به گزارش خبرگزاری مهر، "چگونه ترنج دانشمند شد" داستان نوجوانی به نام ترنج است که هر روز قبل از خوردن صبحانه، ناهار و شام، سئوالهای علمی و اساسی از پدر و مادرش می پرسد و اطرافیان حدس می زنند احتمالا او در آینده دانشمند می شود تا حداقل بفهمد جواب سئوالهایی که والدینش درباره مسائلی مثل کسوف، اختراع کاغذ، زبان پرندگان، زلزله و ... به او داده اند درست و علمی بوده یا فقط برای دست به سر کردن ترنج مطرح شده اند.
گیتی صفرزاده در این کتاب از زبان طنز استفاده کرده است. داستانهای کتاب در فاصله سالهای 1375 تا 1385 در مجله "بچه ها ...گل آقا" چاپ شده و به تازگی با تصویرگری علیرضا کریمی مقدم توسط انتشارات گل آقا با قیمت هزار تومان عرضه شده است.
"یادداشتهای یک استعداد درک نشده" هم عنوان کتابی از علی زراندوز است که توسط همین ناشر و از میان مطالب ستونی که به همین نام از سال 1381 تا 1386در ماهنامه گل آقا چاپ می شد انتخاب و منتشر شده است.
این کتاب درباره یادداشتهای استعدادی است که پس از درک نشدن راهی "بخش" می شود و در آنجا به جای بیکار نشستن وقایع نگاری حوادث سایر استعدادهای درک نشده اطرافش را به عهده می گیرد. سزار، سقراط، اسپینوزا، دکارت، مارکس، هگل، کلاغ بنفش، دخترک کبریت فروش، نسل سومی و گودو تنها تعدادی از ساکنان این بخش را تشکیل می دهند که کارهایشان هم مثل اسمهایشان عجیب و غیرقابل پیش بینی است.
منوچهر احترامی در مقدمه کتاب نوشته است: بن مایه یادداشتهای علی زراندوز در بخش شکل می گیرد و بخش تیمارستانی است به وسعت تاریخ که در یک سوی آن انسان اولیه در آتشی که خودش آن را کشف کرده است در حال سوختن است و در سویی دیگر نسل سومی، آخرین پدیده شگفت انگیز انقلاب ایستاده است با آرزوهای دور و درازش و مطالب بی انتهایش..."
تصویرگری "یادداشتهای یک استعداد درک نشده" را حمیدرضا پورنصیری انجام داده است. این کتاب با بهای 1800 تومان منتشر شده است.