نماینده صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی گفت که با وجود نواقص لایحه بودجه تقدیمی دولت، مصوبات کمیسیون تلفیق می‌تواند راهگشا بوده و نواقص لایحه دولت را بر طرف کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، سید کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا در مجلس هفتم که در موافقت با کلیات لایحه بودجه 1387 کل کشور در جلسه علنی امروز سخن می گفت، از ندیدن سند چشم انداز 20 ساله ، عدم توجه به نظام هماهنگ پرداخت و کاهش بیش از حد ردیف ها و حذف کامل تبصره ها به عنوان نوابص لایحه بودجه تقدیمی دولت یاد کرد.

وی افزایش یارانه های بخش انرژی به 122 هزار میلیارد ریال و اختصاص 3 درصد از درآمدهای حاصل از نفت برای هزینه کردن در بخش استخراج نفت و گاز را از جمله ویژگی های مثبت مصوبه کمیسیون  تلفیق برشمرد.

مخبر کمیسیون اقتصادی مجلس هفتم تصریح کرد: سهم بخش خصوصی برای برداشت از صندوق ذخیره ارزی 10 میلیون دلار تعیین شده و مصرف آب و برق و گاز مساجد نیز رایگان خواهد بود.

بودجه مصوب کمیسیون تلفیق قابل دفاع است

بنا بر این گزارش، موسی الرضا ثروتی نماینده بجنورد نیز با استفاده از وقت نخستین موافق لایحه بودجه ، در موافقت با گزارش کمیسیون تلفیق اظهار داشت: دولت برای بخش های اجتماعی اعتبارات کمتری لحاظ کرده بود اما کمیسیون تلفیق مبلغ 450 میلیارد تومان برای تحت پوشش قرار دادن 186 هزار خانوار نیازمند و مددجو اختصاص داد.

وی خاطرنشان کرد: کمیسیون تلفیق همچنین مبلغ هزار و 480 میلیارد  تومان برای بیمه پایه خدمات درمانی همگانی در بودجه سال آینده کل کشور در نظر گرفته است.

نماینده بجنورد گفت: بودجه قابل دفاعی در کمیسیون تلفیق آماده شده است که به طور نسبی به بخش های مختلف توجه داشته است.

 ثروتی با بیان اینکه بودجه قابل دفاعی در کمیسیون تلفیق تهیه شده که به همه بخش ها توجه شده است، اظهار داشت: در بخش سلامت سرانه واقعی دیده نشده است اما خوشبختانه 200 میلیارد تومان برای پایه بیمه خدمات درمانی دیده شده است.

وی افزود: کمیسیون تلفیق برای افزایش مستمری قشر آسیب پذیر و مددجویان بودجه ای را در نظر گرفته است.

ثروتی تصریح کرد:  انتظار است اصل 29 و 43 قانون اساسی در بودجه به طور کامل دیده شود.

وی تصریح کرد: در بخش سلامت نیز 200 میلیارد تومان برای بیمه خدمات همگانی کمیسیون تلفیق  به تصویب رسیده و به طور نسبی بخشی از مسائل را حل می کند.

اصلاح نظام بودجه نویسی و شکستن حصار بودجه ریزی سنتی

نماینده قائم شهر در مجلس شورای اسلامی از اصلاح نظام بودجه نویسی و شکستن حصار بودجه ریزی سنتی چهل ساله در کشور به عنوان یکی از نکان برجسته و مثبت بودجه 1387 کل کشور یاد کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، قربانعلی نعمت زاده نماینده قائم شهر که به عنوان موافق لایحه بودجه سال آینده در جلسه علنی امروز سخن می گفت، اظهار داشت: دولت با بودجه نویسی جدید و حذف تبصره های دائمی باعث کاهش زمان بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق و صحن علنی و تخصصی تر شدن و شفاف تر شدن بودجه و وظایف دستگاه ها و اعتبارات آنها شد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با ابراز خرسندی از کاهش هزینه های دستگاه های دولتی در لایحه بودجه سال آینده کل کشور و افزایش بودجه عمرانی ، گفت: در لایحه بودجه سال 87 توجه ویژه ای به اتمام طرح های نیمه تمام شده تا با آغاز کار آنها در نقاط مختلف اشتغال ایجاد شود.

