یک نویسنده و کارشناس آلمانی در گفتگو با یک روزنامه چاپ این کشور با اشاره به فجایع و خسارات ناشی از جنگ عراق و با تاکید بر اینکه سربازان آمریکایی شرکت کننده در این جنگ قربانی سیاست های سردمداران حکومتشان هستند تصریح کرد که یک دادگاه بین المللی باید به خسارات به بار آمده از این جنگ غیر قانونی رسیدگی کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر "یورگن تودن هوفر" نویسنده و کارشناس آلمانی که کتابی درباره سرگذشت یک نوجوان عراقی به نام زید و ظلم هایی که نیروهای آمریکایی در جریان جنگ عراق در حق خانواده وی روا داشته اند نوشته است در گفتگو با روزنامه "دی ولت" درباره وضعیت بحرانی و نابسامان عراق اظهار داشت: در بغداد حدود چهل درصد خانوارها یک عضو خانواده خود را از دست داده اند. تعداد زیادی از زنان و مردان عراقی در زندانهایی مشابه گوانتانامو اسیر هستند واکثر مردم این کشور با ناامیدی به آینده کشورشان که حقوق اشغالگران فقط در آن رعایت می شود، می نگرند.

این کارشناس آلمانی که مدت یک سال در عراق به سر برده است در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: به اعتقاد من سربازان آمریکایی که در جنگ عراق شرکت دارند قربانی سیاستهای حکومت خود هستند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه واقعیات جنگ عراق در رسانه ها انعکاس داده نمی شود اظهار داشت: روزانه در عراق حدود 100 عملیات نظامی از طرف نیروهای آمریکایی در این کشور شکل می گیرد که ما به دلیل انحصار طلبی اطلاعاتی پنتاگون آن را در رسانه ها نمی بینیم و نمی شنویم .

وی افزود: در رسانه ها روزانه تنها یک، دو و یا سه عملیات بر علیه  نیروهای القاعده در عراق به نمایش در آمده و به اطلاع عموم می رسد که آن هم توجیهی است از طرف حکومت آمریکا برای مردم این کشوردر راستای ادامه جنگ عراق. این در حالی است که القاعده در عراق یک گروه کوچک را شامل می شود.

تودن هوفر در ادامه به نقل از دبیر کل سازمان ملل متحد اظهار داشت: جنگ عراق غیر قانونی و ناعادلانه است که به ندرت نمونه آن وجود داشته است. البته برای آمریکاییها دشوار است که خیلی مودبانه از این جنگ خارج شوند.

این کارشناس آلمانی در ادامه تعیین موعد زمانی برای خروج نیروهای آمریکایی از این کشور را راه حلی برای حل بحران در این کشور اظهار داشت: باید به ارتش عراق مهلت داده شود که نیروهای نظامی خود را بازسازی کند و توانایی تامین امنیت برای تمام گروهها در عراق را به دست بگیرد.

دکتر تودن هوفر در پاسخ به این پرسش که از نظر شما کدام یک از کندیداهای ریاست جمهوری در آمریکا سریعتر می توانند اوضاع عراق را سرو سامان دهند در اشاره به مک کین اظهار داشت: چنین اظهار نظری که ما در صورت لزوم صد سال دیگر هم در عراق می مانیم تا بر القاعده پیروز شویم با توجه به این موضوع که در عراق 150 هزار نیروی آمریکایی و تعداد زیادی شرکت های امنیتی خصوصی مستقر شده اند تا با کمتر از 1000 عضو القاعده مبارزه کنند واقعا اظهار نظر مضحک و مسخره ای است.

هوفر بر این عقیده است که به محض اینکه آمریکا از این کشور عقب نشینی کند دیگر هیچ مبارز القاعده ای نیز در این کشور وجود نخواهد داشت. با عقب نشینی نیروهای آمریکایی اوضاع از این که هست بدتر نمی شود.

وی افزود: اکثر کسانی که من در عراق با آنها برخورد داشتم این موضوع را که عراقیها برای تامین امنیت کشور خود به آمریکا نیاز دارند را استدلالی تحقیر آمیز می دانستند. این که هرج و مرج در عراق به واسطه هجوم آمریکا به این کشور درهم شکسته و از بین رفته است واقعا اظهار نظر مضحک و مسخره ای است.

این تحلیلگر آلمانی در ادامه با اشاره به خسارتهای مالی و جانی فراوان این جنگ اظهار داشت: دادگاه بین المللی که به پرونده های بسیاری از جنایتکاران جنگی رسیدگی می کند باید حداقل به این موضوع نیز بپردازد که این جنگ غیر قانونی و ناقض حقوق بشر چه عواقب فاجعه باری را در پی داشته است.

وی در ادامه با اشاره به این که عراق بعد از حمله به کویت باید غرامت جنگ را به این کشور پرداخت می کرد اظهار داشت: به این ترتیب چطور حمله آمریکا به عراق که از لحاظ حقوق بین المللی کاملا غیر قانونی بود حالا جبران خسارت را در پی نداشته باشد؟ پرداخت غرامت یکی از مهمترین اصول قانونی در همه حکومت های مشروعه است که در جریان حمله غیر قانونی آمریکا به عراق نیز باید اعتبار داشته باشد.

وی در پایان با تاکید بر این موضوع که آمریکا از کشف حقایق جنگ عراق توسط خبرنگاران در این کشور جلوگیری می کند اظهار داشت: این نظرات انتقادی نیز که در سطح دنیا درباره جنگ عراق به وجود آمده است نتیجه تلاشهای خبرنگاران شجاعی است که علیرغم ممانعت های وزارت دفاع آمریکا برای انعکاس حقایق، به صورت کاملا مستقل فجایع این جنگ را منتشر می کنند. من واقعا آنها را تحسین می کنم.