ارئیس کمیته زنان در شورای ملی کویت با اشاره به اینکه عاشورا مناسبتی برای احیای ارزشها و تعالیم والای دین اسلام به شمار میرود، گفت: امروز جوامع اسلامی که به ارزشهای اخلاقی و ارزشهای دینی پایبند هستند، خود را زنده نگه میدارند.
احیای عاشورا احیای ارزشها و تعالیم والای اسلام در قلب انسانها است
نائب صالح عاشور رئیس کمیته زنان در شورای ملی کویت به مناسبت یادبود عاشورا بیانیهای صادر کرد و در آن اظهار داشت: یادبود روز شهادت نوه نبی اکرم (ص) در این ایام بسیار ارزنده است و مسلمانان باید این مناسبت را زنده نگهدارند.
وی با اشاره به اینکه عاشورا روز ماندگاری است، تصریح کرد: عاشورا مناسبتی برای احیای ارزشها و تعالیم والای دین اسلام به شمار می رود و امروز جوامع اسلامی که ارزشهای اخلاقی و ارزشهای دینی پایبند هستند، باید این مناسبت را به منظور تحکیم و تثبیت ارزشهای دینی و تعالیم خود زنده نگهدارند. چرا که احیای این مناسبت احیای قلبهایی است که دچار غفلت زدگی شدهاند و این در واقع فلسفه شعائر دینی به شمار میرود.
نائب صالح عاشور در ادامه یاد آور شد: از این رو میخواهیم که امسال روز عاشورا به عنوان تعطیل رسمی اعلام شود که هدف ما در این خصوص یاری مذهبی نیست، بلکه یاری اهل بیت رسول خدا (ص) است که خداوند آن را برای همه مسلمانان واجب اعلام کرده است.
رهبر شیعیان مراکش خواستار تعطیلی رسمی روز عاشورا شد
ادریس هانی خواست روز عاشورا (دهم محرم) چون دیگر کشورها و جوامع شیعی در مراکش نیز به عنوان تعطیل رسمی و مناسبتی ملی اعلام شود.
ادریس هانی رهبر شیعیان مراکش با اشاره به اینکه عاشورا مناسبتی دینی برای همه مسلمانان جهان به شمار می رود، اظهار داشت: امام حسین (ع) متعلق به همه مسلمانان است و در جامعه مراکش مسلمانان اعم از سنی و شیعه در بزرگداشت شعائر حسینی مشارکت می کنند.
وی با تأکید بر اینکه مسلمانان ارزش رسالت اسلامی و انسانی امام حسین (ع) را دریافتند، افزود: آنها از این واقعه به منظور تقریب میان مسلمانان و وحدت و انسجام آنها یاد می کنند تا از سنت جدش رسول خدا دفاع کنند.
ادریس هانی با بیان اینکه مراکش از جمله کشورهایی است که شیعیان آن همواره زیاد بودند، تصریح کرد: ادریس بن عبدالله یکی از برجسته ترین رهبران انقلاب علوی در این کشور بود، بنابراین بر اساس مستندات تاریخی می توان گفت که دولت شیعی از دیرباز در این کشور تشکیل و شیعیان به مراکش راه یافتند.
وزیر اطلاع رسانی لیبریا خواستار تعطیلات رسمی اعیاد مسلمانان شد
لورنس بروبله وزیر اطلاع رسانی لیبریا پیشنهاد خود را به منظور تعطیلات رسمی اعیاد مسلمانان به پارلمان این کشور داد تا با موافقت قانونی جلب شود.
وزیر اطلاع رسانی لیبریا تصریح کرد: این اتفاق امری جهت تسامح دینی میان پیروان ادیان مسیحی و اسلامی به شمار می رود که در بیشتر کشورهای جهان وجود دارد و منجر می شود مسلمانان و مسیحیان با یکدیگر همزیستی مسالمت آمیز داشته باشند .
مسلمانان لیبریا از سالها پیش در تلاش هستندد تا اعیاد آنها به عنوان اعیاد ملی در این کشور اعلام شود، همچنین خواستارند تا مساوات و برابری در مناصب دولتی و کارمندی نیز ایجاد شود.
اسلام پس از مسیحیت دومین دین بزرگ در این کشور به شمار میرود که 20 درصد از ساکنان لیبریا را تشکیل میدهند و مسیحیت به عنوان اولین دین 40 درصد ساکنان را تشکیل می دهد و بقیه هم ادیان غیر آسمانی هستند که در این کشور پراکنده شده اند.
