وي در گفتگو با خبرنگار سياسي مهر، افزود: مطالبي بيان شده بود مبني بر اينكه اروپا نسبت به ايران تعهداتي دارد اين در حالي است كه از مفاد بيانيه تهران چنين تعهداتي كمتر استنباط مي شود و اروپا تعهد مستحكمي به ايران در آن بيانيه نداده بود.
اين كارشناس مسايل سياسي در ادامه خاطرنشان كرد: مناسبات ايران با اروپا بايد گسترش يابد اما بايد بپذيريم كه قدرت مانور اتحاديه اروپا محدود است.
دهشيري با اشاره به اينكه پرونده ايران بيشتر جنبه سياسي پيدا كرده و جنبه هاي فني و حقوقي آن تحت الشعاع مسايل سياسي قرار گرفته، اظهار داشت: آمريكا نيز با توجه به فضاي بين المللي كه پس از 11 سپتامبر ايجاد كرده تلاش دارد با امنيتي كردن مسايل بين المللي ديدگاههاي خود را پيش ببرد.
وي تاكيد كرد: اين امرموجب شده كه فضاي حاكم بر آژانس به گونه اي باشد كه موضوعات صبغه امنيتي پيدا كند و كشورهاي اروپايي نيز قدرت مانور كمتري داشته باشند و از سويي در آژانس ميزان مانور كشورهاي اروپايي و كشورهاي غيرمتعهد به حداقل برسد.
اين استاد دانشگاه در ادامه گفت: ايران بايد اين مساله را مطرح كند كه دانش هسته اي امري مجزا ازغني سازي اورانيوم است و مساله
پي 2 حق هر كشور براي دستيابي به دانش هسته اي است و تخلف از قوانين آژانس تلقي نمي شود.
وي تاكيد كرد: انجام هر اقدامي بر اساس نظرات آژانس منوط به تصويب آن در مجلس شوراي اسلامي است. تا موضوع به تصويب مجلس شوراي اسلامي نرسيده باشد، جمهوري اسلامي ايران نمي تواند همكاري كامل و همه جانبه با آژانس داشته باشد.
دهشيري ادامه داد: همكاري ايران با آژانس ابتدا بايد به قانوني و نهادينه شدن امضاي پروتكل الحاقي و پس ازآن انجام تعهدات آژانس وكشورهاي اروپايي درقبال فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران معطوف شود.
وي با تاكيد بر اينكه در حال حاضر بايد همكاري ايران با آژانس به حالت تعليق درآيد، گفت: اين گونه همكاري ها يك جانبه بوده و از ما تنها درخواست صورت گرفته و هيچگونه همكاري و علامت مثبتي از سوي آژانس نسبت به ما ارايه نشده است.
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۸۲ - ۱۳:۳۵
محمدرضا دهشيري كارشناس مسايل سياسي گفت: تصوراتي كه ما درباره قدرت مانور اروپا داريم، اشتباه است و آمريكا به عنوان قدرت برتر مطرح بوده و اروپا به عنوان قدرت دوم نقش ايفا مي كند.