به گزارش خبرنگار مهر در رشت، استاندار گیلان ظهر امروز در این مراسم گفت: با توجه به اهمیت کشاورزی ، صیادی و دریانوردی در این استان پیش بینی دقیق وضعیت جوی و انجام برنامهریزی صحیح میتوان از بسیاری خسارات جلوگیری کرد.
روح الله قهرمانی همچنین در خصوص اهمیت کار هواشناسی در توسعه پایدار تصریح کرد: سازمان هواشناسی یک سازمان ناشناخته است که تاثیر و اهمیت آن در توسعه و سرنوشت کشور به درستی درک و شناخته نشده است.
وی ادامه داد: بندرانزلی ظرفیت تبدیل شدن به قطب هواشناسی کشوررا دارد.
مدیرکل هواشناسی گیلان نیز در این مراسم گفت: این سکو که با هزینهای بالغ بر سه میلیارد ریال ساخته شده تمامی پایشهای جوی و دریایی را انجام میدهد.
محمدرضا رضوی، افزود: کشتی تحقیقاتی هواشناسی گیلان نیز با هزینهای بالغ بر چهار میلیارد ریال خریداری و تجهیز شده است.
وی خاطر نشان کرد: این کشتی که در زمینه تحقیقات دریایی بهکار گرفته میشود ساخت متخصصان داخلی است و تا یکهزار مایل دریایی قدرت مانور دارد.
رضوی تصریح کرد: از دادههای این سکو و کشتی در تحقیقات دریایی، پایش آلودگی آب، محیط زیست آب و جریانهای دریایی استفاده میشود.
مدیرکل هواشناسی گیلان بیان داشت: این سکوی دریایی و کشتی تحقیقاتی هواشناسی امکان پیش بینی دقیق تر وضعیت جوی را برای هواشناسی گیلان مهیا می کند.
در این کشتی علاوه بر میز هواشناسی برای شیلات، بنادر و کشتیرانی و محیط زیست میزهای مجزایی در نظر گرفته شده که کارشناسان ادارات مربوطه میتوانند در هر گشت دریایی تحقیقات و نمونهبرداریهای خود را انجام دهند.
گیلان دارای ۱۴ایستگاه هواشناسی است.