نخست وزیر عراق در دیدار با حجت الاسلام شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و هیات علمایی همراه وی تاکیدکرد : تقریب و تقویت ارتباط ، به طور متمایز، رسالت انسانی اسلامی و محمدی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در دفتر خود و در حاشیه برگزاری دومین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی عراق در بغداد میزبان حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب بین مذاهب اسلامی و هیأت علمایی همراه بود.

السودانی در ابتدا، برگزاری دومین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی در بغداد را تبریک گفت و تاکید کرد: امت اسلام با تحریف عمدی و هدفمند و مکرر رسالت محمدی (ص) در گذر تاریخ روبه‌رو بوده است که این مساله به شکل‌های مختلف در دوران معاصر ظاهر شده است و یکی از اشکال آن، تروریسم است.

وی افزود: عراقی‌ها از سال ۲۰۰۳ میلادی وارد نبرد سرنوشت‌ساز دفاع از سرزمین خود و سرنگونی نظام دیکتاتوری (صدام معدوم) و نبرد با تروریسم و مبارزه با داعش شدند و این مرحله دشوار، همه عراقی‌ها را به ویژه پس از صدور فتوای مبارک مرجعیت عالی، آیت الله العظمی سیستانی متحد و یکپارچه کرد.

السودانی با بیان این که این فتوا تنوع مذهبی، انسجام و همبستگی در داخل کشور را تحکیم بخشید، خاطرنشان کرد: تنوع در فقه، نحو، تفسیر و قرائت‌های قرآنی مایه افتخار و نشانه غنای تاریخی است.

نخست‌وزیر عراق تاکید کرد: رسالت تقریب و تقویت ارتباط، به طور متمایز، رسالت انسانی اسلامی و محمدی است.

السودانی تاکید کرد: امت اسلام امروز از طریق تجاوزات وحشیانه به غزه مورد امتحان قرار گرفته است، تجاوزاتی که دروغگویی ادعاهای جامعه غربی را برملا کرده است.

وی با اشاره به دوران تروریسم که عراق پس از سرنگونی رژیم بعثی صدامی با آن روبه‌رو شد، گفت: امواج تروریسم کور، تمام طیف‌ها و قشرهای مردم عراق را هدف قرار داد، تروریسمی که هیچ ربطی به واقعیت ملت عراق که اهل همزیستی با یکدیگر هستند، ندارد، ما شهدای زیادی را برای آزادی سرزمین (ازاشغال تروریسم) تقدیم کردیم.

السودانی اظهار داشت: داعش، منطقه را در چارچوب یک پروژه بزرگ هدف قرار داد که هدف از آن تغییر نشانه‌ها و وضعیت منطقه بود و در پس آن اراده‌ها و قدرت‌های شناخته شده‌ای قرار داشتند.

وی تاکید کرد: ما به توسعه نسلی از جوانان خود و عموم قشرهای ملت‌های اسلامی برای تعامل با فرق مذهبی نیاز داریم، مذاهب در اصل به یکدیگر نزدیک هستند و نقاط اشتراک آنها بسیار بیشتر از نقاط اختلاف است.

السودانی درباره تحولات غزه نیز گفت: تجاوزات وحشیانه نظامیان اشغالگر در حقیقت یک نسل کشی و کشتار دسته جمعی است که در سطح رخدادهای تاریخی و جنایاتی که در طول تاریخ رخ داده، نظیری ندارد.

وی خاطر نشان کرد: امروز غیر نظامیان فلسطینی به مکان دیگری در رفح پناه برده‌اند؛ اما به شکل وحشیانه‌ای مورد حمله قرار می‌گیرند. ما به وحدت و یکپارچگی در مواضع نیاز داریم، این در حالی است که تمام ابتکارعمل‌ها و محکومیت‌ها در سطح جنایاتی که در غزه رخ داده، نیست.

نخست‌وزیر عراق تاکید کرد: مساله فلسطین یک مساله اساسی و ریشه‌ای در وجدان عراقی‌هاست.