها است، اظهار داشت: خانواده یکی از مهمترین نهادهایی است که از اساس تفکر منتقادانه بهره‌مند می شود و به عنوان یکی از مؤلفه‌های معرفتی آن را به کار می‌گیرد. این نوع تفکر در توسعه عقلانیت سهیم بوده و مشکلات جامعه نوین را تا حدودی برطرف می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه ارزشهای پیشرفت و تفکرات علمی در تحلیل روابط میان افراد خانواده و انعکاس این ارتباط در صور مختلف جامعه تجلی می‌یابد، تصریح کرد: درگیریهای ارزشی میان نسلهای مختلف وجود دارند و این همان چیزی است که نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که بیشتر مشکلات نسل جدید از آن ناشی می‌شود.

دکتر مجده محمود رنج نسل امروز بشر را فقدان معنا یا مرکزیت ذات و احساس عزلت اجتماعی خواند. 

دکتر احمد زکریا شلق از شرکت‌کنندگان در این همایش، تفکر علمی را موضوعی حیاتی و حساسی خواند و گفت: تکیه بر شیوه علمی اساس پیشرفت و ترقی در جامعه معاصر به شمار می‌رود. اما نقش خانواده در تربیت نسل نواندیش اهمیت بسیاری دارد و شرایط اقتصادی و اجتماعی نیز بر این مسئله صحه می گذارد.

دکتر امام عبدالفتاح استاد فلسفه این دانشکده نیز در ادامه به اهمیت تفکر علمی در رویارویی با پدیده خرافات اشاره کرد و اظهار داشت: تکیه و تأکید بر خرافه‌های مختلف منجر به فروپاشی نظام جوامع اسلامی می‌شود و ما باید از این پدیده دوری و با آن مبارزه کنیم.