حمید رضا جلالوندی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک اظهار داشت: این امر به دلیل انجام ندادن مطالعات زیست محیطی در مورد انجام عملیات احداث تونل در غار صورت گرفته است که احتمال تخریب محیط داخلی و خارجی غار وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه گردشگری استان مرکزی طی سه ماه گذشته تاکنون از انجام مطالعات زیست محیطی برای احداث تونل در داخل غار سرباز زده است خاطرنشان کرد: انجام هر گونه عملیات گردشگری و طبیعت گردی در مناطق تحت حفاظت محیط زیست بر اساس مصوبات قانونی باید با لحاظ مطالعات زیست محیطی و اجازه سازمان حفاظت محیط زیست باشد و در غیر این صورت عملیات غیرقانونی است.
وی گفت: احداث غار و ایجاد در خروجی در این غار می تواند با وارد کردن هوای بیرون حیات قندیل ها و آبشارهای گلی غار را از بین ببرد در حالیکه این غار طی 70 میلیون سال در محیط دست نخورده شکل گرفته است.
جلالوندی تصریح کرد: غار نخجیر جزء مناطق تحت حفاظت محیط زیست استان است و از سویی این غار در منطقه تحت حفاظت حیات وحش جاسب دلیجان قرار دارد که اهمیت آن را مضاعف کرده است.
وی گفت: تاکنون 400 متر از در داخل غار برای احداث تونل کنده شده و و انفجارهایی صورت گرفته است، اکنون 80 متر از کنده کاری در داخل غار که به محیط داخلی خسارت می زند مانده است که با دستور توقف روبرو شد.
وی خاطر نشان کرد: این ستور پس از اطلاع معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و مکاتبه وی با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان گردشگری کشور و استاندار استان، انجام گرفت.
غار نخجیر استان مرکزی در منطقه جاسب در جنوب استان قرار دارد. این غار حیات بیش از 70 میلیون ساله دارد که در سال 1368 توسط یک گروه کوهنورد محلی کشف شد. داخل این غار دارای شگفتی های طبیعی و خدادادی است و نگاه هر بیننده ای را معطوف خود می کند. تاکنون اقداماتی توسط میراث فرهنگی و گردشگری استان در زمینه کف سازی و نورپردازی صورت گرفته است و اکنون با مشارکت یک سرمایه دار قصد دارد با ایجاد تونل در داخل غار این منطقه را برای گردشگری آماده کند.