عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در همایش "حکمت متعالیه و تدبیر خانواده" به جایگاه نظریه حرکت جوهری در تبیین فضیلت گرایی در خانواده پرداخت و بر ضرورت بازنگری و تفسیر اندیشه‌های ملاصدرا و به کارگیری آنها در مسائل روزمره تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز در همایش بزرگداشت ملاصدرا با عنوان حکمت متعالیه و تدبیر خانواده، که به مناسبت یازدهمین سال بزرگداشت ملاصدرا به همت بنیاد حکمت اسلامی صدرا برگزار شد دکتر رضا اکبری عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق با تأکید بر کارآمدی حرکت جوهری در نگاه فضیلت گرایانه به اخلاق خانواده گفت: دو رویکرد اساسی در اخلاق وجود دارد، نخست مسئله محوری و دوم نظریه های فاعل محور است.

عضو هئیت علمی دانشگاه امام صادق با مسئله محور خواندن نظریه هایی چون غایت گرایی جان استوارت میل و وظیفه گرایی کانت گفت: نگاه های مسئله محور تقلیل گرا هستند و غایت واحدی را برای فاعل اخلاقی معرفی می کنند. این نگاه ها فردگرا و بدون توجه به شرایط تحقق فعل اخلاقی هستند.

دکتررضا اکبری محدود کردن اخلاق به نظریه های خاص و تعارضهای فراوان این نظریه ها در نگاه به مسائل اخلاقی را مشکل نظریه های مسئله محور خواند و گفت: در عوض نظریه های فضیلت محور یا فاعل محور به زندگی اجتماعی انسان توجه فراوانی می کنند و ملکه شدن اعمال و فضایل در انسان را مد نظر قرار می دهند.

استاد دانشگاه امام صادق با اشاره به فضایل اخلاقی چون قابل اعتماد بودن، رئوف و مهربان بودن، سخاوتمندی، دلسوز بودن و غیره بر نگاه صدرایی در تقسیم بندی فضائل اخلاقی تأکید کرد و گفت: از نظر ملاصدرا فضایل اخلاقی برای هر یک از افراد خانواده متفاوت است.

وی در پایان بر ضرورت بازنگری و تفسیر اندیشه های ملاصدرا و کاربست آنها در مسائل روزمره تأکید کرد.