دكتر رضا ساكي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با اشاره به اينكه دانش آموزان رغبتي براي انجام كارهاي پژوهشي ندارند ، افزود : موفق ترين دانش آموز در مقطع متوسطه دانش آموزي است كه بتواند به خوبي تست بزند ، در حالي كه با آموزش چگونگي تست زني نمي توان توقع داشت كه دانش آموزان مفاهيم مطالب را فهميده اند.
وي با تاكيد بر اينكه تست زني دانش آموزان را افرادي بدون تحليل پرورش مي دهد ، گفت : در تست زني دانش آموزان مطالب كليشه اي را حفظ مي كنند ، در حالي كه در بسياري از موارد حتي مفاهيم دروس را متوجه نشده اند و چون مفاهيم در ذهن آنها دسته بندي نشده است ، دانش آموزان آموخته هاي سطحي خود را به سرعت فراموش مي كنند.
اين كارشناس با تاكيد بر اينكه در مقاطع تحصيلي ابتدايي و راهنمايي براي افزايش روحيه پژوهش در دانش آموزان اقداماتي صورت پذيرفته است ، افزود : تغيير در مفاهيم درسي به تنهايي نمي تواند انگيزه دانش آموزان را براي تحقيق و پژوهش افزايش بدهد ، براي اين منظور بايد معلمان نيز دوره هاي آموزشي خاصي را سپري كرده و با فوايد و چگونگي پژوهش آشنا شوند.
وي با اشاره به اينكه معلمان با روش هاي پژوهش آشنا نيستند ، گفت : طرح هايي همچون معلم پژوهنده در حال اجراست كه در سال جاري بر اساس اين طرح بيش از 250 هزار معلم با روش هاي پژوهش و آموزش آن به دانش آموزان آشنا شده اند .