مشهد - خبرگزاری مهر: استاندار خراسان رضوی با اشاره به ضرورت استاندارد سازی گفت: کمتر از پنج درصد ساخت و سازها در کشور با روشهای نوین انجام می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمد جواد محمدی زاده ظهر امروز در نخستین همایش صنعتی سازی ساختمان در طرح مسکن مهر که در تالار صدا و سیما برگزار شد افزود: در طرح مسکن مهر بیش از یک میلیون و 200 هزار واحد مسکونی در 80 میلیون متر مربع زیر بنا به بیش از چهار میلیون متقاضی مسکن تحویل داده می شود.

استاندار خراسان رضوی گفت: به شهرهایی که مشمول طرح مهر هستند 18 شهر افزوده شد که دولت 36 میلیارد ریال هزینه کمکی به این افزایش اختصاص داد.

وی با تاکید بر به کارگیری فناوری های نوین در صنعت ساختمان اظهار داشت: سالانه در کشور 70 میلیارد دلار جهت هزینه های ساخت مصرف می شود که کمتر از پنج درصد این ساخت و ساز با تکنولوژی نوین است.

محمدی زاده یکی از مشکلات اساسی در امر ممکن را نداشتن استانداردهای بین المللی برشمرد و تصریح کرد: در حوزه ساختمان هنوز در سطح بین المللی استانداردهای قابل قبولی در امر ساخت و ساز وجود ندارد که این معضل باعث شده تا ساخت مسکن به خصوص در کشور از روی اصول و توسط افراد دارای صلاحیت در این امر انجام نشود.

وی در خصوص جلوگیری از اتلاف مصالح افزود: امروزه در کشورهای پیشرفته رویکرد کاربردی و علمی در امر مقاوم سازی، سبک سازی و استاندارد سازی مصالح است که متاسفانه به دلیل عدم وجود مصالح استاندارد، نداشتن برخورد قاطعانه با متخلفین در کشور هنوز اتلاف مصالح یک مشکل جدی در صنعت ساختمان سازی محسوب می شود.

محمدی زاده اظهار داشت: استفاده از تکنولوژی نوین در ایران از 45 سال پیش با ورود قطعات پیش ساخته که هیچ کیفیتی هم نداشت آغاز شد و طولی نینجامید که از رونق افتاد.

وی رسالت امروز جامعه مهندسی را بازگشت به هنر قدیمی ایرانیان در ساختمان سازی دانست و افزود: در صورتی که ایران بتواند فرمول ساختمان سازی کهن خود را در فناوری نوین به کارگیرد در صنعت ساختمان سازی می تواند پیشرفت چشمگیری داشته باشد.

محمدی زاده مشکل اصلی سری سازی را بی روح بودن دانست و تصریح کرد: قانون فناوری نوین در امر ساختمان، سری سازی است که با ذوق و سلیقه بشری سازگاری نداشته و چون ساختمان برای انسانها ساخته می شود باید با ذوق و فرهنگ سازگار بوده و حیات داشته باشد.

وی در ادامه افزود: در امر طراحی ساختمان باید موضوع را روح دادن به این جلوه های بصری قرار دهیم که نمادی از فرهنگ اصیل مردم کشورمان باشد و باید هنر صنعتی ها این باشد که بین صنعت و سنت قرابت و نزدیکی ایجاد گردانند.

محمدی زاده جایگاه همایش را پاسخگویی و حل مشکلات ساختمان دانست و اظهار داشت: جهت برطرف شدن سریعتر مشکلات باید ابتدا به پژوهش در این امر پرداخت تا با بررسی دقیق و صحیح به شناسایی پرداخته و بتوانیم هماهنگ سازی های لازم را انجام دهیم.

وی در پایان به رسالت دولت برای کمک به این مهم اشاره کرد و تصریح کرد: رسالت دولتی ها کمک مالی، تامین زیرساختهای مورد نیاز ساختمان به نحو احسن، استاندارد سازی و کیفیت در ساخت مصالح و ساز و کار مناسب است.