به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مازیار حسینی ، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، ضمن اعلام این خبر گفت: در حال حاضر 22 ستاد مدیریت بحران در 22 منطقه شهر تهران ایجاد شده است که شهردار هر منطقه ریاست آن را برعهده دارد و دفتر این ستاد توسط مسئول هماهنگی ستاد و کارشناسان آگاه به مدیریت حوادث و خدمات اضطراری اداره می شود.
وی افزود: ایجاد ستاد مدیریت بحران در ساختار شهرداری، تجربه ای جدید حتی در سطح کشور به شمار می آید که نبود آن با توجه به بالا بودن آسیب پذیری مناطق شهری در برابر حوادث و سوانح محسوس بود. در حال حاضر این ستادها ضمن تقویت ساختار خویش، در حال شناسایی مخاطرات سطح منطقه، اجرای برنامه های آموزشی برای شهروندان با رویکرد پیشگیری از حادثه و آمادگی برای مقابله با سوانح و نیز فراهم کردن شرایط اجرای مانورهای مشترک با سایر سازمانهای مدیریت شهری هستند.
حسینی گفت: از طرف دیگر با احداث پایگاه های پشتیبانی مدیریت بحران در نواحی و یک پایگاه ویژه مدیریت بحران در هر منطقه ، گام اساسی در تقویت ستادهای مدیریت بحران مناطق 22گانه برداشته شد و در حال حاضر دفاتر برخی از ستادهای مدیریت بحران مناطق از ساختمان شهرداری منطقه به پایگاه های ویژه منتقل شده است و در تعدادی از این پایگاه ها نیز براساس توافق به عمل آمده با مرکز اورژانس تهران، تیم های فوریت پزشکی مستقر شده اند. همچنین کار تجهیز این پایگاه ها به 50 قلم کالا و تجهیزات اساسی ویژه رویارویی با حوادث و سوانح ادامه دارد و تاکنون تعدادی از پایگاه های ویژه و عادی در سطح شهر تهران به این تجهیزات مجهز شده اند.
جانشین شهردار تهران در ستاد مدیریت بحران شهر تهران همچنین برخورداری ستادهای مدیریت بحران مناطق به خودروهای عملیاتی با ویژگی هایی چون قابلیت انتقال نیرو به دو محور، شاسی بلند و قدرت بالای موتور را ضروری خواند و گفت: بر همین اساس با خرید خودروهای عملیاتی مناسب فعالیت در شرایط سخت، در گام نخست برای هر ستاد مدیریت بحران منطقه یک دستگاه خودروی عملیاتی با برخورداری از آرم ستاد مدیریت بحران تهیه شده است.
به گفته حسینی تجهیز این پایگاه ها به خودروهای عملیاتی یک گام دیگر در مسیر تقویت ساختار مدیریت بحران شهر تهران به شمار می آید که باید تداوم یابد و زمینه اجرای طرح های دیگر با هدف ایمنی شهر در برابر سوانح فراهم آید.
وی تعداد پایگاه های احداث و تحویل شده تاکنون را 88 پایگاه اعلام کرد و گفت: عملیات احداث 11 پایگاه دیگر نیز در مراحل پایانی قرار دارد و به محض پایان عملیات ساختمانی تحویل مناطق خواهد شد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درادامه گفت: این پایگاه ها بازوی ستادهای مدیریت بحران مناطق 22گانه به شمار می آیند که در شرایط عادی می تواند در حوادث کوچک و خدمات اضطراری روزانه و نیز آموزش شهروندان با راه های پیشگیری و آمادگی در برابر حوادث و سوانح مورد استفاده قرارگیرد و در شرایط وقوع بحران های بزرگ نیز نقش مهمی در مدیریت تیم های عملیاتی با هدایت ستاد مدیریت بحران منطقه خواهند داشت.
حسینی افزود: در آینده از این پایگاه ها برای اجرای برنامه های آموزش شهروندان استفاده بیشتر به عمل خواهد آمد.
وی در پایان یادآورشد: طرح احداث پایگاه های پشتیبانی مدیریت بحران برای سایر شهرهای کشور نیز با استفاده از الگوی احداث این پایگاه ها در شهر تهران آغاز شده و ساخت یک هزار پایگاه پشتیبانی مدیریت بحران در سایر شهرها در دست اجرا قرارگرفته است.