سازمان ملل قانونی برای جلوگیری از تعرض به ادیان صادر کند
شیخ عکرمه صبری رئیس شورای عالی اسلامی و خطیب مسجدالاقصی از شورای سازمان ملل متحد خواست تا قانونی بین المللی تصویب کنند و در آن هرگونه تعرض به ادیان در جهان تحریم شود و مانع از اشاعه هتک حرمت و اهانت به اعتقادات دینی به بهانه آزادی بیان شوند.
وی طی بیانیه ای به سازمان ملل متحد اعلام کرد: همه کشورهای اسلامی و عربی خواستار برگزاری همایشی اضطراری برای این منظور هستند تا منشوری واحد برای احترام به همه ادیان و اعتقادات صادر شود.
وی در ادامه تصریح کرد: امسال متأسفانه شاهد ازایش تعرضها نسبت به اسلام، یا پاره کردن و اهانت به قرآن، مسلمانان و رسول خدا (ص) بودیم که همه این اقدامات از سوی نمایندگان پارلمانها، ادیبان، محققان، نویسندگان، نقاشان افراطی در کشورهای غربی و آمریکا صورت گرفت.
شیخ عکرمه صبری با اشاره به اینکه تاریخ اسلام نشان می دهد که دین اسلام خواستار حمایت از تسامح و محبت میان ادیان آسمانی است، افزود: از برجسته ترین این نشانه ها تثبیت و تحکیم همزیستی مسالمت آمیز میان مسلمانان و مسیحیان در بیت المقدس است.
سکوت مسلمانان تشویقی برای صهیونیستها است
در پی انتشار خبر ساخت بزرگترین کنیسه یهود در حریم مسجدالاقصی، قاضی القضات فلسطین ضمن درخواست از امت اسلام برای کمک به مسجدالاقصی، گفت: سکوت مسلمانان منجر به تشویق رژیم اشغالگر اسرائیل میشود تا خطرناکترین پروژههای خود را عملی و تجاوزهای خود را بر مسجدالاقصی افزایش دهد.
وی با بیان اینکه اشغالگران به سرعت در حال ساخت بزرگترین کنیسه یهودیان در مجاورت باب المغاربه که بخشی از مسجدالاقصی به شمار می رود، است، افزود: این کنیسه برای زنان ساخته می شود و آنها را از نور خورشید و باران محفوظ می دارد.
وی با اشاره به اینکه صهیونیستها هرگونه اقدامی را برای اجرای پروژه های خود در راستای یهودی سازی قدس انجام می دهند و از هر تلاشی علیه مسجدالاقصی کوتاهی نمی کنند، یاد آور شد: اشغالگران ضمن دشمنی و تعرض خود به مسجدالاقصی، همه قوانین الهی و بین المللی را نیز زیرپا می گذارند. اما امت اسلام باید از شرافت و کرامت این سرزمین اشغالی دفاع کند.
وی از سازمان کنفرانس اسلامی خواست تا به سرعت نشستی اضطراری به منظور بررسی این فعالیتهای خصمانه خطرناک برگزار کند. از سوی دیگر از همه فلسطینیان به ویژه در قدس خواست تا به مسجدالاقصی آمده و با کوچ به آنجا توطئه ها را در راستای قرار دادن هیکل موهوم به شکست ختم کنند.
یهودیان افراطی به خانههای فلسطینیان در قدس یورش بردند
گروهی از افراطیهای یهودی به تعدادی از خانههای مسکونی مردم فلسطین در روستای سلوان جنوب مسجدالاقصی یورش بردند و خواستار خروج فلسطینیان شدند. همچنین دهها نفر از یهودیان افراطی وابسته به شورای اسکان به منظور سیطره بر منازل مردم فلسطین در باب المغاربه نزدیک مسجدالاقصی به آنها حمله کردند.
این فعالیتها با حمایت پلیس و نگهبانان مرزهای اشغالی انجام شد که تلاش کردند تا شهروندان یهودی به این منطقه وارد شده و مردم فلسطین از محیط منطقه دور شوند.
عبدالناصر فروانه مدیر اداره سرشماری وزارت اسرای فلسطین از مؤسسات حقوقی و انسانی و در مقدمه آن از سازمان بین المللی صلیب سرخ خواست تا به منظور پایان دادن به یورشهای یهودیان افراطی در این مسئله دخالت کند.
