معاون سیاسی وزارت کشور از واگذاری بازنگری در منشور اخلاق انتخابات به مرکز تحقیقات حوزه علمیه قم خبر داد و گفت: تجربه انتخابات مجلس هشتم پشتوانه محکمی برای تدوین منشور اخلاقی انتخابات بود.


به گزارش خبرگزاری مهر‌ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، علیرضا افشار که در کمیته ترویج منشور اخلاقی انتخابات و پیشگیری از تخلفات انتخاباتی سخن می گفت، افزود : بعد از انتخابات مجلس هشتم چهار کمیته تحت عنوان کمیته بازنگری قانون انتخابات، کمیته انتخابات رایانه ای، کمیتة تدوین و ترویج منشور اخلاقی انتخابات و کمیته راهبردی برای انتخابات ریاست جمهوری تشکیل شد و امر ترویج اخلاق انتخاباتی به کمیته منشور اخلاقی انتخابات، با عضویت نهادهای فرهنگی، آموزشی، رسانه های گروهی و سازمانهای ذیربط سپرده شد.

وی با تأکید به انجام فعالیتهای فرهنگی برای گسترش و تعمیق ارزشهای اخلاقی در جامعه خاطرنشان کرد: اگر بیش از آنچه به مباحث بازرسی و برخورد قضایی با تخلفات انتخاباتی توجه شود به اقدامات فرهنگی مؤثر برای ترویج اخلاق انتخاباتی بپردازیم زودتر جواب می گیریم.

معاون سیاسی وزارت کشور ضمن ابراز تأسف از اینکه در رقابتهای سیاسی با ادبیات غلط غربی روبرو هستیم و بعضی حرکتهای غیر اخلاقی عرف سیاسی قلمداد می شود تأکید کرد : باید اینها را کمک نهادهای آموزشی و سازمان های فرهنگی و تبلیغی و مشارکت احزاب و تشکلهای مردمی تغییر دهیم.

افشار یکی از راههای جلوگیری از تخلف را ایجاد ساز و کارهایی دانست که زمینه بروز تخلف را از بین می برد . مثلاً اگر عرصه های تبلیغاتی یکسان  در اختیار نامزدهای انتخاباتی قرار گیرد و افراد شایسته برای ابراز دیدگاهها و سوابق خود مجبور به دریافت وام و صرف هزینه نشوند بخشی از این تخلفات پیشگیری می شود .

در این کمیته که با حضور نمایندگانی از کمیسیون امنیت مجلس شورای اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، مرکز امور مساجد، شورای نگهبان، قوه قضائیه، نهاد نمایندگی دانشگاهها، بسیج دانشجویی، وزارت اطلاعات، ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکرو صدا و سیما برگزار شد، مقرر شد هر یک از دستگاههای فرهنگی ظرف دو هفته برنامه های پیشنهادی خود را برای ترویج منشور اخلاقی انتخابات را ارائه کنند.