خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: مسلمانان به یکی از گروههای قدرتمند در جوامع غربی بدل شده‌اند. آنها تواستند حتی ترکیب جمعیتی جوامع غربی را دگرگون سازند. آنچه در پی می‌آید گزارشی است از تحلیل رسانه‌های غربی در مورد این موضوع.


به گزارش خبرگزاری مهر، تا بیست سال دیگر مسلمانان اکثریت ساکنان بروکسل پایتخت بلژیک را تشکیل خواهند داد. روزنامه ایل جورناله چاپ ایتالیا در مقاله‌ای تحلیلی به بررسی درباره حضور روزافزون مسلمانان در اروپا و به‌ویژه در شهر بروکسل پرداخته است.

در ابتدای این مقاله آمده است: امروزه مسلمانان یک سوم ساکنان پایتخت بلژیک را تشکیل می‌دهند و این درحالی است که در طول بیست سال آینده به بزرگترین جامعه ساکن بروکسل تبدیل خواهند شد. البته این موضوع تازه ای نیست برای اینکه پروفسور سرجو دلا پرگولا از دانشگاه یهودی بیت المقدس آن را همراه با اطلاعات جالب دیگری قبلاً منتشر ساخته بود.

در ادامه این تحلیل، روزنامه ایل جورناله از حضور چشمگیر مسلمانان و آمار نگران کننده مربوط به آن در دیگر کشورهای اروپایی سخن گفته و چنین می‌نویسد: در حالی که مسلمانان بنیادگرا در سراسر جهان اقدامات تهدیدآمیز خود را علیه رسانه‌هایی که اقدام به انتشار تصاویر اهانت آمیز مربوط به پیامبر اسلام کرده اند، از سر گرفته اند، روزنامه بلژیکی " بلژیک آزاد " گزارش می‌دهد که شهر بروکسل که به پایتخت اروپا نیز شهرت دارد تا بیست سال دیگر از یک اکثریت مسلمان برخوردار خواهد شد و پرچم پیامبر اسلام در کنار پرچم آبی رنگ اتحادیه اروپا به اهتزاز در خواهد آمد.

روزنامه بلژیک آزاد گزارش خود را بر اساس مطالعات پروفسور اولیویر سرواس استاد دانشگاه کاتولیک لووانیو منتشر کرده است. در بخشی از این گزارش چنین می‌خوانیم: امروزه مسلمانان حدود یک سوم از جمعیت بروکسل را تشکیل می‌دهند و در عرض پانزده یا بیست سال آینده تعداد آنها می‌تواند به مرزی غیر قابل کنترل برسد. البته این نظر کارشناسانی است که در اعلام دیدگاه خود دو پارامتر را به طور خاص مد نظر قرار داده اند: ابتدا نرخ بالای زاد و ولد در میان خانواده‌های مهاجر و دیگری ادامه جریان مهاجرت از کشورهای اسلامی به سوی این مقصد.

روزنامه ایل جورناله در ادامه بحث می‌نویسد: با کاوش در میان دفاتر اداره ثبت احوال بروکسل به اطلاعات پر معنا و در عین حال جالبی برمی‌خوریم. مثلاً پر استفاده‌ترین نام برای نوزادان متولد بروکسل از سال 2001 به بعد " محمد " بوده است. در ارتباط با معنا دار بودن این مورد، روزنامه پاریسی لو فیگارو به تقسیم جامعه اسلامی بروکسل میان بنیاد گرایانی که از هر گونه تطبیق خود امتناع می ورزند و اشخاصی که مصمم هستند بدون هیچ مشکلی با دیگر ساکنان این شهر همکاری کنند، اشاره می‌کند.

به عقیده روزنامه ایتالیایی ایل جورناله، مشکل تنها پویایی اعضای مختلف جامعه اسلامی مقیم بروکسل نیست، بلکه در این نمودار موضوع عزیمت بخشی از ساکنان قدیمی بروکسل به حومه این شهر نیز مطرح است. بنابراین بدین گونه است که محله به محله، شاهد افزایش حضور خانواده‌های مهاجر در پایتخت بلژیک هستیم. در این ارتباط محفوظ رمضانی نماینده حزب سوسیالیست و قائم مقام رئیس مجلس بروکسل می‌گوید: در هر حال باید این نوع ملاحظات و همین طور ارقامی را که گویای حضور روزافزون مسلمانان در بروکسل هستند به صورت نسبی مورد توجه قرار داد، چون اینگونه نیست که تمامی مهاجرانی که از کشورهای اسلامی آمده‌اند، به طور کامل از مسلمانان واقعاً معتقد و مقید به انجام دستورات دین اسلام باشند.

اما روزنامه بلژیکی" بلژیک آزاد" بر این باور است که پدیده جالبی در حال شکل گرفتن است: فرزندان مهاجران مسلمانی که چندان به انجام فرائض دینی پایبند نیستند، به طور روزافزونی به سوی اسلامی کشیده می‌شوند که از نظر آنها هویت‌بخش بوده و لذا متعاقباً خود آنها نیز به مسلمانانی بنیادگرا تغییر چهره می‌دهند.

در همین ارتباط ، یک روزنامه نگار زن توانست به درون محافل اسلامی تندرو رخنه کرده و از نزدیک شاهد حضور جوانانی باشد که اصالتاً خارجی‌اند اما اکنون شهروندان بلژیکی به حساب می‌آیند. به نوشته روزنامه ایتالیایی، از قضا همین گروه  مسلمانان حاضرند برای تحمیل دیدگاه افراطی خود از قوانین اسلامی به دیگر مهاجران، دست به هر کاری بزنند. در همین چارچوب است که مردان مسلمان دختران هم دین خود را مجبور به استفاده از حجاب می‌کنند و این درحالی است که والدین این دختران آنها را در پوشش و رفتار خود آزاد گذاشته اند.

در هر حال هم روزنامه بلژیک آزاد و هم روزنامه فرانسوی لو فیگارو این سؤال را مطرح کرده‌اند که " در پانزده یا بیست سال آینده، هنگامی که اکثریت جمعیت بروکسل را مسلمانان تشکیل خواهند داد، چه اتفاقی در این شهر رخ خواهد داد ؟" البته هر دوی این روزنامه‌ها با توجه به اینکه توان پیشگویی ندارند، صرفاً به بحث درباره وجود آنچه که می‌تواند روزی مشکل‌ساز شود بسنده کرده‌اند.