به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید رضا تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه امروز تهران در ادامه مباحث خود در سیره نبوی در خصوص برخورد پیامبر با مردم جامعه اظهار داشت: سیره نبی اکرم می تواند سرلوحه زندگی ما قرار گیرد و از مکتب نبی اکرم درس چگونگی برخورد با مردم را بیاموزیم.
وی افزود : اخلاق اجتماعی نوع برخورد انسان با دیگران است ، حیات اجتماعی یک مجموعه انسانی به اخلاق اجتماعی نیازمند است. انسان باید با کمک دیگران زندگی خود را اداره کند زیرا استعدادهای انسانی با بستری که دیگران فراهم می کنند رشد می کند.
تقوی خاطر نشان کرد : رشد و پیشرفت هر انسان موفقی مدیون تلاش های دیگر افراد جامعه است اگر مقدمات این موفقیت توسط دیگران مهیا نشود فرد پیروز نمی شود. وی خاطر نشان کرد: ارتباط با دیگران رعایت حقوقی را می طلبد که باید ضابطه مند باشد تا انسانها برای جذب منابع تنازع نداشته باشند.
تقوی گفت: اگر قوانین در جامعه حاکم نباشد مردم زندگی آرامی نخواهند داشت . یکی از نکاتی که در تنظیم روابط اجتماعی نقش موثر دارد و فضای فکری و اجتماعی جامعه را زیبا می کند اخلاق اجتماعی است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تصریح کرد : بد اخلاقی و زیر پا گذاشتن فضائل اخلاقی موجب از هم پاشیدگی جامعه می شود ولی حسن خلق دشمنی را می زداید. وی گفت: اخلاق اجتماعی یعنی اینکه در برخورد با دیگران در مناسبات اجتماعی ، فضائل اخلاقی را رعایت کنیم.
تقوی تاکید کرد: بهشت زندگی انسان در سایه اخلاق زیبا تحقق پیدا می کند، رفتار انسانی نمایانگر شخصیت انسانی است.وی در خصوص اهمیت اخلاق تاکید کرد : انبیا برای تکمیل اخلاق مبعوث شدند. زنده کردن فضائل اخلاقی آنقدر مهم است که خداوند انبیا را فرستاد تا ارزش های انسانی را رشد دهند به کمال برسانند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: کسی که برای تکمیل اخلاق برانگیخته شده باشد خود باید اخلاق کاملی داشته باشد.
وی افزود: رعایت معیارهای اخلاقی در سیره نبی به خاطر منفعت طلبی پیامبر نبود بلکه او به ارزش های اخلاقی اعتقاد داشت، پیامبر اخلاق اجتماعی را بر اساس مردم دوستی انجام می داد.
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران اضافه نمود : این طور نباشد که افراد وقتی که می خواهند رای جمع کنند شعار مردم دوستی دهند و بعد از آن زمان ، آن شعار را فراموش کنند .
تقوی گفت: پیامبر احترام به مخلوق را احترام به خالق می دانست . پیامبر در مردم دوستی و خدمت به مردم خود را به زحمت می انداخت
تقوی گشاده رویی، تقدم در سلام کردن، مردم داری، مردمی زیستن، مدارا و مراعات دیگران و تکریم فضلا ، مجاهدان و دیگر اقشار جامعه را از ویژگی های اخلاقی پیامبر اکرم (ص) عنوان کرد.