به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست اصلانی در تشریح ویژگیهای "آتش سبز" گفت: "همیشه دقت و علاقهای خاص به تاریخ کشورم داشتم و از اینکه توانستم گوشههایی از این تاریخ را در قالب فیلم به تصویر بکشم بسیار خوشحالم. خوشبختانه در سینما جوی بسیار خوب به وجود آمده که در دهههای اخیر چنین فضایی را ندیده بودم. مخاطب "آتش سبز" فعال بود و با هوشمندی فیلم را تماشا میکرد. احساس میکنم که اینگونه مخاطبان برای سینمای کشور یک طلیعه نیکو و مبارک هستند."
کارگردان فیلم سینمایی "آتش سبز" درباره دلیل وقفههای طولانی در ساخت آثارش گفت: "من بیش از آثار مستند فیلم داستانی ساختهام، ولی متاسفانه اکثر این فیلمها به نمایش درنیامدهاند. امیدوارم این اتفاق دیگر برای "آتش سبز" نیفتد. اکثر فیلمهای داستانی و مستند من البته به دلایل غیرسیاسی توقیف شدهاند و خود نیز دلیل آن را نمیدانم. به همین دلیل نسل امروز کمتر با من آشنایند."
وی تاکید کرد: "افتخار میکنم که به عنوان یک مستندساز شناخته شوم. معتقدم سینمای آینده ما سینمای مستند خواهد بود. در رقابت فیلمهای مطرح جهان که همگی داستانی هستند شاید ما نتوانیم مقاومت کنیم، اما فیلمهای مستند هیچوقت سقوط ندارند. سینمای مستند ایران میتواند بزرگترین صادرات فرهنگی را در جهان داشته باشد."
اصلانی تصریح کرد: "هیچوقت از تاریخ دور نیستیم، تاریخ سینما نیز به نوعی در این فیلم مرور شده است. ما با تاریخ سینما زندگی میکنیم و این تاریخ است که به ما حیات میدهد. البته نباید در تاریخ غرق شویم بلکه باید از آن برای ساختن آینده درس بگیریم."
وی افزود: "مسئله سینمای ملی تنها به داستان ملی محدود نمیشود، ما باید دنبال رسیدن به سبک در روایت باشیم. معتقدم در روایت ملت ایران بسیار ویژه و متفاوتند، همانگونه که در شعر و زبان دارای سبک هستیم، باید در سینما نیز به سبک و روایت خاص برسیم. برای من نوع روایت بسیار مهم است، سعی کردهام در این فیلم روایتی خاص را احیا کنم. مهمترین کارم در این اثر نحوه روایت است، ملتی که روایت نداشته باشد ملت نیست."
خالق "آتش سبز" گفت: "این فیلم حاصل یک تامل طولانی است که ببینیم چگونه ملتی هستیم. تامل در جهان و نگریستن در خود دغدغه اصلی من بود. ما در این کار به تلاشی فوقالعاده دست زدیم که در نگاه اول بسیار دشوار مینمود. مسئله اصلی ما این بود که چگونه به جای داستان از طریق فضا به روایت برسیم. فضا مجموعهای از تصویر، کلام، صدا و موسیقی بود که هر کدام نقشی مستقل در کار ایفا کرد. ترکیب این عوامل در کنار هم و شیوه روایت مدرن این فیلم را تشکیل میدهد."
اصلانی در ادامه تاکید کرد: "من بیش از هر کس در زندگی خود از مولوی آموزش دیدهام، مولوی یک روایتگر بزرگ ایران است. لفظ سخن مولوی فراتر از معنای اوست و این نحوه روایت اوست که این شاعر را مقامی والا میبخشد. مولوی بخش بزرگ تمامیت فرهنگی ایران است."
