کنکور سراسری 1387 از فردا با رقابت بیش از یک میلیون نفر آغاز می شود. سوالات این کنکور با امنیت کامل پس از بازدید وزیر علوم از قرنطینه به استانهای کشور ارسال شد. خبرگزاری مهر در گزارشی ویژه شرایط قرنطینه و ارسال سوالات کنکور را تشریح کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ارزیابی و سنجش سطوح آموزشی امری است که تقریبا در تمامی کشورهای دنیا مرسوم است و به هیچ عنوان نمی توان آن را انکار کرد و یا نادیده گرفت. سازمان سنجش آموزش کشور نیز با هدف تحقق اهداف و سیاست های نظام علمی کشور نه به شکل فعلی ولی به عنوان متولی برگزاری آزمون سراسری در سال 1354 ایجاد شد و تا سال 1360 به فعالیت خود ادامه داد.

در سال 1360 این سازمان منحل و از این سال تا سال 1368 اداره کلی در وزارت علوم متولی برگزاری آزمون های سراسری شد. این سازمان مجددا در سال 1368 احیا شد و با سرپرستی و ریاست دکتر "حسین رحیمی" کار خود را از سر گرفت. در سال 1368 اساسنامه سازمان سنجش آموزش کشور به تصویب رسید و اولین آزمون پس از تصویب اساسنامه سازمان با حضور 750 هزار داوطلب آزمون سراسری برگزار شد.

در سال 1369 پس از سازماندهی سازمان سنجش آموزش کشور، آزمون های دیگری نیز به مجموعه آزمون های کشور اضافه شد. از سال 1369 آزمون کارشناسی ارشد متمرکز و سازمان سنجش متولی آن شد. تا قبل از آن زمان آزمون کارشناسی ارشد توسط دانشگاه ها برگزار می شد و در سال 1369 این آزمون با تلفیقی از فعالیت سازمان سنجش و دانشگاه ها برگزار شد.

آزمون پیام نور، شبانه و سپس آزمون های اساسی مثل کارشناسی ناپیوسته و کاردانی پیوسته (1376) نیز توسط این سازمان طراحی و برگزار شد. با گذشت زمان با اعتباریابی سازمان سنجش آموزش کشور آزمون های بسیار مهم دیگری نیز به مجموعه آزمون های کشور اضافه شد.

هم اکنون این سازمان به سازمانی سرنوشت ساز برای جوانان کشور تبدیل شده است. البته وظیفه سازمان سنجش تنها برگزاری آزمون های سراسری با بیش از یک میلیون نفر داوطلب نیست. این سازمان که از سازمان های وابسته به وزارت آموزش عالی سابق و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعلی است انجام پژوهش در زمینه ایجاد سیستم های ارزیابی، کنترل معلومات و اندوخته های دانش آموختگان در سطوح مختلف را نیز در دستور کار و اهداف خود دارد.

همکاری با سازمان های دولتی و خصوصی در زمینه ارزشیابی و به کارگیری نیروی انسانی، کمک به طراحی و اجرای آزمون برای نهادها و موسسات سفارش دهنده، ارائه خدمات مشورتی برای کاربرد موثر روشها و وسایل اندازه گیری آموزشی و انجام کلیه امور مربوط به تعیین شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور از دیگر وظایف این سازمان است که شاید در نگاه سطحی جامعه چندان دیده نشود.

کنکور سراسری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور در سال 1387 در روزهای پایانی این هفته با رقابت بیش از یک میلیون داوطلب در حالی برگزار می شود که همه ساله در چنین روزهایی بحث عدم امنیت آزمون و فروش و لو رفتن سوالات مطرح می شود.

متاسفانه در سال گذشته برخی افراد مسئول به ظن خود افشاگری کرده و خبر از فروش سوالات داده اند که بنده به عنوان نگارنده این گزارش بدون هیچ قضاوتی در برابر چنین اظهاراتی تاکید می کنم اظهار چنین مباحثی در شرایطی که خانواده های ایرانی پذیرش در کنکور را یکی از آمال خود می پندارند، جز ایجاد نگرانی داوطلبان و خانواده های آنها و بی اعتمادی به نظام آموزش عالی سود دیگری ندارد و بهتر بود این افراد قبل از اثبات جرم توسط دستگاههای ذی ربط حکمی را صادر نمی کردند.

