سعیدحسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک اظهار داشت: از 156 بیماری نو پدید، 73 درصد بیماریها از حیوان به انسان منتقل می شود که به دلیل وفور این بیماریها باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.
وی یادآور شد: بیماریهای مشترک انسان و دام عامل تهدید امنیت غذایی و بهداشتی جامعه است که مهار آن نیازمند همکاری موثر بین بخشی است.
حسینی بیان داشت: بیماریهای مشترک از طریق تماس انسان و دام، مصرف مواد غذایی با منشا دامی، مصرف مواد غذایی فاسد و گزش حشرات ناقل از حیوان به انسان منتقل می شود.
وی با اشاره به اینکه حیوانات ناقل بیماری مشترک انسان و دام شامل گاو، گوسفند، سگ و گربه عنوان کرد: از جمله برنامه های دامپزشکی برای پیشگیری از بسیاری از بیماریها مایه کوبی دامها برای جلوگیری از تب مات، کزاز و هاری، تست و کشتار یا معدوم کردن دامهای آلوده از چرخه مصرف انسان و پیشگیری از شیوع بیماریهای نوپدید است.
حسینی ادامه داد: درمان انفرادی و گروهی دامها و مبارزه با انگلهای خارجی مانند پشه، کنه و حشرات که ناقل بیماری به انسان است از دیگر برنامه های پیشگیری است.
وی با بیان اینکه بسیاری از بیماریهای مشترک انسان و حیوان با مصرف فرآوردهای دامی آلوده منتقل می شود، افزود: در این راستا نظارت بر مراکز تولید، کشتارگاه های دام و طیور و عرضه فرآوردهای خام دامی در اماکن عرضه باید صورت گیرد.
حسینی یادآور شد: بسیاری از تغییرات آب و هوایی، اثرات مضر تابش اشعه های ماورای بنفش، حوادث طبیعی و تغییر دما در کاهش تنوع زیستی و کاهش ایجاد اکوسیستمها، از بین رفتن گونه های گیاهی و جانوری و ایجاد بیماریهای انگلی و عفونی دامها نقش مهمی دارند.