نخست وزیر بحرین درباره وجود فشارهایی ازسوی واشنگتن بر گروه شش بعلاوه دو، جهت وارد آوردن فشار بر تهران گفت: هیچ فشاری وجود ندارد و برعکس، فشارهایی در جهت بهبود فضای روابط در کل منطقه وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، شیخ "خلیفه بن سلمان آل خلیفه" در گفتگو با آسوشیتدپرس ضمن تاکید بر استمرار روند توسعه در بحرین و اشاره به نقش مهم و برجسته قوه مقننه و تلاش دولت برای تقویت و توسعه هرچه بیشتر همکاری با آن، همچنین تاکید بر وفاداری مردم بحرین به کشور و تلاش آنها برای حفظ وحدت ملی، به تلاش بحرین برای پیشبرد جایگاه مالی و بانکی بحرین در سطح جهانی اشاره کرد.

نخست وزیر بحرین در پاسخ به سئوالی در مورد اوضاع امنیتی منطقه خلیج فارس، بر ضرورت دور نگه داشتن منطقه از درگیری ها تا بتواند به توسعه و سازندگی برسد، تاکید کرد و بار دیگر خواستار برقراری روابط متکامل و ایجاد پیوند بین کشورهای منطقه شد.

اجلاس گروه (1+2+6) متشکل از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، مصر، اردن و آمریکا و برای اولین بار با حضور عراق روز دوشنبه در منامه بدون پایبندی به لغو بدهی های عراق و افتتاح سفارت های کشورهای عربی در بغداد،‌ به پایان رسید، اما به یک رشته اصول برای برقراری صلح و ثبات در منطقه دست یافت.

در این اجلاس همچنین مسائل مربوط به امنیت خلیج فارس، روند صلح خاورمیانه و بحران لبنان مورد بررسی قرار گرفت.

شیخ خالد بن احمد آل خلیفه وزیر خارجه بحرین در پایان این اجلاس در یک نشست خبری مشترک با "کاندولیزا رایس" وزیر امور خارجه آمریکا، بر تلاش بحرین برای انتخاب سفیر خود درعراق و بررسی ترتیبات لازم مربوط به این مسئله با طرف عراقی تاکید کرد و افزود: بعضی از کشورهای شرکت کننده در اجلاس دیروز نیز تصمیم گرفتند نمایندگانی دائمی به عراق بفرستند.  

شیخ خالد خاطرنشان کرد: گروه (1+2+6) نگرانی خود را نسبت به اوضاع امنیتی مربوط به اعزام دیپلمات ها به عراق ابراز داشته و پاسخ های اطمینان بخشی را از طرف عراقی دریافت کرد.

شیخ خالد همچنین در پاسخ به سئوال روزنامه الایام، مبنی بر اینکه آیا این اجلاس علیه ایران برگزار شده؟ این مسئله را قاطعانه تکذیب کرد و گفت: روابط کشورهای خلیج فارس با ایران خوب است، اما مسائلی وجود دارد که پیرامون آنها با طرف ایرانی بحث و گفتگو می شود. 

وی در پاسخ به سئوال دیگری پیرامون وجود فشارهایی ازسوی واشنگتن بر گروه شش بعلاوه دو جهت وارد آوردن فشار بر تهران گفت: هیچ فشاری وجود ندارد و برعکس، فشارهایی در جهت بهبود فضای روابط در کل منطقه وجود دارد.

"هوشیار زیباری" وزیر خارجه عراق نیز پیوستن عراق به گفتگوی (1+2+6) را تحولی مهم در جهت تقویت تماس بین عراق و کشورهای عربی بویژه طی مرحله ای که عراق در آن بسر می برد و چالش های پیرامون آن، بشمار آورد.

وی از اینکه حضور دیپلماتیک اعراب می تواند به عنوان گامی در جهت مقابله با نفوذ منطقه ای در این کشور باشد، مخالفت نموده و گفت: این حضور بیانگر یک شبکه تکامل یافته از روابط بین عراق و اعراب در سطوح سیاسی، اقتصادی و تجاری می باشد. 

زیباری خاطرنشان کرد: هدف حضور سفارتخانه های کشورهای عربی در بغداد است و حالت بی توجهی و ایستادن در نیمه راه دیگر کافی نیست. وی همچنین گفت: امکان ندارد از طریق سفارتخانه ها با دخالت های منطقه ای مقابله کرد.