بیرجند - خبرگزاری مهر: معاون برنامه ریزی استاندار خراسان جنوبی از تدوین طرح جامع اشتغال این استان تا پایان سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، علیرضا حاج دزفولیان امروز در نشستی خبری با خبرنگاران مطبوعات و رسانه های خراسان جنوبی با بیان اینکه این استان به عنوان پایلوت اجرای طرح جامع اشتغال در کشور انتخاب شده است، تصریح کرد: با اجرای این طرح که مبتنی بر قابلیتها و ظرفیتهای موجود استان است گامی مهم در راستای توسعه خراسان جنوبی برداشته می شود.

به گفته وی با توجه به اینکه اجرای طرح آمایش سرزمین خراسان جنوبی در حال اتمام است لذا نتایج این طرح در تدوین طرح جامع اشتغال بسیار موثر خواهد بود.

وی بودجه عمومی اختصاص یافته به خراسان جنوبی اعم از فروش نقدی و درآمد مالیاتی در سال گذشته را بالغ بر یک هزار و 890 میلیارد ریال عنوان کرد و یادآور شد: این رقم از ابتدای سال جاری تاکنون با 59 درصد رشد به دو هزار و 980 میلیارد ریال رسیده است.

حاج دزفولیان با بیان اینکه درآمد‌‌های مالیاتی خراسان جنوبی در بخش دولتی نسبت به سال گذشته 56 درصد رشد داشته، خاطر نشان کرد: سهم مالیات حقوق بخش خصوصی و عمومی در استان از سال گذشته تاکنون 77 درصد رشد داشته که این امر نشانگر افزایش درآمد کارکنان بخش خصوصی و دولتی است.

معاون برنامه ریزی استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: با توجه به اینکه مشاغل آزاد توانایی انتقال بار مالیاتی را دارند‌ لذا بازنگری در روش‌های اخذ مالیات از مشاغل آزاد به صورت بومی و منطقه ای در دستور کار اداره کل امور مالیاتی استان قرار دارد.

وی سهم خراسان جنوبی از تولید ناخالص داخلی کشور را شش هزار و 677 میلیارد ریال، معادل چهار دهم درصد کل تولیدات ناخالص داخلی کشورعنوان و تأکید کرد: با توجه به اینکه یک درصد جمعیت کل کشور در این استان مستقر هستند سهم خراسان جنوبی از تولید ناخالص داخلی کشور بسیار کم است.

وی ضریب ریسک بالا و امنیت سرمایه گذاری به لحاظ موقعیت جغرافیایی استان در کشور، قرارگیری در مسیر ترانزیت مواد مخدر و دوری از مراکز عمده تصمیم گیری تا سه سال گذشته را از جمله عوامل پایین بودن تولیدات ناخالص داخلی در استان برشمرد.

حاج دزفولیان تصریح کرد: بخش خدمات با میزان ارزش افزوده چهار هزار و 621 میلیارد ریال معادل 69 درصد تولید ناخالص داخلی استان بیشترین سهم تولید را در این بحث به خود اختصاص داده است.

وی یادآور شد: بخش کشاورزی با ارزش افزوده هزار و 199 میلیارد ریال معادل 18 درصد و بخش صنعت و معدن و ساختمان با 749 میلیون ریال معادل 13 درصد از تولید ناخالص داخلی استان را به خود اختصاص داده است.

به گفته این مسئول برنامه ریزی، توسعه صنایع بسته بندی محصولات عمده کشاورزی، افزایش سرمایه گذاری در صنایع فرآوری سنگ های معدنی و سرمایه گذاری بخش های خصوصی در امر گردشگری از جمله عوامل موثر در افزایش سهم استان از تولید ناخالص داخلی کشور است.

وی با اشاره به محصولات استراتژیک استان اعم از زرشک، زعفران و عناب اظهار داشت: در حال حاضر 71 درصد اراضی زیر کشت عناب و 81 درصد تولید این مصول مربوط به خراسان جنوبی است.

معاون برنامه ریزی استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: علی رغم وجود محصولات استراتژیک در این استان، نبود صنایع فرآوری این محصولات یکی از دغدغه های کشاورزان است.

وی با بیان اینکه ایجاد صنایع فرآوری این محصولات در دستور کار توسعه صنایع کوچک خراسان جنوبی قرار دارد ابراز امیدواری کرد: با اجرای این اقدام، گامی مهم در رشد ارزش افزوده محصولات کشاورزی استان برداشته و محصولات استراتژیک اعم از زرشک و عناب به جایگاه اصلی خود در کشور دست یابند.

وی، قرار گرفتن خراسان جنوبی در محور کریدور های شمال و جنوب و شرق و غرب و داشتن مرز مشترک طولانی با کشور افغانستان را از جمله مزیت های اقتصادی استان دانست.

حاج دزفولیان در پایان با اشاره به برنامه های توسعه ای در خراسان جنوبی یادآور شد: با پیگیری های انجام شده توسط مجموعه برنامه ریزی استان، توسعه محور شرق استان مورد توجه قرار گرفته و در همایش بین المللی توسعه شرق کشور نیز مباحث علمی مربوط به این امر مطرح می شود.