همایش بینالمللی "قدس" در فلسطین برگزار میشود
همایش بین المللی "قدس" به منظور بررسی فعالیتهای تخریبی رژیم اسرائیل در مسجدالاقصی و راهکارهای مقابله با آنها، 26 و 27 ژانویه ( 6 و 7 بهمنماه) در فلسطین برگزار میشود.هدف از برگزاری این همایش بررسی وضعیت مسلمانان فلسطین، بررسی وضعیت قدس و مسجدالاقصی و بررسی حفاریهای اخیر اسرائیل در اطراف مسجدالاقصی عنوان شده است.
محمد طنطاوی شیخ الازهر که در این همایش شرکت خواهد داشت در مورد اقدامات تخریبی اشغالگران، بر حمایت از ملت فلسطین به منظور مبارزه با تعرضها و دشمنیهای رژیم اسرائیل اشاره کرد و گفت: فعالیتهای اشغالگران با همه قوانین بین المللی مغایرت دارد و باید با همکاری و همبستگی کشورهای اسلامی مانع ادامه این فعالیتها شد .
بهبود نظام آموزشی مسلمانان عامل پیشرفت آنها است
اندیشمند برجسته الجزایری گفت: آنچه مسلمانان به منظور ارتباط با غرب به آن نیاز دارند گفتگو و برگزاری همایش نیست، بلکه تنها با نظام آموزشی و تربیتی پیشرفته میتوانند با غرب ارتباط برقرار کنند و توسعه یابند.
محمد ارکون اندیشمند برجسته الجزایری با اشاره به اینکه مشکل کنونی ما سؤال درباره جایگاه شریعت در جهان معاصر است و من میخواهم مسلمانان را با این پرسش مشکل آگاه کنم اظهار داشت: مشکل این است که نظام دموکراسی مشروعیت خود را از حاکمیت ملت گرفته است. بنابراین نمیخواهم چیزی را رد کنم فقط میخواهم مردم را به گنجایش و ظرفیت داشتن تشویق کنم.
محمد ارکون افزود: طی ادغام در جوامع غربی میراث و اصول مسلمانان گم میشود. چرا که کاتولیکها امروز به کلیساها وارد میشوند و بر اساس شریعت و قوانین ملی خود عمل میکنند اما این مسئله در مورد مسلمانان صدق نمیکند. من 50 سال درباره عقل اسلامی تحقیق کردهام تا ضمن کمک به مسلمانان در فهم قرآن بیان کنم که عقل اسلامی در همه زمینههای اسلامی سهیم است. اما عقل اسلامی و پیروزی آن در بهرهبرداری از میراث علمی و فکری پس از 13 قرن متوقف شده و از میادین علمی که در اندیشه اروپا شکوفا شده، عقب مانده است.
این اندیشمند برجسته در ادامه با تأکید بر اینکه انقطاع اعراب و مسلمانان از پیشرفت، علم و دموکراسی به این دلیل است که آنها در جوامع خود بر اساس نظام قبیلهای زندگی می کنند و از این رو از سوی غرب استعمار شده اند، گفت: جوامع اسلامی و عربی به استعمار تن دادند، زیرا جدا از علم، پیشرفت و دموکراسی بودند که در اروپا منتشر شده بود و آنها بر اساس نظام قبیله ای زندگی میکردند. غرب میخواهد به ما القا کند که پدیده ارعاب و خشونت و ترور در جوامع ما وجود دارد. بنابراین باید با این پدیده مبارزه کنیم.
وی در ادامه تصریح کرد: آنچه که مسلمانان به آن نیاز دارند تا با غرب مسیحی ارتباط برقرار کنند گفتگو و یا برگزاری همایش نیست، بلکه فقط با نظام آموزشی و تربیتی پیشرفته باید با آن ارتباط برقرار کرد. ارکون شرط ورود مسلمانان و اعراب به مدرنیته را نقد عقل اسلامی نمیداند، بلکه چیزی بیشتر از آن میخواهد. به نظر وی برای ورود به جهان و ارتباط با غرب، عقل احیا شده و متجدد لازم است.
ساخت مسجد در زندانهای بلغارستان
ژنرال بیتار فاسیلیف رئیس اداره اجرای مجازات وزارت دادگستری بلغارستان اظهار داشت: نخستین مسجد در زندانی نزدیک صوفیه ساخته میشود که در آن تعداد زیادی از غیرمسلمانان، مسلمان شده اند. با توجه به اینکه حسن رفتارشان اثبات شده و نیاز خود را به مسجد اعلام کرده اند و از سویی قرار است تا پایان دوران مجازات خود در زندانها بمانند، از این رو این مساجد به منظور رفع نیازهای معنوی آنها ساخته می شود. قرار است تعدادی مسجد در زندانهای مختلف در شمال، غرب و شرق این کشور ساخته شود.
