مصطفی کمال پورتراب پژوهشگر و هم دوره ثمین باغچه بان در هنرستان عالی موسیقی با بیان این مطلب در خصوص ویژگی آثار این هنرمند گفت : ثمین باغچه بان علاوه بر موسیقی کودک که برجسته ترین آن مجموعه "رنگین کمان" است آثار ارزنده ای را در حوزه موسیقی محلی و ملی ایران داشته و به نوعی بیانگر فرهنگ غنی موسیقی نواحی این سرزمین است.
وی با اشاره به دوران تحصیل خود با باغچه بان گفت : من و ثمین به همراه حسین ناصحی کلاس سولفژ داشتیم و با یکدیگر درس می خواندیم در همان دوران دولت ترکیه برای هنرجویان برتر هنرستان تسهیلات ویژه ای قائل بود و از بین هنرجویان دو تا از بهترین ها را انتخاب کرد تا در رشته آهنگسازی در هنرستان عالی موسیقی ترکیه تحصیل کنند که من و باغچه بان به عنوان برگزیدگان نهایی برگزیده شدیم اما من به دلیل مشکلاتی که داشتیم نتوانستم همراه شوم و به جای من حسین ناصحی رفت و درست از همان دوران بود که مسیر زندگی باغچه بان تغییر کرد.
این استاد دانشگاه افزود : پس از سفر باغچه بان دیگر خبری از او نداشتم تا اینکه مجموع آثار سمفونیک آهنگسازان ایرانی به رهبری منوچهر صهبایی در یک لوح فشرده به دستم رسید که قطعاتی از آثار خودم ، باغچه بان و همچنین برخی از آهنگسازان ایرانی مانند حسین دهلوی،حسین ناصحی ،علیرضا مشایخی،محمدتقی مسعودیه و.. در آن منتشر شده بود و به این ترتیب بود که پس از سالها برخی از آثار او را شنیدم .
وی در پایان از غفلت صورت گرفته در خصوص ارج گذاری به خدمات باغچه بان از سوی مسئولان و متولیان فرهنگی کشوردر زمان حیاتش، یاداین استاد از دست رفته را گرامی داشت.