خبرگزاری مهر- گروه استانها: روز ۱۳ آبان، یادآور رویدادهای تاریخی مهمی است که نشاندهنده مقاومت و ایستادگی ملت ایران در برابر استکبار جهانی است.
این روز در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز مبارزه با استکبار نامگذاری شده و یادآور سه واقعه مهم در تاریخ معاصر ایران است که در سه دوره مختلف رخ داده و به همین دلیل این روز را در تاریخ کشور به عنوان روزی به یادماندنی به ثبت رسانده است.
تبعید امام به ترکیه در ۱۳ آبان ۴۳، واقعه کشتار جمعی دانشآموزان در ۱۳ آبان ۵۷ و تسخیر لانه جاسوسی در ۱۳ آبان ۵۸ از مهمترین اتفاقات این روز است.
مردم انقلاب اسلامی ایران همه ساله با فرا رسیدن ۱۳ آبان و با برگزاری برنامهها و مراسمها این روز را گرامی میدارند چراکه یادآور روزهای پیروزی ملت قهرمان ایران در برابر استکبار جهانی است.
استاندار گلستان در خصوص ۱۳ آبان گفت: دانش آموزان با حضور در راهپیمایی یوم الله ۱۳ آبان قدرت نرم جمهوری اسلامی را به جهانیان نشان دادهاند.
وی افزود: حضور در راهپیمایی یومالله ۱۳ آبان در واقع دفاع از مردم مظلوم فلسطین و لبنان است.
استاندار گلستان گفت: ۱۳ آبان نشان دهنده حمایت از جبهه مقاومت، ایستادگی در مقابل متجاوزان، ظالمان و ستمگران است.
وی یادآور شد: در یوم الله ۱۳ آبان همه ما با آمریکای جنایتکار و این سگ هار و کشور جعلی آنها یعنی اسرائیل که مسلمانان را به خاک و خون کشیدند نشان دادهایم ما همچنان کنار مردم مظلوم غزه و فلسطین هستیم.
نوجوانان و جوانان امروز ایران اسلامی حافظ انقلاب هستند
رئیس تبلیغات اسلامی گرگان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار ستیزی است، گفت: امروز نسل جدید نظام جمهوری اسلامی ایران برخلاف آنچه که در رسانهها و مجامع بیان میشود نسل فعال، پویا، حافظ انقلاب و بسیار پر نشاط هستند اما اینکه سوالات و شبهاتی این نسل دارد بسیار مهم است که باید به آن پرداخته شود.
نسل جوان و نوجوان بیش از آنچه در خانه از مفاهیم برخوردار شوند در مدارس، کتابخانه ها و دانشگاهها از مفاهیم دینی و ارزشی بهره مند میشوند
وی با بیان اینکه چگونه میتوان مفاهیم و ارزشهای انقلاب را به نسل جدید منتقل کرد، افزود: امروز اساسیترین روش برای انتقال مفاهیم کتابها و مجموعه کتابهای درسی هستند، نسل جوان و نوجوان بیش از آنچه در خانه از مفاهیم برخوردار شوند در مدارس، کتابخانه ها و دانشگاهها از مفاهیم دینی و ارزشی بهره مند میشوند.
حجت الاسلام سید جواد محمد زاده اظهار کرد: اساتید، معلمان و مبلغان از جمله افرادی هستند که میتوانند در انتقال مفاهیم و آشنایی جوانان با موضوع ۱۳ آبان بسیار مفید باشند.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از عرصههایی که میتواند مفاهیم را درست منتقل کند عرصه فیلم، سینما و سریال است، افزود: به طور مثال شهید آوینی با ساخت روایت فتح توانست روایت متفاوتی از عرصه جنگ و دفاع مقدس را به جامعه منتقل کند. امروز با توجه به اینکه سرعت انتقال فیلم، سینما و سریال بسیار بالا است و بیشتر مخاطبان هم نسل جوان هستند میتوان از این طریق ورود کرد و مفاهیم را انتقال داد.
موضوع دشمن شناسی میتواند جامعه را واکسینه کند
محمدزاده با بیان اینکه یکی دیگر از روشهای انتقال مفاهیم در ۱۳ آبان دشمن شناسی است، اظهار کرد: پرداختن به این موضوع میتواند جامعه را واکسینه کند.
وی یادآور شد: در زمان کرونا آموزشهایی در دستور کار قرار گرفت و به مردم گفته شد این ویروس کشنده است و انسانها برای نجات جان خود باید ماسک بزنند برای از بین بردن آن باید به برخی از نکات توجه کنند و در آن زمان دشمنی به نام میکروب و یا ویروس شناخته و معرفی شد و همه نسبت به آن حالت دفاعی گرفتند و امروز در زمینه دشمن شناسی باید به این گونه ورود کنیم.