رئیس اداره اجرای مجازات وزارت دادگستری بلغارستان با بیان اینکه علمای دین از ادیان مختلف به راحتی و سهولت به این زندانها می آیند، گفت: با توجه به اینکه این کشور یک کشور مسیحی است، علمای مسلمان به این زندانها می آیند و سخنرانی می کنند، بنابراین با ساخت مسجد ممکن است که عالم دینی مسلمان به صورت دائم برای این زندانها تعیین شود.
ژنرال بیتار تأکید کرد: بر اساس قانون فعلی بلغارستان در زندانها فقط می توان یک عالم دینی از دین رسمی این کشور تعیین و انتخاب کرد، اما با وجود زندانیان غیرمسیحی در این زندانها احتمال تعیین عالم مسلمان بسیار زیاد است.
کشور بلغارستان در جنوب شرقی اروپا قرار دارد که پایتخت آن شهر صوفیه است، 85 درصد از جمعیت بلغارستان را بلغاریها تشکیل می دهند و بقیه از روسها، رومانیها، ارمنیها، یونانیها و کولیها هستند. زبان رسمی این کشور بلغاری است، اما جوانان این کشور ترجیح می دهند به زبان انگلیسی صحبت کنند. 85 درصد از جمعیت این کشور مسیحی ارتدکس هستند و 13 درصد را مسلمانان تشکیل می دهند، حدود یکصد هزار شیعه در این کشور زندگی می کنند که این مسئله به تصرف این کشور از سوی امپراطوری عثمانی بازمی گردد.
ساختمانهای مساجد مصر بررسی میشوند
در پی کوتاهی برخی از نهادها و سازمانها در زمینه ساخت اصولی و زیربنایی مساجد مصر، وزارت اوقاف این کشور گروهی را به منظور بررسی استحکام ساختمان همه مساجد این کشور تشکیل داده است.
محمود حمدی زقزوق وزیر اوقاف مصر با اشاره به فعالیت و نقش تشکیل گروه مهندسی وابسته به این وزارت، اظهار داشت: این گروه به صورت مستقیم همه فعالیتهای مهندسی مساجد در همه استانهای مصر را که تعداد آنها نزدیک به 100 هزار مسجد و نمازخانه میرسد، بررسی می کند.
این گروه در صدد است تا طبقات، ساختمان و وضعیت مساجد را بررسی کند و در صورت نیاز به ترمیم، بازسازی، نگهداری و انجام فعالیتهای مهندسی بپردازد تا سلامتی بنای مساجد به منظور خدمات اجتماعی و فرهنگی و دینی تضمین شود.
وزیر اوقاف مصر با اشاره به اینکه این گروه جدید شامل مهندسان، متخصصان و کارشناسانی در فعالیتهای مهندسی و تأسیساتی است، تصریح کرد: در پی کوتاهی برخی از سازمانها و نهادها در راستای ساخت و ترمیم مساجد این گروه تأسیس شد تا به فعالیتهای ظاهری و استحکام مساجد توجه بیشتری شود.
درک ابعاد مختلف ائتلاف تمدنها از تعرضهای مختلف جلوگیری میکند
عبدالعزیز بن عثمان تویجری مدیرکل سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) در نشست بین المللی ائتلاف تمدنها که در مادرید برگزار شد، اظهار داشت: مبدأ اصلی و اساسی که اسلام نیز بر آن تأکید بسیاری دارد ساخت پل گفتگو میان همه فرهنگها، تمدنها و ادیان است. این رسالت منجر به تسامح و برادری میان افراد مختلف میشود و اصالت انسانی، تساوی میان بشر و کرامت او را در سایه امنیت، صلح و تفاهم افزایش میدهد.
وی در ادامه به مقایسه ائتلاف و همبستگی تمدنها در گذشته و حال پرداخت و گفت: اینک آزاد اندیشی وسیعی از طریق ائتلاف تمدنها به وجود آمده که احترام به ویژگیهای ملتها و دولتهایی که در ساخت تمدن انسانی با همدیگر شریک بوده اند را مدنظر قرار می دهد.
تویجری با ا شاره به اینکه دولت اسپانیا به منظور تثبیت منافع میان اسلام و غرب و به منظور اشاعه روح اعتماد و اطمینان میان آنها چنین همایشی را برگزار کرده است، افزود: این کار در تثبیت فرهنگ گفتگو میان تمدنهای مختلف و همبستگی آنها نقش عمده ای ایفا کند. باید درک عمیقی از ابعاد مختلف ائتلاف میان تمدنها داشت و باید با این فکر عمیق از تعرضات معاصر جلوگیری به عمل آورد تا همکاری میان ملتها به منظور تبادل مصالح و منافع افزایش یابد.
