خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: افکار عمومی در خاورمیانه همزمان با سفر مقامات غربی به منطقه با یک سئوال بزرگ مواجه اند و آن اینکه چرا برخی حکام منطقه بدون هیچ توجیه منطقی، در همسویی با آمریکا به عنوان دشمن جهان اسلام، ایران را خطرناک می دانند.

جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا از روز گذشته سفر به چند کشور عربی همپیمان خود را با دیدار از کویت آغاز کرد؛ کویتی ها نیز که به دوستی با کاخ سفید افتخار می کنند؛ فعالیتهای هسته ای ایران را نگران کننده توصیف کرده اند.

شبکه های الجزیره والعربیه به صراحت اعلام کرده اند یکی از اهداف سفر بوش به کشورهای کویت، بحرین، امارات، عربستان و مصر، تشکیل جبهه ای علیه ایران و همراه کردن این کشورها با سیاستهای کاخ سفید است.

عبدالواحد الخلصان تحلیلگر کویتی به شبکه الجزیره گفته است : سفر جرج بوش به کویت بسیار مهم و تاریخی است، پرونده های مهمی را کویتی ها در دیدار با رئیس جمهور آمریکا بررسی می کنند که مهمترین آن، برنامه هسته ای ایران است که همچنان دغدغه ها ونگرانی های زیادی از سوی کشورهای منطقه خلیج فارس درباره آن وجود دارد.

او می گوید : "هرچند گزارش اخیر سازمانهای اطلاعاتی آمریکا تاکید کرده است ایران با غنی سازی به دنبال ساخت بمب اتمی نیست، اما با این حال کشورهای عربی از جمله کویت از ایران می خواهند تضمین دهد که واقعا برای دستیابی به انرژی هسته ای و نه سلاح تلاش می کند."

باراول نیست که مقامهای کشورهای عربی منطقه به مناسبتها و دیدارهای مختلف، ادعای واهی نگران کننده بودن نقش ایران در منطقه و همچنین فعالیتهای هسته ای صلح آمیز آن را مطرح می کنند.اوایل آبان گذشته،ولیعهد بحرین درهمنوایی با ادعاهای واهی غرب درباره ایران،مدعی صلح آمیز نبودن برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران شد که مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی بر این حقیقت(صلح آمیز بودن این برنامه) صحه گذاشته است.

"سلمان بن حمد بن عیسی آل خلیفه" در گفتگو با روزنامه های "تایمز" و "دیلی تلگراف" مدعی شد که برنامه هسته ای ایران صلح آمیز نبوده و تهران در پی دستیابی به سلاح هسته ای است. وی در ادامه فرافکنی های خود درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران ادعا کرد : اگر ایران تا کنون به بمب هسته ای دست نیافته به این دلیل بوده که تهران درپی توسعه دانش و توانایی های خود در این زمینه است.

پیش از آن، یک مقام بلندپایه اماراتی در اظهاراتی غیر منطقی از برنامه هسته ای صلح آمیز ایران ابراز نگرانی کرده و بدون اشاره به خطرات بی شمار زرادخانه سلاحهای هسته ای رژیم صهیونیستی،آن را برای منطقه خلیج فارس خطرناک خوانده واز ایرن خواسته است تضمین دهد برنامه هسته ای اش، صلح آمیز است.

محمد حسیب الشعالی وزیر مشاور در امور خارجی امارات، در نشست وزیران  امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب در قاهره گفته بود :" کشورهای عضو شورای همکاری از تحولات پرونده هسته ای ایران و به ویژه از نشت مواد هسته ای از نیروگاههای هسته ای ایران که ممکن است به فاجعه زیست محیطی بزرگ و آلودگی آبهای خلیج( فارس) منجر شود، نگران هستند و کشورهای عضو شورا از ایران می خواهند ضمانتها و تضمینهای عملی بیشتری برای جلوگیری از بروز فاجعه ای که منطقه از آن وحشت دارد، ارائه کند، هرچند کشورهای عضو شورا بر حل این بحران از راههای دیپلماتیک تاکید می کنند.

این مقام اماراتی، اگر چه گفته بود که کشورهای عضو این شورابه عنوان اهرم فشار بر ضد ایران به خاطربرنامه هسته ای آن به کار گرفته نخواهند شد، اما وی نیز برنامه صلح آمیز ایران را هم ردیف زرادخانه سلاحهای هسته ای رژیم اسرائیل و برنامه توسعه این سلاحها قرار داد و فعالیتهای صلح آمیز هسته ای تهران را خطرناک و نگران کننده توصیف کرد.