با هماهنگی مسئولان سازمان سنجش به مکانی اعزام شدم که در هنگام ورود به آن با سربازهای یگان ویژه برخورد کردم. 60 سرباز یگان ویژه که به صف در محوطه ایستاده بودند. در سوی دیگر این محوطه کانتینرها مستقر شده بودند. متوجه شدم مکانی که با هماهنگی رئیس سازمان سنجش اجازه ورود به آن را یافته ام همان مکانی است که سرنوشت داوطلبان به آن گره خورده است. محل آزمون سازی، چاپ سوالات کنکور، قرنطینه های معروف کنکور، ramp یا محل اعزام سوالات کنکور و خدمات ماشینی. یعنی هر چه کنکور را آماده اجرا می کند در این جا مستقر بود. مکان مورد نظر برایم از جذابیتی خاصی برخوردار بود.

چراهای بسیاری در ذهنم نقش بسته بود. شاید این اولین و آخرین فرصتی بود که می توانستم به خیلی از چراهای کنکوری خودم و بسیاری از داوطلبان کنکور پاسخ بدهم.

سربازان یگان ویژه به نمازخانه ساختمان مذکور دعوت شدند. سربازها که اسلحه ای هم در دست داشتند به سمت نمازخانه رفتند. افراد یگان ویژه که 60 نفر می شدند، در نمازخانه استقرار یافتند. دیگر می دانستم یگان ویژه برای چیست و آن کانتینرها در محوطه چه می کنند اما برای اطلاعات بیشتر به سراغ سربازان رفتم اما انگار همه توجیه شده بودند حرفی به میان نیاورند. تنها جوابهای کوتاه و مبهم می شنیدم. "به گیلان اعزام می شوم"، "من با ماشین اسکورت می روم."، "سرنوشت داوطلبان در دست ماست؛ خیلی کار سختی داریم."، "از رئیس مان بپرس"، "سوالات کنکور را باید به مقصد برسانیم." و ... اینها نمونه هایی از پاسخهای کوتاه سربازان یگان ویژه ای بود که مشخص بود منطقه بندی شده اند و مقداری پول و یک کارت تلفن دو هزار تومانی هم دریافت کرده اند.

کنجکاوی امان نداد و به دنبال مسئولان حراست سازمان گشتم. بالاخره مسئولی را یافتم که اظهار نظر را منوط به پذیرش مافوق خود دانست. با پذیرش مسئول حراست و برخورد بسیار خوب مسئولان حراست توانستم اطلاعات جامعی را از نحوه طراحی سوال، قرنطیه، چاپ، ارسال سوالات، بازگشت پاسخنامه ها و تصحیح آنها کسب کنم.

یکی از مسئولان حراست سازمان سنجش با حوصله بسیار مرا راهنمایی کرد تا از محوطه به طور کامل بازدید کنم. وی در مورد چاپ سوالات افزود: محل چاپخانه که برای چاپ سئوالات کنکور در نظر گرفته شده است زیرزمین مربع شکلی است که حدود 1600 مترمربع مساحت دارد. دستگاههای چاپ ویژه ای که به هیچ عنوان از فواصل مختلف توسط وسایل الکتریکی قابل دسترسی نیستند در این محل قرار داده شده اند.

این مسئول اضافه کرد: محل چاپخانه و دستگاههای چاپ در محل قرنطینه توسط 20 تا 26 دوربین به طور کامل حفاظت می شوند ضمن اینکه چندین لایه نیروهای امنیتی در محیط اطراف چاپخانه امنیت را تامین می کنند. موبایل نیز در این اطراف شناسایی و تخلیه باتری می شوند. افرادی که در این چاپخانه فعالیت می کنند بیش از یک ماه تا پایان برگزاری کنکور بدون هیچ ارتباطی با محیط بیرون در قرنطینه باقی خواهند ماند.