در حاشیه این همایش یادداشت همکاری میان سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) و نمایندگان عالی رتبه ائتلاف تمدنها امضا شد. این یادداشت را عبدالعزیز بن عثمان تویجری مدیرکل آیسیسکو و جورج سامبایو نماینده عالی رتبه دبیرکل سازمان ملل متحد در زمینه ائتلاف تمدنها امضا کردند.
کاهش برنامههای دینی در رسانههای عربستان
رسانههای گروه عربستان اخیرا به کاهش برنامههای دینی اقدام کرده و در مواردی پخش برنامههای اسلامی را زیر سؤال بردهاند که این امر انتقادات شدیدی را در پی داشته است. مجلس شورای عربستان از وزارت فرهنگ و ارتباطات این کشور نسبت به کاهش برنامه های دینی در رسانه های سمعی و بصری انتقاد شدیدی کرد.
این وزارتخانه در ادامه عدم حمایتهای مالی را مطرح کرد و هنگام ارائه گزارشهای سالانه به مجلس شورای عربستان به افزایش اعتبارات در این خصوص با نظارت و تصرف وزیر تأکید کرد. این گزارشها به صورت مستقیم به تفسیر و علل کاهش برنامه های دینی در رسانه های سمعی و بصری عربستان اشاره نکرد، اما ناظران این کاهش را مرتبط با سیاستهای وزارت فرهنگ و ارتباطات خواندند.
با آغاز ریاست ایاد مدنی در این وزارتخانه از سال 2005 برنامه های دینی این بخش به برنامه های دراماتیک، فیلم و سرود تغییر یافت که آن را به حساب برنامه های دینی قرار دادند. طی جلسه ای که روز دوشنبه برگزار شد و اعضای مجلس شورا در آن حضور داشتند، به بررسی برنامه های سالانه وزارت فرهنگ و ارتباطات پرداخته و با مداخله در برنامه های آن خواستار تعلیق این گزارشها شدند.
عبدالله دوسری یکی از اعضای این مجلس با انتقاد از تعداد برنامه های شبکه های رسمی تلویزیون عربستان، اظهار داشت: علاوه بر اینکه تعداد برنامه های دینی کاهش یافته سطح آن نیز پایین آمده و زمان پخش آنها نیز مناسب نیست.
احمد دعیج یکی دیگر از اعضای این مجلس به وجود تصمیم وزارت فرهنگ و ارتباطات برای توقف پخش 6 موج رادیویی به 6 زبان برای مسلمانان خارج از کشور یاد کرد و گفت: این امر اشاعه اسلام را محدود می کند.
قرار است یکشنبه آینده به منظور پاسخگویی به همه سؤالات اعضای مجلس شورای عربستان و با حضور وزیر فرهنگ و ارتباطات این کشور جلسه ای تشکیل شود. همچنین در مارس سال گذشته انتقادهای شدیدی از سوی اعضای مجلس به ایاد مدنی وارد شده بود که او را به ارتکاب اعمال مخالف با شریعت متهم کردند.
نمایش "قرآن طلایی" در حاشیه همایش گفتگوی تمدنهای بحرین
در پی برگزاری همایش "گفتگوی تمدنها" در منامه بحرین، قرار است قرآن طلایی روسیه به منظور تقریب میان مسلمانان کشورهای اسلامی و غیراسلامی به نمایش در آید.
همایش بین المللی " گفتگوی تمدنها" از 27 تا 30 ژانویه (7 تا 10 بهمن) در منامه برگزار می شود. هدف از برگزاری این همایش تشویق بر گفتگوی میان ملتها، بررسی زمینه های تقریب میان ادیان و فرهنگهای مختلف عنوان شده است. طی این همایش موضوعاتی چون آموزش، زنان، جوانان، توسعه و رشد، اطلاع رسانی بررسی می شود.
ولادیمیر پروساکف مدیر شرکت روسی WT سازنده قرآن طلایی با اشاره به نمایش این قرآن در بحرین میان نمایندگان کشورهای مختلف اسلامی و غیر اسلامی گفت: خوشحالم که کشورهای مختلف این قرآن را می بینند و هدف از این اقدام را اهتمام به دین اسلام و تقریب میان روسیه و جهان اسلام و تفاهم میان ملتها خواند.