نماینده قائم شهر از جهت گیری دولت در لایحه بودجه به سمت دهک های پایین جامعه و اختصاص سهم مناسب به عمران و مسکن و طرح های آب شرب و کشاورزی تقدیر کرد.

نعمت زاده تقویت بودجه دفاعی کشور را از دیگر دلایل دفاع خود از لایحه بودجه 87 کل کشور عنوان کرد و در پایان اظهار داشت: ارتقا سطح در آمد کشاورزان و روستائیات و کمک به اقشار کم در آمد کشور از دیگر ویژگی های مثبت و قابل دفاع بودجه سال آینده است.

انتظار از بودجه باید معطوف به یکسال باشد

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: اگر در بودجه یک ساله 87 کل کشور اثری از اجرایی شدن سیاست های کلی اصل 44 نبینیم نسبت به این رخ داد بزرگ وظیفه خود را انجام نداده ایم .

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، ایرج ندیمی نماینده لاهیجان و سیاهکل در جلسه علنی امروز و در موافقت با گزارش  کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه  87 کل کشور ، اظهار داشت: ما باید انتظار خود را یک ساله عنوان کنیم و نباید کاری کنیم که برای مردم این مفهوم القا شود که ما می خواهیم همه مشکلات کشور را یک ساله حل کنیم .

وی گفت: در بخش حمل ونقل با یک سیاست را مصوب کردیم و دولت هم باید آن را اجرایی کنیم در مورد بنزین هم پیشنهاد داریم به لایحه دولت برگردیم که رای نیاورد. مجری در راستای بسته ای که ما پیچیده ای ، مسائل و مشکلاتی دارد چرا که بسیاری از تمهیداتی در اجرای این تصمیم پیش بینی نشد.

وی ادامه داد: درمورد مسکن لایحه دولت را تصویب کردیم تا دولت بتواند پاسخگوی این نیاز قطعی باشد . نزدیک 5/2  میلیون خانواده  نیازمند مسکن هستند و بیشترین هزینه ها را متوجه این امر می کند از این رو اگر به بخش مسکن توجه نکنیم نمی توانیم پاسخگوی درخواست ها و انتقادات مردم باشیم .

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس  تصریح کرد: در مورد اصل 44 سیاست های کلی نظام در خصوص کاهش نقش دولت در اقتصاد از عناوین مختلف استفاده شد و اگر ما اثری از آن در لایحه بودجه یک ساله نبینیم حقیقتا نسبت به این رخ داد بزرگ وظیفه خود را انجام نداده ایم .

ندیمی گفت: انتظار این است در این رابطه در راستای سیاست هایی که گذشته داشته ایم وظایف خود را تعیین و آن را به مردم اعلام کنیم .

وی افزود: در راستای مسائلی مانند جاری و  عمرانی ، دوستان وقتی از تورم سخن می گویند نگاهی به جاری ندارند و برسد بودجه عمرانی بحث می کنند بسیار متاسفم از اینکه در باب عدم تعادل بودجه جاری و عمرانی ما همواره حمله خود را متوجه عمرانی می کنیم و داد و فریاد بر می آوریم که مسلمانی نیست و اگر بودجه عمرانی را افزایسش دهیم فاجعه ای جبران نشدنی رخ می دهد.

نماینده لاهیجان و سیاهکل در بخش دیگری از سخنان خود نیز گفت: طبیعتا درخواست ما این است که بر کلیات این بودجه رای مثبت دهید طبیعی است پس از تصویب کلیات می توان از جایگزینی لایحه دولت یا پیشنهادات نمایندگان استفاده کرد.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس  افزود: ورود دولت به حیطه تغییرات ورودی است ستودنی اما اینکه آیا همه این ورودی ها مورد استقبال ماست ، طبیعی است در مجلس هستیم 290 نفر می خواهند تصمیم بگیرند و می پذیریم باید به این جمع گرایشی داشت.

ندیمی خاطرنشان کرد: انتظار ما از بودجه باید معطوف به یک سال باشد و بیش از این انتظار خلق کردن نه درست است نه منطقی زیرا ممکن است با افزایش انتظارات در جامعه گسست هایی ایجاد شود.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس  با تشکر از دست اندرکاران تنظیم لایحه بودجه 87 ، ابراز امیدواری کرد مشکلات مردم ایران به دست انسانهای با کفایت مرتفع گردد.