وی اضافه کرد: محیطی مورب که از آن به عنوان Ramp یاد می شود نقطه ای حساس است که در این محل سوالات کنکور از محلی که برزخ می نامیم و آخرین لایه قرنطینه است توسط رل های متحرکی به درون کانتینرهای مسقف هدایت می شوند تا به استانهای مختلف ارسال شوند. در مسیر مذکور هیچ نیرویی جز نیروهای امنیتی حضور ندارند.

این مسئول تاکید کرد: بسته های سئوالات که پس از چاپ در پلاستیکهایی پلمپ شده اند و سپس در بسته های آبی رنگ قرار داده شده اند و مجددا پلمپ شده اند از برزخ با رعایت تمامی نکات امنیتی وارد کانتیتر می شوند. برای انتقال سئوال از ماشینهای حامل کانتینر مسقف استفاده می شود. این کانتینرها مسقف بوده و هیچ دریچه ای به بیرون ندارند. اگر موردی یافته شود که روزنه ای از کانتینر به بیرون وجود دارد آن ماشین پذیرش نمی شود.

وی امنیت حمل سوالات کنکورتوسط کانتینر را نیز تشریح کرد و گفت: برای حفاظت از این کانتینرها از نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی استفاده می شود. در واقع پس از اینکه سوالات وارد کانتینر شد، کانتینر پلمپ می شود و یک یگان ویژه در کنار راننده تا مقصد می نشیند برای داشتن فضای مانور در صورت بروز هرگونه حادثه اجازه داده نمی شود شخص دیگری سوار این اتومبیل شود. کانتینرهای حمل سئوالات کنکور توسط خودروی مناسب و از نظر فنی کاملاً سالم اسکورت می شوند. در این اتومبیل نیز یک نیروی یگان ویژه و یک نماینده آموزش دیده سازمان قرار دارند. کانتینرها به فاصله زمانی مشخصی سوالات را بارگیری کرده و حرکت می کنند.

این مسئول اضافه کرد: بر اساس هماهنگی های انجام شده با معاونت های مرتبط نیروی انتظامی این مسئله به صورت شفاف اعلام شده است که هر گونه همکاری با یگان های ویژه همراه کانتینر صورت گیرد تا سوالات بدون مشکل به استان مورد نظر حمل شود. البته اگر هرگونه مشکلی برای ماشین حامل سوالات پیش آید به هیچ عنوان یگان ویژه اجازه باز شدن پلمپ را نخواهند داد و باید با شماره تلفنهایی که به آنها داده شده تماس بگیرند و مراتب را اطلاع دهند تا مشکل رفع شود. زمان لازم برای هرگونه مشکلات احتمالی دیده شده تا در زمان مناسب سوالات به مقصد برسد. تحویل گیرنده های سئوالات در هر استان توجیه شده اند و در همان استان حضور دارند. به محض تخلیه بار در استانها سوالات به سمت مخزن برده می شوند.

وی در مورد شهرهایی که سوالات به صورت هوایی ارسال می شود، گفت: سئوالات کنکور به جز چند شهر که توسط هواپیما فرستاده می شود، در بقیه کشور به صورت زمینی ارسال می شود. 30 کانتینر به فواصل از محل چاپخانه حرکت می کنند. بسته های سئوالاتی که باید به فرودگاه بروند نیز به همین منوال در کانتینر پلمپ می شوند تا در فرودگاه تحویل شوند. با همکاری خوبی که با حراست فرودگاه به عمل آمده است این بسته ها به هیچ عنوان در فرودگاه باز نمی شوند و تنها وزن شده و هزینه آن محاسبه می شود.

وی در مورد تحویل سوالات در استانها نیز گفت: در این استانها سربازان یگان ویژه به محض اینکه سوالات را تحویل نمایندگان مورد نظر دادند و سوالات با حفاظت کامل وارد مخزن شد، ماموریت خود را تمام یافته می بینند. البته سربازانی که برخی استانها اعزام می شوند باید تا پایان آزمون منتظر بمانند تا پاسخنامه ها را پس از پلمپ شدن به همین منوال به قرنطینه خدمات ماشینی در تهران تحویل دهند.

