به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله عباسعلی عمید زنجانی شب گذشته در جمع خبرنگاران گفت : به طور کلی وضعیت کسری بودجه های دانشگاهها به ویژه در دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر کمرشکن و تأسف آور است. اما با توجه به درآمدهای اختصاصی دانشگاه به هر شکلی روی پا ایستادیم تا آموزش لطمه ندید. به رغم مشکلات مالی ناشی از کسری بودجه با همت اساتید، پژوهش پیشرفت داشت و دانشگاه تهران که 2 سال پیش در رتبه 2 هزار و 300 دانشگاههای برتر بود در رتبه 550 قرار گرفت. از این رو مشکلات ناشی از بودجه ما را از پای نمی اندازد و مقاومت اساتید نیز در این زمینه قابل تقدیر است.
وی اظهار داشت: باید توجه کنیم که بسیاری از بناهایی که در آموزش و پژوهش دانشگاهها موجود است، مربوط به 50 سال پیش می شود و بسیاری از آزمایشگاهها نیز در سطح دانشگاه تهران متعلق به 30 تا 40 سال گذشته است. برخی وسایل آزمایشی نیز که اساتید از آنها استفاده می کنند جایگاهشان در موزه علم است نه در دانشگاه. علیرغم این مشکلات از وسایل ابتدایی تحقیق هم استفاده می شود و مواد گرانقیمتی را که نمی توان گفت چگونه از خارج وارد می شوند، با یک رفت و برگشت برق فاسد می شوند.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه 90 درصد بودجه دانشگاه تهران مربوط به حقوق اساتید و کارکنان است، گفت : یک هزار و 600 عضو و 2 هزار و 800 کارمند بیشترین بودجه دانشگاه تهران را می بلعد و برای پژوهش مقدار مختصری باقی می گذارد. در سال جاری اعتبار پژوهشی بالای 3 میلیارد تومان بود که با این پول باید فرصتهای مطالعاتی، گرنت و ... را انجام داد. در حال حاضر انجام دادن این امور در دانشگاه به معجزه شباهت دارد.
وی افزود: درست است که کسری بودجه در پژوهش تأثیر دارد اما مقاوت اساتید پژوهشی در برابر این کمبودها قابل تحسین است.
عمید زنجانی در مورد بودجه سال آینده دانشگاه گفت: هنوز مقدار بودجه دانشگاه تهران مشخص و ابلاغ نشده است اما به نظر می رسد، نسبت به سال جاری با رشد 10 درصدی مواجه باشیم که این تفاوت جزیی است و تأثیر چندانی نخواهد داشت.
وی با اشاره به درآمدهای اختصاصی که برای جبران کسری بودجه کسب می کنند اظهار داشت: دانشگاه تهران درآمدهای اختصاصی خود را از نوبت دوم، موقوفات و .. کسب می کند و این درآمد برابر اصل بودجه اختصاصی دولت به دانشگاه کمک می کند.