وی ادامه داد: طبق آمارهای اعلام شده نسل جدید بیشتر اوقات خود را در فضای مجازی میگذراند که باید محتواهای لازم برای این نسل در فضای مجازی تولید کرد.
محمدزاده با اشاره به اینکه انقلابها از دو بخش شور و شعور تشکیل میشوند، گفت: ما وظیفه داریم در شور جامعه در راهپیماییها، تظاهراتها، مناسبتها تبیین درست داشته باشیم.
وی با بیان اینکه امروز در جامعه اسلامی باید این دو بال شور و شعور را همزمان باهم داشت، یادآور شد: نسل جدید هم به شور و هم به شعور و محتوای صحیح نیاز دارد.
نوجوانان امروز انقلاب را به قله میرسانند
مسئول بسیج دانش آموزی استان گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس بیش از ۵۵۰ هزار نفر از دانش آموزان کشور به جبههها اعزام شدند و ۳۶ هزار شهید دانش آموز تقدیم انقلاب شد.
وی با اشاره به اینکه در هر زمان و در هر عرصهای که کشور نیاز داشت نوجوانان و جوانان حضور داشتند و اتفاقات بزرگی را رقم زدند، افزود: هرساله با برگزاری اردوهای جهادی شاهدیم که دانش آموزان چه کارهای بزرگی را انجام میدهند و به فرموده مقام معظم رهبری نوجوانان امروز انقلاب را به قله میرسانند.
هر کجایی که جامعه به حضور جوانان و نوجوانان نیاز داشت آنها با گامهای محکم وارد میدان شدند و نقش خود را به خوبی ایفا کردند
مظفر ممشلی گفت: یکی از کارهایی که دانش آموزان امروز در مدارس انجام میدهند شرکت در طرح فرمانده واحد است که آنها با شرکت در این طرح به همکلاسی خود کمک میکند و اتفاقاتی را به نفع جامعه رقم میزنند که این روحیه امتداد همان روحیه نوجوانان و جوانان دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه یکی از اصول بسیج در تمدن سازی نوین اسلامی، جوان گرایی و آمادگی حضور در همه میدانها است، یادآور شد: هر کجایی که جامعه به حضور جوانان و نوجوانان نیاز داشت آنها با گامهای محکم وارد میدان شدند و نقش خود را به خوبی ایفا کردند.
ممشلی با اشاره به رزمایش جهادگران فاطمی، اظهار کرد: دانش آموزان با حضور در این رزمایش سعی میکنند تا برای مردم خود مفید باشند.
وی افزود: اکنون رژیم صهیونیستی با حمله به مردم مظلوم غزه، فلسطین و لبنان عدهای را به شهادت رساندند و عدهای را هم آواره کردند که دانش آموزان ما با شرکت در پویش ایران همدل به کودکان، نوجوانان و جوانان فلسطین و غزه اعلام کردند ما دانش آموزان امروز ایران اسلامی آگاهتر، مصممتر و محکمتر در ۱۳ آبان شرکت کرده و انزجار خود را نسبت به استکبار دنیا یعنی آمریکا و اسرائیل اعلام خواهیم کرد.
مسئول بسیج دانش آموزی استان گلستان گفت: دانش آموزان با حضور در ۱۳ آبان به دنیا اعلام خواهند کرد که همچنان پای کار انقلاب هستند.
وی ادامه داد: در سازمان بسیج دانش آموزی برنامهای به نام «میدان دار» یعنی میدان داری جوانان و نوجوانان برای مقابله با استکبار راه اندازی شد.
ممشلی اظهار کرد: پیش بینی رویدادها و پویشها در فضای مجازی و حقیقی، رویداد ملی روایت نو با موضوعات پیشرفتها و دستاوردهای انقلاب اسلامی، تبیین جنایات رژیم صهیونیستی و معرفی ۴۰ منفور از جمله برنامههایی است که دانش آموزان در مدارس به این موضوعات خواهند پرداخت و آن را روایت میکنند.
وی از اجرای پویش رفیق شهیدم در فضای مجازی برای دانش آموزان خبر داد و اظهار کرد: در انجام این پویش هرکدام از دانش آموزان نام یک شهید غزه را انتخاب کردند و در راهپیمایی ۱۳ آبان آن را بر روی بنر نوشتند و حمایت خود را از مردم مظلوم اعلام کردند.