این مسئول تاکید کرد: در تمامی مراحلی که ذکر شد، علاوه بر کنترلهای ذکر شده، مراقبتها و کنترلهای نامحسوس نیز صورت می گیرد تا امنیت هر چه بیشتر آزمون فراهم شود

 همان مسئول از سربازان خواست در نقطه ای جمع شوند.

"امشب اوضاع عادی ندارم. نه تنها من بلکه بسیاری از مسئولان سازمان سنجش، نیروی انتظامی و .... 48 ساعت است که پلک روی پلک نگذاشته ایم. خواهش می کنم به دقت گوش کنید تا نیاز به تکرار نباشد اما اگر سوالی داشتید در پایان بپرسید." این جملات ابتدایی یکی از مسئولان حفاظت و امنیت از آزمون سراسری دانشگاهها در جمع نیروهای یگان ویژه بود.

او ادامه داد: "مطالبی که به شما می گویم را شاید خیلی از مسئولان سازمان سنجش هم ندانند بنابراین بدانید کار بسیار حساسی به شما سپرده شده است. کنکور آبروی نظام است اگر اتفاقی بیفتد با آبروی نظام بازی شده است. باید به دقت مراقب باشید. شما مامور شده اید تا سوالات و پاسخنامه های کنکور را سالم به مقصد برسانید. اشتباه نکنید که در صورت رخ دادن هرگونه اشتباه به سازمان قضایی کشیده می شوید."

سکوت عجیبی جمع یگان ویژه را فراگرفته است. همه با دقت گوش می کنند. این مسئول حراست وسیله فلزی را بالا می گیرد و می گوید:"این که می بینید، شبیه دست بند نیروی پلیس کار می کند و پلمپ نام دارد. سوالات آزمون وقتی داخل کانتینرها گذاشته شد و پاسخنامه ها نیز در آن قرار گرفت پلمپ می شود. این پلمپ شماره ویژه ای دارد و بر روی آن (ح ا) به معنی حفاظت آزمون حک شده است. این پلمپ تا محل مخزن سوالات در استان مورد نظر که به آنجا اعزام می شوید باید سالم بماند. حتی اگر راننده کانتینر گفت پنچر شده و لاستیک در کانتینر است حق ندارد پلمپ را تخریب کند. سلامت این پلمپ آبروی کشور است. آبروی فرهنگی یک ملت است. میلیاردها برای این روز هزینه شده است و نیروهای بسیاری در حال فعالیت هستند تا کنکور با امنیت کامل برگزار شود."

او ادامه داد:"یک ماه است که افرادی در قرنطینه دور از خانواده برای تهیه سوالات آزمون و انتشار با کیفیت آن تلاش کرده اند و میلیاردها هزینه شده است. ضمن اینکه بیش از 8 لایه حفاظتی از این قرنطینه محافظت کرده اند."

در ابتدای صحبتهای این مسئول به 60 یگان ویژه ای که به 30 دسته تقسیم شده بودند و هر دو نفر مامور حفاظت از سوالات تا یک مبدا مشخص شده بودند، برگه هایی داده شد که در این برگه محل اعزام آنها و همچنین شماره تماسهایی ارائه شده بود. بخشی از این شماره تماسها به مسئولان حراست سازمان سنجش و نیروهای حفاظت از آزمون در پایتخت مربوط می شد و برخی دیگر اسامی و شماره تماس نیروهای حفاظتی همکار سازمان سنجش در مبدا بود."

این مسئول حراست و حفاظت کنکور سراسری به اتفاقات نیز اشاره می کند و می گوید: "هرگونه اتفاق را باید با کارت تلفنی که در اختیار دارید به شماره تماسهایی که روی فرمهایی به شما ارائه شده است، اطلاع دهید. یک سرباز داخل ماشین حامل کانتیر در کنار راننده می نشیند و هیچ شخص دیگری حق سوار شدن ندارد تا سربازان در صورت بروز هرگونه اتفاق امکان هرگونه اقدام امنیتی را داشته باشند. یگان ویژه دیگر نیز در خودرو مدل بالایی که کانتیتر را اسکورت می کند و نماینده آموزش دیده سازمان نیز با آن اعزام می شود، به ماموریت خود می پردازد. یگان ویژه داخل ماشین اسکورت نباید چشم از پلمپ بردارد. ضمن اینکه یگان داخل ماشین حامل کانتینر نیز نباید حتی لحظه ای بخوابد."