وی در پایان صحبتهایش گفت: "از تمام کسانی که در این فیلم ما را یاری کردند متشکرم. تمام بازیگران به خصوص مهتاب کرامتی، پگاه آهنگرانی و مهدی احمدی برای فیلم زحمت کشیدند و در تمام مدت کنار گروه بودند. ساخت این فیلم یک تجربه گرانبها بود که امیدوارم مثل یک منش شکل بگیرد. نمیخواهم معیار باشم اما دوست دارم در این راه تکامل بیشتری پیدا کنم. در طول کار بسیار سختگیر بودم و امیدوارم دیگران از دست من رنجیدهخاطر نشده باشند."
در ادامه این نشست، کرامتی درباره ویژگیهای شخصیتی نقش خود در "آتش سبز" گفت: "هنگامی که پیشنهاد بازی در این فیلم را دریافت کردم به دفتر آقای قلیپور رفتم تا بگویم بدون هیچ شرطی حاضر به بازی در این فیلم هستم. میدانستم که حضور در این فیلم بسیار دشوار و سنگین است، تجربه بسیار متفاوت و دلهرهآوری برایم بود. ابتدا با آقای اصلانی صحبت کردم و ایشان ترس را از من دور کرد."
وی ادامه داد: "شخصیت اصلی فیلم دختری به نام ناردانه است که در طول فیلم سیر تحول شخصیتی او را در بستری تاریخی تماشا میکنیم. من همزمان باید ویژگیهای شخصیتی مختلف این دختر را ارائه میکردم که کاری بسیار دشوار بود، اما از کلیت کار و این تجربه بسیار راضیام."
احمدی دیگر بازیگر "آتش سبز" نیز در سخنانی کوتاه گفت: "من چندان خود را یک بازیگر حرفهای نمیدانم، اما حتما توانایی داشتهام که پیشنهاد بازی در این فیلم به من شد. در این فیلم شاهد هفت شخصیت مختلف هستیم که به نوعی نماد دورههای مختلف تاریخ ایران هستند، در واقع میتوانیم با تماشای این فیلم تاریخ کشورمان را ورق بزنیم."
آهنگرانی نیز درباره ویژگیهای فیلم "آتش سبز" گفت: "زمانی که پیشنهاد بازی در این فیلم را دریافت کردم خیلی سریع به دلیل اعتبار کارگردان آن را پذیرفتم. چیزی که برای اصلانی خیلی مهم بود تفاوت بازی بازیگران نسبت به آثار قبلی بود، ما حتی راه رفتنمان نیز عادی نبود. با کمک اصلانی و سایر اعضاء گروه توانستیم فرم مورد نظر کارگردان را در این فیلم پیاده کنیم."
مرتضی پورصمدی مدیر فیلمبرداری "آتش سبز" نیز درباره ویژگیهای این فیلم گفت: "این باعث افتخار و خوشبختی من بود که توانستم در این فیلم با یک گروه حرفهای همکاری کنم، خوشبختانه تمام شرایط برای کار فراهم بود و فکر میکنم حاصل کار فیلمی بسیار ارزشمند باشد. ما سعی کردیم به کمک آقای اصلانی به یک بیان بصری ویژه برسیم که اتفاق جالبی بود."
محسن ملکی طراح چهرهپردازی این فیلم نیز اظهار داشت: "ما گریمهای بسیار سنگین و متفاوت در این فیلم انجام دادیم. روی صورت پنج بازیگر این فیلم نزدیک به 40 گریم مختلف انجام شد که یک ویژگی خاص بود. بهترین منبع برای من مشورت با کارگردان بود و توانستیم با تفاهم به گریمهای مورد نظر خود برسیم."
امین اصلانی تدوینگر "آتش سبز" نیز در ادامه نشست گفت: "از آنجا که پسر کارگردان هستم از سالها پیش از فیلمنامه اطلاع داشتم و آرزویم این بود که روزی آن را روی پرده سینما ببینم. خوشحالم که سرانجام این اتفاق افتاد. نزدیک به 15 سال است با پدرم کار میکنم این فیلم به دلیل ویژگیهای خاص تدوین متفاوت نیاز داشت که با کمک پدر توانستیم به روایت مدرن مورد نظر برسیم. تدوین در این فیلم به طور کامل در خدمت روایت آن است."