وزارت خارجه پاکستان با بی شرمانه خواندن اتهامات رسانه های آمریکا درباره نقش اسلام آباد در انفجار سفارت هند در کابل، این رسانه ها را داستان پرداز اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، محمد صادق، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان که در یک نشست منطقه ای در سری لانکا شرکت کرده است با انتقاد از سیاست های تفرقه افکنانه رسانه های آمریکا گفت: مطلب روزنامه های آمریکا در تهمت زدن به پاکستان درباره دست داشتن در انفجار سفارت دهلی در کابل، بی شرمی تمام است، ما به شدت آنرا تکذیب می کنیم. 

وی ادامه داد: مطالب روزنامه های آمریکا و بویژه نیویورک تایمز درباره همکاری نیروهای امنیتی پاکستان با طالبان، اتهامات بی پایه ای است که این روزنامه به نام منابع ناشناس منتشرکرده است.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان با قصه خواندن مطالب روزنامه های آمریکا گفت: این قصه ها از آنجا که بر اساس مستندات نیستند در خاطرها نمی مانند و کسی به آنها توجه نخواهد کرد. 

روزنامه وال استریت ژورنال، یک روزنامه آمریکایی به نقل از یک منبع ناشناس در گزارشی درباره پاکستان آورده بود:  اتهامات هندی ها به پاکستانی ها بر اساس واقعیت است و آنها در این مورد اشتباه نمی کنند.

روزنامه های تایمز و ژورنال هم به نقل از مقامات آمریکایی مدعی شده بودند، حمله به سفارت هند در کابل توسط نیروهای "مولوی جلال الدین حقانی" که ارتباطات نزدیکی با القاعده دارد و پایگاه آن پاکستان است انجام گرفته است.  

روزنامه تایمز در شماره روز چهارشنبه خود مدعی شده بود یک مقام ارشد سیا از وجود مدارکی مبنی بر ارتباط سازمان اطلاعات پاکستان با حقانی خبر داده است.

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز هم در اینباره مدعی شده بود: ارتباطات ناپیوسته موجود بین طالبان وافسران اطلاعات پاکستان، مدرکی روشن از دخالت نیروهای امنیتی اسلام آباد در به چالش کشیدن تلاش های ایالات متحده در مبارزه با شورشیان در افغانستان است.

این روزنامه به نقل از مقامات آمریکایی از تغذیه اطلاعاتی شورشیان توسط نیروهای امنیتی پاکستان برای گریختن از حملات موشکی ایالات متحده خبر داد.

در انفجار روز پنج شنبه 27 تیر در مقابل درب ورودی سفارت هند در کابل که در اصل یک حمله انتحاری بود؛ هفت نفر کشته و 20 نفر دیگر نیز زخمی شدند.

پس از این حمله انتحاری، افغانستان و هند با تحریک آمریکا مدعی دست داشتن عوامل پاکستان در انفجار شدند.

هند و پاکستان، هر دو از کشورهای دارای سلاح های هسته ای هستند و افزایش تنش بین آنها چالشی برای امنیت منطقه و جهان محسوب می شود.

اسلام آباد و دهلی نو از زمان استقلال پاکستان در سال 1947 اختلافات مرزی دارند که مهمترین آنها کشمیر است و این اختلاف تاکنون عامل سه جنگ بین دو طرف شده است.

برهمین اساس، روند صلح بین دو کشور در ژانویه 2004 آغاز شد که بر روی منطقه مورد مناقشه کشمیر درهیمالیا و تروریسم بین مرزی تمرکز دارد و همچنین شامل همکاری اقتصادی و اقدامات اعتماد ساز نیز می شود.