وی ادامه داد:"رانندگان اتومبیل های اسکورت نیز تا این لحظه از ماموریت خود بی اطلاعند. همه این موارد امنیتی برای این است که سرنوشت بیش از یک میلیون داوطلب به این سوالات گره خورده است. علاوه بر دوربینهای حفاظتی، کورکننده های موبایل در قرنطینه و اطراف آن، تجهیزات امنیتی الکتریکی نیز چاپخانه را از هرگونه اقدام دشمنان یا سوء استفاده کنندگان برای حک یا نفوذ به اطلاعات محافظت کرده است و در این کار وزارت اطلاعات همکاری قابل توجهی با سازمان سنجش داشته است."

صحبتهای مسئول حراست و حفاظت در میان سربازان اینگونه ختم می شود:"از امروز نوبت به نوبت به استانها اعزام می شوید. وقتی به محل رسیدید و وارد دانشگاه یا آموزش و پرورش شدید در واقع به محل امن وارد شده اید، آنجا نیز مخزنی وجود دارد که نیروهای امنیتی و حفاظتی پس از باز شدن پلمپ و تخلیه سوالات مراقبت از سوالات را تا ساعت برگزاری آزمون برعهده دارند. ماموریت شما در این لحظه به پایان می رسد اما برخی یگانها که باید در محل بمانند تا آزمون برگزار شود و پس از برگزاری آزمون پاسخنامه ها را به همین شکل بازگرداند. البته اکثر مناطق کشور پاسخنامه ها با هواپیما بازمی گردند."

سربازها برای استراحت و صرف شام به ساختمان اصلی بازگشتند. البته برخی سربازان که سوالاتی برایشان باقی مانده بود، سوالات خود را از مسئول مذکور می پرسیدند. هر چند خیلی از چراهایم را یافته بودم اما دیدن قرنطینه برایم جذابیت داشت. بعید می دانستم بتوانم حتی یک لایه از هفت لایه قرنطینه را مشاهده کنم. فضای امنیتی شدید و سنگینی بر آن محل حاکم بود.

از آنجا که می دانستم وزیر علوم برای بازدید از قرنطینه و ارسال سوالات به این مکان می آید به سرعت به سمت نمازخانه حرکت کردم. وزیر علوم، رئیس سازمان سنجش، مدیر روابط عمومی سازمان سنجش و سه تن از محافظان وزیر علوم در حال اقامه نماز بودند. پس از ادای نماز وزیر علوم آماده بازدید از قرنطینه کنکور شد.

قرنطینه کنکور سراسری به گفته رئیس سازمان سنجش از 7 لایه تشکیل شده است که پس از لایه چهارم چاپخانه قرار گرفته است. گفته می شد تا کنون هیچ رسانه ای اجازه حضور در قرنطینه را نیافته است اما با مساعدت محمد مهدی زاهدی و رئیس سازمان سنجش اجازه یافتم به همراه یکی از همکاران رسانه ای در سازمان صدا و سیما وارد قرنطینه شویم. واقعا برای جذاب بود.

در هنگام ورود به قرنطینه موبایلها حتی موبایل وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش جمع آوری شد. البته گفته می شود در درون قرنطینه موبایلها کاملا شناسایی می شوند و باتری آن سریع تخلیه و ارتباط با محیط بیرون غیر ممکن است. تا لایه چهارم اجازه یافتم از قرنطینه بازدید کنم. فضای امنیتی کاملا حاکم بود و با اینکه بسیار علاقه مند به حضور در لایه های بعدی قرنطینه بودم اما با دیدن یکی از افراد حاضر در قرنطینه و احساسات حاکم بر او متوجه شدم واقعا فضای امنی حاکم است.