قرآن طلایی از نسخه موسوم به "قرآن عثمان" که گفته میشود قدیمیترین نسخه خطی قرآن است و در انستیتو شرق شناسی آکادمی علوم روسیه در شهر سنت پترزبورگ نگهداری میشود کپیبرداری شده است. این قرآن 14 کیلو وزن دارد و ضرابخانه مسکو آن را در مدت 18 ماه ساخته است. قطر صفحات این کتاب ۰/۳میلی متر است و حروف به صورت برجسته و به قطر یک میلیمتر بر آن قرار گرفتهاند.
قرآن مذکور در نمایشگاه بین المللی قرآن در ایران نیز به نمایش در آمد و از مدیر شرکت روسی نیز تقدیر شد.
فرهنگ الفاظ قرآنی به زبان عربی و انگلیسی منتشر شد
فرهنگ الفاظ قرآنی به دو زبان عربی و انگلیسی در 1 هزار و 70 صفحه در هلند چاپ و منتشر شده است. در این فرهنگ که تدوین آن 5 سال طول کشیده، همه کلمات قرآن کریم به زبان عربی و معنای آنها به انگلیسی آورده شده است.
طی این طرح ضمن تبیین معانی صرفی و نحوی و معانی متعدد کلمات قرآنی، شرح حروف و کلمات، بیان معانی آنها در قرآن، تغییرات آنها طی قرنها، اهمیت آنها در ارتباط با جمله ها آورده شده است.
این فرهنگ همه نامهای جغرافیایی را که در قرآن کریم آمده به همراه چکیده مختصری از نام شخصیتها یا موصوفهای موجود در قرآن آورده است.
فعالیتهای شورای آموزش اسلامی روسیه ارزیابی شدند
شورای مفتیان روسیه گردهمایی بررسی و تحلیل نتایج فعالیتهای شورای آموزش اسلامی روسیه در سال 2007 را دوشنبه اول بهمن ارزیابی کرد.
از مهمترین موضوعهایی که در این گردهمایی بررسی شدند طرحهای آموزشی دروس دینی، آموزش قرآن، احادیث، زبان قرآن، تفسیر و ادبیات اسلامی بود.
در این گردهمایی پروفسور رفیق محمدشین رئیس دانشگاه اسلامی روسیه، مقصود صادق اف رئیس مرکز آموزشهای اسلامی، مدیران آموزشگاههای اسلامی، همچنین گروهی از اندیشمندان کشورهای آفریقایی و آسیایی وابسته به دانشگاه مسکو و مؤسسات آموزشی این کشور مشارکت کردند.
همکاریهای دینی مصر و الجزایر بررسی شدند
در پی سفر وزیر اوقاف مصر به الجزایر سه شنبه 2 بهمن طی نشستی همکاریهای دینی مصر و الجزایر شامل راهکارهای فعالسازی و توسعه همکاریهای مسلمانان بررسی شدند.
طی این نشست مسائل مرتبط با آموزش مبلغان، برگزاری نشست، همایش، کنفرانسهای مختلف، بررسی مسائل زکات، وقف، بازسازی و ترمیم مساجد، وحدت سازمانهای بین المللی اسلامی همچنین توافقنامه های دینی مورد بررسی قرار گرفتند.
در این دیدار دکتر زقزوق درباره "راهکارهای همکاری امت اسلام" سخنرانی کرد.
تبلیغات گسترده اسلامی در اتریش آغاز میشود
تبلیغات گسترده و دامنهدار اسلامی به منظور پاسخگویی به اهانت به اسلام و اطلاعرسانی درباره اسلام از 20 مارس ( 1 فروردین) در اتریش آغاز میشود. مسلمانان اتریش به تنظیم تبلیغات اسلامی در جامعه اتریش پرداختند تا به اهانت به اسلام و مسلمانان پاسخ دهند.
سوزانا وینتر نماینده یکی از احزاب جناح راستی اتریش در تبلیغات انتخاباتی روز یکشنبه گذشته به اسلام و مسلمانان اهانت کرد، از این رو مسلمانان این کشور به منظور پاسخگویی به این اهانتها و تبلیغات و اطلاع رسانی درباه اسلام فعالیت خود را بهزودی آغاز میکنند.
این اطلاعرسانی از 20 مارس ( 1 فروردین) به نام روز بازگشایی مساجد، شوراهای اسلامی و مبارزه با افکار افراطی درباره اسلام آغاز میشود.
امینه بغجاتی سخنگوی شورای اسلامی اتریش گفت: ما نیاز به تبلیغات مستمر و دامنهدار به منظور معرفی اسلام داریم و با توجه به اینکه تقریباً 400 هزار مسلمان در یک کشور مسیحی زندگی میکنند و جزئی از جامعه اتریش شده اند این تبلیغات ضروری است.
