محمدعلی وحدتی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص واگذاری سهام مابقی نیروگاه ها گفت: حدود 7 هزار مگاوات از نیروگاه های دولتی برای واگذاری در بورس آماده شده و اساسنامه آنها نیز به تائید مراجع ذیربط رسیده است؛ علاوه بر این میزان، پیشنهاد مقدماتی نیز در هیئت خصوصی سازی وزارت نیرو مبنی بر واگذاری 13 هزار مگاوات دیگر از نیروگاه های کشور نیز مطرح شده است.
مدیرعامل توانیر افزود: البته این بحث در حد پیشنهاد است و هنوز نهایی نشده چراکه بخش اول این واگذاری ها علیرغم انجام اقدامات لازم هنوز به نتیجه نرسیده و منتظر به سرانجام رسیدن آن و واگذاری از طریق سازمان خصوصی سازی هستیم.
وی در توضیح علل طولانی شدن روند واگذاری نیروگاه ها تصریح کرد: کار واگذاری نیروگاه ها به بخش خصوصی با واگذاری یک شرکت یا کارخانه متفاوت است چراکه برق یکی از نیازهای اساسی مردم است و نباید در واگذاری امور مربوط به آن عجولانه تصمیم گرفت.
وحدتی ادامه داد: کار واگذاری نیروگاه ها به بخش خصوصی به سادگی صورت نمی پذیرد و باید تمامی جوانب کار دیده شود.
این مقام مسئول در وزارت نیرو خاطرنشان کرد: تصویب اساسنامه نیروگاه ها برای واگذاری زمانبر است و با توجه به اینکه دو بار برای تائید نهایی به شورای نگهبان رفت و دولت نیز اصلاحات مربوط را انجام داد، نهایتا این اساسنامه به تصویب رسید و در مراحل واگذاری سازمان خصوصی سازی قرار دارد.
وی اظهار داشت: در دنیا نیز امر واگذاری نیروگاه ها به بخش خصوصی موضوعی است که دقت عمل زیادی را از مسئولان برای واگذاری کسب می کند.
وحدتی پیش بینی کرد اگر مراحل واگذاری نیروگاه ها به مردم با دقت و حوصله مطلوبی صورت گیرد، استقبال از سوی بخش خصوصی به صورت چشمگیر باشد؛ چراکه برق کالایی است که همواره خریدار دارد؛ این درحالی است که دولت هم اکنون به صورت تصنعی نرخ برق را پایین نگاه داشته و قیمت واقعی برق بیش از قیمتهای عرضه شده فعلی به مردم است.
مدیرعامل توانیر گفت: یکی از بخشهایی که دولت در طرح اصلاحات ساختاری و تحول اقتصادی مدنظر دارد اصلاح قیمت های انرژی و یارانه های مرتبط با آن است. برق نیز از جمله مواردی است که اصلاحات زیادی باید بر روی آن انجام گیرد و یارانه ها به صورت مستقیم پرداخت شود.
وی اظهار داشت: البته قطعا سرمایه گذاری بخش خصوصی در برق سودآوری بسیاری را برای سرمایه گذار به همراه خواهد داشت چراکه برق همواره خریدارانی، آماده دارد و پیش بینی می شود اگر این مراحل واگذاری به خوبی انجام شود استقبال بخش خصوصی بسیار مطلوب باشد.
وحدتی گفت: سرمایه گذاران در ایران به موضوع سرمایه گذاری در برق نظر مساعدی دارند و حاصل این کار نیز از سود مادی و معنوی بسیاری برخوردار است، کمتر کالایی تا به این حد با رفاه مردم سروکار دارد.
این مقام مسئول در وزارت نیرو افزود: رشد 10 درصدی مصرف برق در کشور عدد کمی نیست و این نشانگر این است که سرمایه گذاری در این امر سودآور است چراکه هر سال 10 درصد رشد مصرف برق نشانگر نیاز رو به افزایش مردم به این کالا است و زمانیکه تقاضا بالا باشد قطعا تولید یک کالا مقرون به صرفه به لحاظ اقتصادی خواهد بود.
وحدتی با اشاره به نیازمندی کشورهای همسایه ایران به خریدار برق از کشورمان گفت: تمامی همسایگان ایران نیازمند خرید برق از کشورمان هستند. وی در پایان تاکید کرد: دلیل طولانی شدن روند واگذاری نیروگاه ها به بخش خصوصی فقط و فقط انجام کار با دقت لازم است.