این فرد خدمتگزار با بیان اینکه 29 روز است که نور ندیده، خانواده خود را ندیده و برای برقراری امنیت در کنکور در این فضای محبوس در حالت خدمت است بیش از پیش به امنیت حاکم بر آزمون پی بردم. سال گذشته نیز یکی از فعالان سازمان سنجش در قرنطینه در حالی همسرش را از دست می دهد که در قرنطینه بوده و تنها به مراسم چهلم وی رسیده است. به گفته دکتر پورعباس تنها در صورتی فردی از قرنطینه می تواند خارج شود که جانش را از دست داده باشد.

40 تا 45 نفری که در قرنطینه فعال هستند در داخل قرنطینه حتی اگر با بیماری مواجه شوند حق خروج از قرنطینه را ندارند. ضمن اینکه هیچ وسیله ارتباطی با بیرون ندارند و تنها تصاویر تلویزیونی و فیلم های ویدئویی که در اختیار آنها گذاشته شده است را می توانند مشاهده کنند یا با پینگ پنگی که در اختیار آنها گذاشته شده است وقتهای آزاد خود را صرف کنند. به هیچ عنوان چیزی از قرنطینه خارج نمی شود، حتی آشغال غذا یا میوه مصرف شده توسط افراد حاضر در قرنطینه. در قرنطینه فضاهایی برای این موارد نیز اندیشیده شده است.

وزیر علوم نیز از اینکه نمی توانست اجازه ورود بدهد عذرخواهی کرد و گفت: تا لایه چهار نیز امکان حضور خبرنگاری میسر نبوده اما این اجازه امروز داده شده است اما اجازه بدهید هیچ استثنایی قائل نشویم زیرا امنیت آزمون و امنیت خاطر داوطلبان و خانواده های آنها برای ما از هر چیزی مهمتر است.

رئیس سازمان سنجش نیز گفت اگر می خواهی وارد شوی باید تا پایان کنکور از این مکان خارج نشوی.

محمد مهدی زاهدی ادامه داد: من امروز آمدم اینجا تا از نزدیک شاهد مراحل مختلف آماده سازی کنکور باشم و بحث امنیت و ارسال سوالات را شاهد باشم. وی ادامه داد: شرایطی که حاکم است حاکی از امنیت بالای کنکور امسال است. امنیت کنکور همیشه برقرار بوده است و امسال نیز با تلاش نیروهای سازمان سنجش، وزارت اطلاعات، وزارت کشور و نیروی انتظامی امنیت کاملی بر آزمون حاکم شده است.

زاهدی تاکید کرد: من تاکید می کنم به هیچ عنوان هیچ فردی توانایی دسترسی به حتی یک سوال کنکور نخوهد داشت و فضای کاملا امنی بر کنکور حاکم است.

از لایه ها خارج شدم و به پس از خروج از اولین لایه موبایل خود را تحویل گرفتم و به سمت ramp و برزخ یعنی محل ارسال و بارگیری سوالات کنکور رفتم تا وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش از درب آخری لایه های قرنطینه خارج شوند و اجازه بارگیری به کانتینرها بدهند.

اولین کانتینر اعزام سوالات به روبروی رمپ آمد. کانتینتر مورد بازرسی مسئولان حراست قرار گرفت و پس از اطمینان از اینکه هیچ روزنه ای در کانتینر آن وجود ندارد، اجازه بارگیری را یافت. دو طرف رل متحرک که از برزخ به کانتینر کشیده شده بود، سربازانی ایستاده بودند و امنیت را بر عهده داشتند.

وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش از لایه انتهایی قرنطینه خارج شدند. سوالات کنکور در بسته های آبی رنگی که پلمپ شده بودند و اسامی استانها بر روی آنها نقش بسته بود در آخرین لایه قرنطینه مشاهده می شدند. 4500 کیسه آبی رنگ حاوی برگه های سرنوشت داوطلبان کنکور. بسته های سنگینی که بلند کردن آنها بسیار مشکل بود. کنجکاوی در مورد قرنطینه کنکور باعث شد پاهایم را از روی برزخ عبور دهم. برزخ کنکور داغ داغ بود و حرارت عجیبی بر آن حاکم بود.