نمایشگاه "هنر اسلامی" در امارات برگزار میشود
نمایشگاه "هنر اسلامی" به منظور تأکید بر اهتمام مسلمانان به هنرهای مختلف اسلامی از 23 ژانویه ( 3 بهمن) آغاز و تا 22 آوریل ( اوایل اردیبهشت) در امارات برگزار میشود. در حاشیه برگزاری نمایشگاه "هنر اسلامی" همایش "هنر اسلامی" نیز در امارات برگزار می شود.
این نمایشگاه برجسته ترین و نادرترین دستنوشته های اسلامی، مجموعه های بزرگی از هنرهای اسلامی متنوع از چین، هند، ایران، شمال آفریقا و اسپانیا برای اولین بار را در معرض نمایش قرار می دهد. نمایشگاه فوق که از 23 ژانویه ( 3 بهمن) آغاز و تا 22 آوریل ( اوایل اردیبهشت) برگزار می شود، بیش از 500 قطعه هنری از دوره های مختلف اسلامی از قرن 7 تا 20 ارائه می کند.
در حاشیه این نمایشگاه، همایش "هنر اسلامی" با هدف ارائه برنامه های فرهنگی و هنری اسلامی طی سال جاری برگزار می شود تا استراتژیهای لازم برای حمایت از این جنبش فرهنگی و تثبیت هنرهای زیبای اسلامی مورد بررسی قرار گیرد.
در این همایش برجسته ترین کارشناسان هنر اسلامی به منظور تأکید بر تحقق اهداف استراتژی فرهنگی امارات از کشورهای مختلف مشارکت می کنند. خشوع و عظمت شیوه های هنر اسلامی، انعکاس شیوه هنر اسلامی در جامعه، خط قرآنی، شیوه ادبیات اسلامی، هنر خط عثمانی، استفاده از منسوجات در هنرهای اسلامی طی این همایش بررسی می شود.
نمایشگاه "یادبود ابن خلدون" در مصر برگزار میشود
نمایشگاه "یادبود ابن خلدون" به منظور اهتمام به این اندیشمند برجسته از 5 فوریه ( 16 بهمن) در مصر برگزار میشود. نمایشگاه " یادبود ابن خلدون" به مناسبت ششصدمین سال وفات او در مصر برگزار می شود.
این نمایشگاه که قرار است 16 بهمن در مصر برگزار شود، دو سال پیش در اسپانیا برگزار شده بود.این نمایشگاه با عنوان " یادبود ابن خلدون" به منظور اهمیت به مسئله آزادی بیان در گفتگوی میان تمدنهای مختلف فرهنگی برگزار خواهد شد.
این نمایشگاه زندگی، کتابها و سرنوشت و سفرهای این اندیشمند برجسته را در معرض نمایش قرار می دهد.آثار موجود در نمایشگاه " یادبود ابن خلدون" در مصر از استان سویل اسپانیا به این نمایشگاه آورده می شود.
همچنین شورای عالی فرهنگ مصر نیز کتاب " تألیفات ابن خلدون" را به قلم عبدالرحمان بدوی منتشر و در این نمایشگاه ارائه می دهد.
شبکهای برای اطلاعرسانی مناسک حج راه اندازی میشود
عربستان اعلام کرد: به منظور اطلاعرسانی مسلمانان از مناسک حج، شبکهای به زبانهای مختلف راهاندازی میشود تا زائران در طول سال با مناسک حج آشنا شوند.
شیخ صالح بن عبدالعزیز آل شیخ وزیر امور اسلامی و اوقاف و دعوت و ارشاد عربستان از طرح توسعه برنامههای اطلاعرسانی و آگاهیدهی درباره حج در طول سال خبر داد و اظهار داشت: با توجه به استقبال مسلمانان همه کشورهای اسلامی و غیر اسلامی، شبکه ای جدید به منظور ارائه مناسک حج به زبانهای مختلف راهاندازی میشود.
وی هدف از ارائه این طرح را اشاعه رسالت اسلام خواند و افزود: باید طی دورههای مختلف نسبت به امر حج اطلاع رسانی شود تا زائران هنگام وصول به خانه خدا دچار مشکل نشوند. بنابراین آموزش باید از زمانهای قبل از وصول آنها به عربستان صورت گیرد.
مسابقه سرودهای دینی درباره حضرت محمد (ص) برگزار میشود
مسابقه سرودهای دینی به منظور اهتمام به هجرت پیامبر اکرم (ص) و ویژگیهای او در عربستان برگزار میشود.
