معاون اجرایی رئیس جمهور گفت : سهم استانها از جدول اعتبار 2500 میلیارد تومانی برای کاهش عوارض خشکسالی به زودی به استانداران ابلاغ می شود .

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی سعید لو در هفتمین جلسه ستاد خشکسالی کشور افزود: دولت تاکنون برای کاهش و جبران آثار خشکسالی اقدامات مختلفی را در بخش های آب ، کشاورزی ، دامداری، بهداشت و محیط زیست انجام داده است .

رئیس ستاد خشکسالی کشور با تشریح برنامه دستگاه های ذیربط برای تامین علوفه در مناطق دام پرور، اصلاح سیستم آبیاری ، برنامه ریزی جهت خرید دام ، آبرسانی به مناطق عشایری و شهری ، استمهال بدهی معوقه کشاورزان و دامداران و ... تصریح کرد : این ستاد علاوه بر تخصیص اعتبارات مربوط به ماده 10 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به استان ها ، دستگاه ها و وزارتخانه ها را موظف کرد تا سقف 5 درصد از محل اعتبارت تملک دارایی های هر دستگاه در قالب پروژه های مشخص را به امر خشکسالی اختصاص دهند.

دکتر سعید لو گفت: توزیع اعتبارات مقابله با خشکسالی بر اساس شاخص ها و مصوبات مجلس ، برای آب و فاضلاب شهری و روستایی و همچنین درصد سهم برای استان ها از اعتبارات خشکسالی و سرمازدگی بر اساس میزان خسارت ، برای تامین یارانه مورد نیاز نهاده های کشاورزی(باغی، زراعی، دامی و طیور) بیمه ، پرداخت خسارت به کشاورزان خسارت دیده فاقد پوشش بیمه ای ، کمک های فنی و اعتباری اصلاح شیوه های آبیاری و توسعه آبیاری تحت فشار و آبرسانی می باشد .

رئیس ستاد خشکسالی کشور اظهار داشت : سهم استان ها بر اساس پیشنهاد دستگاه ها ، وزارتخانه ها و استانداری ها با بررسی همه جوانب و آثار خشکسالی با کار کارشناسی در دبیرخانه این ستاد تعیین و نهایی شد .

معاون رئیس جمهور در امور اجرایی خاطر نشان کرد : تغییر الگو در کشاورزی ، مدیریت منابع آب و تغییر رفتار مردم در مصرف انرژی، سازگاری با پدیده خشکسالی را آسان خواهد کرد .

براساس این گزارش ، جلسه ستاد خشکسالی کشور با حضور وزیران بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، جهاد کشاورزی و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، معاون وزارت نیرو، رییس سازمان هواشناسی، رییس دفتر مناطق محروم ، نماینده وزارت کشور و نمایندگان سایر دستگاه ها برگزار شد.