برزخ فاصله میان مرگ تا قیامت کبراست. از این رو به این فاصله زمانی برزخ گفته اند که حائل میان دو نشاه و دو نوع مختلف زندگی است. به واقع نیز برزخ کنکور هم فاصله ای میان دو نوع زندگی است، هم برای داوطلبان و هم برای کسانی که در درون قرنطیه برای امنیت کنکور تلاش می کنند. برزخی است برای داوطلبان زیرا خروج این سوالات از قرنطینه و پاسخگویی به آنها در روز برگزاری کنکور می تواند زندگی آنها را تغییر دهد و برزخ است برای قرنطینه ای ها زیرا از یک زندگی محبوس مانند نجات پیدا می کنند و می توانند با پایان کنکور دوباره به زندگی عادی خود بازگردند.

رئیس سازمان سنجش با تمجید از فعالیت همکاران سازمان سنجش در قرنطینه باز به داوطلبان اطمینان خاطر داد و اعلام کرد: هیچ کس به جز وزیر علوم و نماینده وی (رئیس سازمان سنجش) حق ورود و خروج به قرنطینه را نداشته است و پلمپهای سوالات کنکور تنها در روز امتحان در حوزه های امتحانی باز خواهد شد.

محمد مهدی زاهدی نیز با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان راهی برای خروج سوالات کنکور وجود ندارد گفت: محموله سوالات کنکور بارگیری می شود و با امنیت کامل در سراسر کشور توزیع می شود و نیروهای وزارت اطلاعات و وزارت کشور و نیروی انتطامی تا دریافت محموله توسط نیروهای امنیتی و حفاظت آزمونها در استانها محموله را همراهی می کنند.

وزیر علوم تاکید کرد: دسترسی به سوالات کنکور به هیچ عنوان میسر نیست. با صدور اجازه وزیر علوم رل متحرک روشن شد و اولین محموله سوالات کنکور بر روی آن قرار داده و وارد کانتینر شد

. پس از ورود تمام محموله های مربوط به اولین استان در نظر گرفته شده، در کانتینر پلمپ شد و کانتیتر بر خلاف زمان اعلام قبلی برای امنیت هر چه بیشتر آزمون به سمت استان مورد نظر حرکت کرد. ماشین اسکورت نیز همگام با آن حرکت کرد تا سوالات را به مقصد برسانند.

بسیاری از کسانی که داوطلب شرکت در کنکور هستند مدتی است در اتاقهای خود در منازل به شدت در حال مطالعه دروس هستند. این داوطلبان شمارش معکوس برای خروج از این قرنطینه ای که سرنوشت ساز می دانند را آغاز کرده اند. آنها گاهی دوست دارند تاریخهای 6، 7 و 8 تیر ماه را از تقویم خود خارج سازند اما به هر حال زمان در حال گذر است و این داوطلبان تا چند روز آینده از قرنطینه های خود خارج می شوند اما تلاشگران سازمان سنجش در قرنطینه ها همچنان در قرنطینه خواهند ماند تا کنکور برگزار شود. آنها هفته ای سخت را پیش روی دارند. یک هفته بی کاری در قرنطینه. تنها برای برقراری امنیت آزمونی که سرنوشت بسیاری به آن گره خورده است.

داوطلبان آزمون سراسری دانشگاه ها که طی امروز و روزهای گذشته کارت ورود به جلسه آزمون خود را دریافت کرده اند در حالی به استقبال آزمون سراسری می روند که اضطراب فراوانی بر آنها حاکم است. داوطبان بدانند که اگر به عملکرد واقعی خود در تمرینات نظر بیفکنید و دستاوردها و آموخته های خود را دقیق ارزیابی کنید، حتما میزان موفقیت خود را هم پیش بینی خواهند کرد. ضمن اینکه داوطلبان نباید کنکور را تنها جاده خوشبختی بدانند. آنها واقف باشند که عدم قبولی در کنکور فاجعه نیست. به واقع اینجا پایان راه نیست و تنها راه خوشبختی عبور از برزخ کنکور نیست.

....................................
گزارش : رضا یغمایی