مرکز تحقیقات و مطالعات مدینه و باشگاه فرهنگی، دینی، ادبی مدینه مسابقه شعر و سرودهای دینی برای کودکان برگزار میکند.
موضوع این مسابقه ارائه سرودهای برجسته از مدینه، جایگاه آن در اسلام و اهتمام به نبی اکرم(ص) به شمار میروند.
ارائه ویژگیهای حضرت محمد (ص) و علل هجرت او به سرود شعر و سرودهای دینی از دیگر موضوعات محسوب میشوند.
مسابقه سرودهای دینی هر سال به مناسبت آغاز سال هجری قمری و به منظور اهتمام به مسئله حضرت حضرت محمد (ص) در عربستان برگزار میشود.
همایش "همزیستی و ایجاد صلح" در اردن برگزار میشود
سومین همایش بین المللی " همزیستی و ایجاد صلح" طی روزهای 2 و 3 بهمن ماه، به منظور تأکید بر رسالت همکاری و صلح میان ادیان مختلف در اردن برگزار میشود. سومین همایش بین المللی " همزیستی و ایجاد صلح" به منظور بررسی همزیستی مسالمت آمیز میان ادیان مختلف سه شنبه از سوی مرکز تحقیقات دینی اردن در امان پایتخت این کشور برگزار می شود.
این همایش دو روزه با هدف تثبیت همزیستی دینی مشترک میان اسلام و مسیحیت و تأکید بر رسالت همکاری و صلح که در ادیان مختلف وجود دارد برگزار می شود و طی آن اشاعه فرهنگ محبت، تفاهم، احترام متقابل میان ملتها به منظور مبارزه با خشونت مورد بررسی قرار می گیرند.
علمای اسلام و مسیحیت از کشورهای ایران، مصر، اردن، سوریه، لبنان، فلسطین، آمریکا، نروژ، فنلاند و فرانسه در این همایش مشارکت می کنند.
نشست "گفتگوی ادیان و تمدنها " در مصر برگزار میشود
نشست "گفتگوی ادیان و تمدنها" به منظور بررسی تقریب ادیان و تمدنهای مختلف اواخر اسفند در مصر برگزار میشود.
نشست "گفتگوی ادیان و تمدنها" در قاهره پایتخت مصر در حاشیه همایش بین المللی " مؤلفه های امنیت اجتماعی از منظر اسلام" برگزار می شود.
همایش بین المللی "مؤلفه های امنیت اجتماعی از منظر اسلام" از 16 تا 19 مارس ( 26 تا 29 اسفند) برگزار می شود. در این نشست دهها اندیشمند و عالم مسلمان و غیرمسلمان از کشورهای اروپایی و آمریکایی مشارکت می کنند.
همایش "سهم علمی مسلمانان در خدمات انسانی" برگزار میشود
همایش بین المللی "سهم علمی مسلمانان در خدمات انسانی" با هدف تأثیر مسلمانان در پیشرفت تمدن در همه زمینههای علمی با استناد به گواهی علمای غیرمسلمان از 24 تا 27 مارس (اوایل فروردین) در امارات برگزار میشود.
هدف از برگزاری این همایش ارتباط علما و محققان تاریخ علوم، تأثیر مسلمانان در پیشرفت تمدنها در همه زمینههای علمی و استناد به گواهی علمای غیرمسلمان در دستاوردهای علمی مسلمانان عنوان شده است.
طی این همایش محورهایی چون شیوه های بررسی علمی مسلمانان، تأثیر آنها در پیشرفت علم و علوم انسانی و هستی، سهم علمی مسلمانان در علوم هندسه، هواشناسی، رصدخانه های نجوم بر اساس شریعت اسلامی و علوم انسانی و علوم پزشکی، فیزیک، شیمی، ریاضیات، زمین شناسی، هنرهای اسلامی، علوم مکانیکی، کشاورزی، آب و دریا و علوم جغرافیایی بررسی می شوند.
نتایج این بررسیها در نشریه ای ویژه منتشر و سپس در پایگاه اینترنتی دانشگاه شارجه قرار می گیرد.
در حاشیه این همایش کارگاه ویژه میراث علوم هوا و فضا و تطبیق آنها با شریعت اسلام، همچنین نمایشگاههای علمی شامل تصاویر و دستنوشته های نادر علمی با عنوان "هزار و یک اختراع" و همچنین نمایشگاه "عصر طلایی علوم اسلامی" شامل عکسها، لوازم و دستنوشته ها برگزار می شود.