رئیس مجلس نمایندگان لبنان سفر امروز خود به سوریه را موفقیت آمیز خواند و تاکید کرد که دمشق از توافق لبنانی ها برای حل بحران سیاسی کشورشان حمایت می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازخبرگزاری فرانسه، نبیه بری رئیس مجلس نمایندگان لبنان پس از دیدار با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در دمشق به خبرنگاران گفت که سوریه "هیچ  شرطی" برای دستیابی به راه حلی برای بحران لبنان و انتخاب ژنرال میشل سلیمان به عنوان رئیس جمهور این کشور ندارد.

وی افزود: سوری ها هیچ شرطی درخصوص توافق درباره تفاهم لبنانی ها با یکدیگر ندارند و از گفتگوی (داخلی در لبنان) حمایت می کنند و من مخصوصا، این مطلب را در سوریه می گویم.

نبیه بری سفر به سوریه را موفقیت آمیز خواند و گفت: این سفر به من انگیزه ای جدید و نیروی محرک بیشتری در مسیر تلاش برای (از سرگیری) گفتگو میان لبنانی ها به منظور رسیدن به انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان اعطا کرد.


وی درعین حال افزود: دو مورد در دستور کار گفتگوی داخلی لبنانی ها باقی مانده است که نخستین مورد، مسئله دولت وحدت ملی به طور کلی است و تعیین دولتی با همه جزئیات مورد نظر نیست و دومین مورد، موضوع حوزه انتخابیه مربوط به قانون آتی انتخابات است که باید این انتخابات در بهار آینده یعنی سال 2009 میلادی براساس آن برگزار شود.

رئیس مجلس نمایندگان لبنان و رئیس جمهوری سوریه امروز در شهر دمشق اوضاع لبنان و بحران سیاسی این کشور را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند و بشار اسد در این دیدار از گفتگوی میان لبنانی ها برای حل بحران سیاسی کشورشان حمایت کرد.

وی بر تایید کشورش از گفتگو میان لبنانی ها و حمایت دمشق از توافق ملی به عنوان یگانه راه حل بحران لبنان تاکید کرد و  آمادگی سوریه را برای ارایه هرگونه کمک ممکن به لبنانی ها ابراز داشت.

علی حمدان مشاور بری پیشتر در گفتگو با خبرگزاری فرانسه تصریح کرد: سفر بری در چارچوب موضع از پیش اعلام شده وی صورت می گیرد که گفته بود منتظر پایان اجلاس سران عرب و نتایج آن برای آغاز دور جدیدی از گفتگوها میان گروههای لبنانی است.

مشاور بری گفت: رئیس مجلس نمایندگان لبنان سفر دوره ای خود را از سوریه آغاز کرده است زیرا بشار اسد رئیس جمهوری سوریه رئیس کنونی اجلاس سران عرب به شمار می رود.

رئیس مجلس نمایندگان لبنان چهارم فروردین ماه درگفتگو با تلویزیون "new tv " لبنان اعلام کرد: بعد از پایان اجلاس سران عرب در دمشق(نهم و دهم فروردین) و اطلاع یافتن از نتایج آن در صورتی که بحران لبنان حل نشده باشد، با کشورهای مصر، عربستان، سوریه و دیگر کشورهای عربی به منظور آماده کردن شرایط برای برگزاری نشست مجدد بین گروه های اکثریت و مخالفان دولت لبنان رایزنی هایی انجام خواهم داد.

وی افزود: محور مذاکرات محدود به دو موضوع دولت وحدت ملی و قانون انتخابات خواهد بود.

لبنان از 24 نوامبر سال 2007 پس از به پایان رسیدن دوره ریاست جمهوری امیل لحود، همچنان با خلاء ریاست جمهوری روبرو است. نشست پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهوری تاکنون برای هفدهمین بار به تعویق افتاده است.