وی در این باره گفته بود:"موضع کشورهای خلیج(فارس) درباره عاری شدن منطقه خاورمیانه از سلاحهای هسته ای از جمله منطقه خلیج(فارس) از هر منبعی که باشد، یکسان است، زیرا تهدید چه از سوی ایران یا اسرائیل یکی است، و هیچ اختلافی میان موضع عربی یا خلیج(فارس) دراین مسئله وجود ندارد."

وی درباره علت نگرانی های کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از برنامه هسته ای صلح آمیز ایران چنین گفته بود: " اولین علتش این است که اعراب حادثه چرنوبیل را به خاطر می آورند و دومین مورد، خطر گسترش سلاحهای کشتار جمعی است و این نگرانی توجیه پذیر است و این نگرانی در منطقه خلیج(فارس)، منطقه عربی و کشورهای جهان وجود دارد."
 
نقش آمریکا در بدبین کردن کشورهای عربی به ایران

 مقامهای آمریکایی بارها در دیدار با مقامهای کشورهای عربی و در جریان سفر به این کشورها،تلاش کرده اند تا با طرح این ادعا که برنامه هسته ای صلح آمیز ایران و نیروگاه اتمی بوشهر خطری بزرگ برای امنیت کشورهای منطقه است؛ آنها را به این برنامه بدبین کرده و با سیاستهای خصمانه خود علیه تهران همراه کنند و اینگونه القاء کنند که ایران به دنبال تسلط بر منطقه است تا ادامه حضور تنش آفرین خود را در منطقه توجیه کنند و از سوی دیگر بتوانند با فروش سلاح به این کشورها به بهانه خطر ایران، کارخانه های تولید تسلیحات و سلاحهای کشتارجمعی خود را از خطر ورشکستگی نجات دهند.
 
اما این در حالی است که ایران تا کنون همکاری های سازنده و شفاف خود را با آژانس بین المللی انرژی اتمی برای اثبات صلح آمیز بودن فعالیتهای هسته ای خود انجام داده و می دهد وتاکنون هیچ مدرکی که ادعاهای واهی غرب مبنی بر تلاش ایران جهت دستیابی به سلاح هسته ای را نشان دهد، به دست نیامده است.

ایران بارها به کشورهای عربی درباره ایمنی نیروگاه اتمی بوشهر و صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای خود اطمینان داده است و حتی در این چارچوب محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران در سفری که به کویت انجام داد؛ بار دیگر بر این مسئله تاکید کرد.

محمد البرادعی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش اخیر خود تاکید کرده فعالیتهای هسته ای ایران ماهیت غیرنظامی  دارد؛ بر خلاف ادعاهای واهی غربی ها و در راس آن آمریکایی ها که مدعی تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای است.

محمد البرادعی پیش از سفر به تهران نیز در گفتگو با یک روزنامه عرب زبان،با تاکید بر اینکه درباره مسئله هسته ای ایران کج فهمی هایی وجود دارد تصریح کرد: هیچ سند ومدرکی مبنی بروجود فعالیتهای هسته ای غیر قانونی(نظامی) درایران پیدا نکردیم .

علاوه بر تاکیدهای آژانس، ارزیابی اطلاعات ملی آمریکا(NIE) دوشنبه 12 آذر منتشر شد  که در آن به صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران اشاره و اعلام شد که آمریکا از سال 2003 میلادی به خوبی از این مطلب آگاهی داشته که تهران در پی تولید سلاحهای هسته ای نیست.

این در حالی است که علاوه بر تاکید ایران بر اینکه هرگز برنامه هسته ای نظامی نداشته، حتی روسیه به صراحت اعلام کرد ایران حتی پیش از سال 2003 نیز برنامه تسلیحات اتمی نداشته است.

سرگئی کیسلیاک معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرده است : برنامه هسته ای ایران تحت کنترل کامل آژانس قرار دارد و  تهران تهدید موشکی نیست .وی تصریح کرده که  آژانس همه فعالیتهای هسته ای ایران را کنترل می کند. تا زمانی که آژانس در آنجا حضور دارد در صورتی که تردیدی هم درباره نیت ایران برای دستیابی به اورانیوم غنی شده با درصد بالا وجود داشته باشد، نمی تواند این کار را انجام دهد.

 اما با وجود تاکیدهای آژانس بین المللی انرژی اتمی بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران که با خشم و نارضایتی آمریکا و برخی کشورهای غربی روبرو شده است؛ همسویی کشورهای مسلمان منطقه با ادعاهای واهی و تردیدافکنی غرب درباره این فعالیتهای صلح آمیز، تاسف برانگیز است.

اما اظهارات غیرمسئولانه برخی مقامهای عربی درباره ایران درحالی است که آنها چه در سفر به آمریکا و چه در جریان دیدار مقامهای آمریکایی ازکشورهای متبوعشان، به همان صراحتی که از ایران و به زعم خود خطرناک بودن نقش آن سخن می گویند؛ هرگز اشاره به زرادخانه مخوف سلاحهای هسته ای رژیم صهیونیستی نمی کنند.

