عبدالرضا باقری در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد اظهار داشت: اگر کشاورزی را به عنوان یک علم بپذیریم و مانند سایر علوم به آن بها دهیم، باید در همه سطوح از جمله آموزش، تحقیقات یا به کارگیری یافتههای محققان در عرصه های عمل به آن توجه کنیم.
باقری افزود: اگر بشود سیستمی را ایجاد کرد که کتاب و منابع مورد نیاز علمی این گونه افراد تامین شود، توسعه و رشد علمی آنها باعث خواهد شد تا کشاورزی نیز علمی تر شده و پیشرفت نماید.
استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: کتابهای کشاورزی به طور مستقیم مورد استفاده عموم کشاورزان قرار نمیگیرد و در این خصوص اگر ناشری کتابهای علمی روز را که یافته های محققان کشورهای پیشرفته و یا محققان کشورمان است را ترجمه و منتشر کند و در اختیار کسانی قرار دهد که با این افراد در تماس هستند و به طور غیرمستقیم بر روی تولیدات آنها تاثیر دارند، بیشک، در توسعه کشاورزی کشور نقش مثبتی را ایفا کرده است.
باقری با اشاره به ارتباط و همکاری انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد با اساتید دانشگاه، مولفان و مترجمان برجسته کشور یادآور شد: بسیار مهم است که ناشری مورد وثوق و اعتماد جامعه علمی قرار گیرد و شورای انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد با توجه به شاخصهای علمی در چاپ یک کتاب، فرآیند ارزیابی کتاب و به روز شدن آنها و اینکه تنها مورد استفاده طبقه خاصی از متخصصان کشاورزی نباشد و عموم از آن بهره گیرند، توجه ویژه دارد که از امتیازات یک ناشر است.
وی یادآور شد: در سالهای دهه 60 تعداد کتابهای کشاورزی که به زبان فارسی منتشر میشد بسیار محدود بود که توسط عده ای از ناشران خاص دانشگاهی چاپ میشد، اما اکنون انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد بیش از 100 عنوان کتاب با توزیع وسیع و در همه سطوح تخصصی کشاورزی دارد که به طور حتم در ارتقاء سطح فرهنگ علم کشاورزی کشور، موثر بوده و در این خصوص سهم به سزایی در توسعه علم کشاورزی دارد.
باقری، نوع کتاب را در دامنه برد و تاثیر آن، بسیار مهم عنوان کرد و افزود: پرداختن به کتابهای سطوح تخصصی بالاتر که گاه به لحاظ اقتصادی توجیهی ندارد اما مورد نیاز جامعه کشاورزی و محققان است نیز امری شایسته خواهد بود.
باقری با اشاره به آنکه در گذشته، دانشجویان به سهولت کتابهای مورد علاقه خود را تهیه میکردند، افزود: با توجه به اوضاع اقتصادی جامعه و قدرت خرید پایین دانشجویان، حتی تهیه کتابهای درسی نیز تا حدی مشکل به نظر میآید اما نسخه الکترونیکی کتابها با حجم کمتر و قیمت مناسبتر میتواند از برخی دغدغه های او بکاهد.
وی یکی از شاخصههای جوامع پیشرفته را متاثر از سطح آگاهی عمومی بالا عنوان کرد و بیان داشت: در جوامع پیشرفته، افراد میدانند که اگر بخواهند در موقعیتهای ممتازی قرار گیرند، باید سطح اطلاعات و آگاهی و معلومات بالا داشته باشند.