به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه آلمانی "دی سایت" در تحلیلی در این باره نوشت : سران G8 نشستی را در "هوکایدوی" ژاپن برگزار خواهند کرد تا به بررسی مسائل بین المللی بپردازند.
نویسنده در ادامه به از دست رفتن نقش رهبری قدرتهای عضو G8 اشاره کرده و در این راستا نوشت : چین اخیرا تقاضای سران G8 برای تقویت ارز خود را رد کرده است. سازمان اوپک نیز حاضر نیست برای کاهش قیمت نفت تولیدات خود را گسترش دهد.
نویسنده در ادامه به زیر سئوال رفتن اعتبار اعضاء G8 اشاره کرده و نوشت: جان مک کین نامزد حزب جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا می خواهد در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور روسیه را از گروه G8 خط بزند. این درحالی است که بسیاری از کارشناسان بر این عقیده اند که این ائتلاف در صورت در نظر نگرفتن قدرتهای منطقه ای و کشور های در حال رشد بی استفاده خواهد شد.
نویسنده در ادامه به قدرتهای در حال رشد در اروپای شرقی، آسیای مرکزی، آمریکای لاتین، خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی اشاره کرده و می نویسد: روند فعلی جهانی سازی کشورهای جهان دومی مانند ترکیه، قزاقستان، برزیل، لیبی، عربستان سعودی یا مالزی را به مصرف کننده های بزرگ جهانی تبدیل کرده است.
درادامه این مطلب آمده است: این کشورها قراردادهایی را با غرب و شرق می بندند. از انعطاف پذیری بالایی برخوردارند و هر کدام از این کشورها راه خود را در پیش گرفته است. از جمله هند از روسیه سلاح می خرد و روابط تجاری خود با چین را گسترش می دهد. عربستان نیز با فشار آمریکا مبنی بر افزایش تولید نفت خود مخالفت کرده و همزمان برای به وجود آوردن یک منطقه تجاری آزاد مشترک با اتحادیه اروپا اصرار دارد. این در حالی است که هیچ کس به دیگری به ویژه به آمریکا اعتماد ندارند.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به اینکه آمریکا هنوز حقایق تغییر یافته دنیا را درک نکرده است؛ نوشت: در آینده نمی توان در زمینه مسائل جهانی به آمریکا همچنین تحت ریاست جمهوری بعدی آن خیلی امیدوار بود. کلید تقسیم عاقلانه تکلیفهای جهانی امروزه دیگر در دست آمریکا نیست.