عنایت الله تورنگ در گفتگو با خبرنگار مهر در ساری افزود: به واسطه خشکسالی مفرط و سرمازدگی شدید زمستان گذشته سال آینده شاهد رشد چشمگیر جمعیت بیکار در عرصه باغداری غرب مازندران خواهیم بود که خطری جدی است.
وی خاطر نشان کرد: این بحران زمینه را برای سوء استفاده دلالان جهت خریداری اراضی و باغات بایر کشاورزان و باغداران زحمتکش و بدبخت را فراهم می کند که با قیمت گزاف اراضی آنان را خریداری و ساخت و ساز بی رویه را در منطقه ترویج خواهند داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه مزارع صیفی جات، سبزیجات و گلخانه های استان بر اثر سرمازدگی و خشکسالی صد درصد خسارت دیدند تصریح کرد: 57 درصد مزارع گندم موجود استان در بالادست آسیب جدی دیده است و زیان های شدیدی برای کشاورزان داشته است.
تورنگ با بیان اینکه امکان حیات مجدد برای باغات جدید الاحداث در استان به واسطه سرمازدگی مفرط زمستان وجود ندارد در عین حال از نبود مخزنی برای ذخیره آبهای سطحی برای تامین اراضی کشاورزی استان انتقاد کرد.
این مسئول با اعلام این مهم که 97 درصد اراضی شالیزاری استان شخم و شیار شده است گفت: 210 هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان نشاکاری صورت گرفته است.
وی بیان داشت: 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان قابلیت کشت ندارد و 30 هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران نیز خسارت 10 تا 50 درصدی دیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه اجرای پروژه های تامین آب در استان باید با جدیت و سرعت بیشتری صورت گیرد گفت: کشت جایگزین در سطح 10 هزار هکتار از اراضی غیر قابل کشت محصول برنج صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه سه میلیارد و 300 میلیون تومان در مرحله اول کاشت برنج اعتبار نیاز است گفت: حدود 30 هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان در معرض خطر کمبود تامین آب قرار دارند.
تورنگ افزود: اعتبار مورد نیاز برای انجام اقدامات ضربتی جهت تامین بخش اول تولیدات کشت نشده کشاورزان، پنج و نیم میلیارد تومان برآورد شده است.
وی از اخذ 25 هزار هکتار مجوز برای اراضی نیمه تمام خطر پذیر با تضمین تولید در استان خبر داد و گفت: در صورت تسری این طرح می توانیم در سال های آتی به میزان درآمد کشاورزی اراضی او را بیمه خواهیم کرد.
به گفته تورنگ، 109 میلیارد تومان از اعتبارات سرمایه در گردش و 23 میلیارد تومان از وجوه اداره شده سازمان در سال گذشته برای اقدامات پیشگیرانه در موضوع بحران خشکسالی، سرما زدگی، طوفان و ... در سازمان جهاد کشاورزی مازندران هزینه شده است.