رفتار دوگانه اعراب در برابرایران و رژیم اشغالگر قدس به گونه ای است که حتی برخی رسانه های حکومتی در کشورهای عربی از آن انتقاد کرده اند.در این زمینه روزنامه البیان امارات نوشته بود: " اسرائیل که تروریسم دولتی را پیشه خود کرده و در جهان رقیب ندارد ، نه مورد بازخواست قرار می گیرد و نه به خاطرجنایاتش مجازات می شود، اما کشوری مانند ایران تحت بازخواست شدید قرارمی گیرد، این رفتار دوگانه کاملا از منطق به دور است."

به گزارش مهر، البیان نوشت : اسرائیلی ها با اتکا به حمایتهای آمریکا همچنان خود را از حوزه بازخواست و نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی خارج می دانند و تمام این امتیازها به خاطر حمایت های ویژه واشنگتن است.

"ایران هراسی" ترفند آمریکا برای برهم زدن روابط اعراب با تهران و انحراف افکارعمومی از خطرات اسرائیل

علامه فضل الله از علمای برجسته لبنانی تاکید کرده است : دولت آمریکا درتلاش است تا روابط کشورهای عربی و ایران را با تحریک برخی کشورهای موسوم به میانه رو پیچیده کند.

به گفته وی، آمریکا می خواهد ایران از حقوق ملی خود از جمله حق غنی سازی بگذرد و این در حالی است که گزارش سازمان های جاسوسی آمریکا برآن تاکید دارد که تهران در مسیر برنامه هسته ای خود راه مسالمت آمیز و قانونی را طی کرده است.

دکتر "سیف الدین عبدالفتاح" استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره این استاد دانشگاه قاهره نیز به مهر گفته است : آمریکا اکنون تلاش گسترده ای را برای ایجاد هراس از ایران برای سرپوش گذاشتن برخطر اسرائیل درمنطقه نشان می دهد واکنون هم برخی ازرژیم های عربی در این رابطه از آمریکا بازی خورده اند واین مسئله سبب شده است تا شاهد اختلال در استراتژی سیاست خارجی این کشورها باشیم.

وی با اشاره به برنامه هسته ای صلح آمیز ایران گفت : به اعتقاد من اصولا کشورهای عربی ارتباطی با برنامه هسته ای ایران ندارند به بیانی واضحتر این برنامه اصولا علیه این کشورها نیست وشواهد ودلایل هم حکایت از آن دارد.


دراین زمینه عبدالفتاح تاکید کرد: "مشکل برخی کشورهای عربی این است که سعی می کنند برخی از سوء فهم های خود از نقش جمهوری اسلامی ایران درخاورمیانه را با کشاندن وتقویت حضور آمریکا درمنطقه جبران کنند،غافل ازاینکه این حضور خطرناکتر از اصل سوء تفاهم های موجود است.

اگرچه مواضع خصمانه و کینه توزانه غربی ها و در راس آنها، آمریکا در برابر ملت ایران و مانع تراشی آنها در برابر دستیابی آنها به پیشرفت و رفاه و انرژی هسته ای صلح آمیز، شگفت انگیز نیست، اما نکته ای که مایه تاسف است، مواضع واظهارات نسنجیده بیشتر رسانه ها و برخی مسئولان عرب درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران .

این ادعاها و اظهارات در حالی است که نیروگاه اتمی بوشهر کاملا بر اساس استاندارهای بین المللی ورعایت معیارهای آژانس بین المللی انرژی اتمی و در نظر گرفتن امنیت زیست محیطی در حال ساخت است و کارشناسان بین المللی بی خطربودن این نیروگاه را مورد تایید قرارداده اند، بنابراین ادعاهای کشورهای عربی مبنی بر احتمال نشست مواد هسته ای از نیروگاه بوشهر نادرست است.

در پایان بار دیگر این سئوال را مطرح می کنیم که کدام یک نگران کننده است، برنامه هسته ای صلح آمیز ایران که کاملا تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی قراردارد و همچنان به همکاری با این نهاد بین المللی ادامه می دهد یا برنامه سلاحهای کشتار جمعی و به ویژه هسته ای اسرائیل که به گواه کارشناسان این رژیم با داشتن بیش از 200 تا 300 کلاهک بزرگترین خطر برای امنیت منطقه ای و بین المللی به شمار می رود و نه تنها حاضر به امضای معاهده ان پی تی و برچیدن سلاحهای کشتارجمعی و به ویژه هسته ای خود نیست که درسایه حمایتهای آمریکا و سکوت جامعه بین المللی همچنان به توسعه این سلاحها ادامه می دهد؟