مسلمانان حوزه بالکان رمضان را در یک روز واحد آغاز میکنند
مقامات دینی کشورهای بوسنی، صربستان، مقدونیه، مونتهنگرو و اسلوانی توافق کردند ماه مبارک رمضان را روز اول سپتامبر آغاز کنند.
صبحی وسیم یکی از مقامات منطقه اسلامی شیخ نشین بوسنی گفت: ما برای تعیین آغاز ماه قمری از محاسبات نجوی پیروی می کنیم، بنابراین ماه مبارک رمضان در بوسنی روز اول سپتامبر آغاز می شود.
حدود 40 درصد از جمعیت 8/3 میلیون نفری بوسنی را مسلمانان تشکیل داده اند. صربستان در همسایگی بوسنی با جمعیت نیم میلیون نفری مسلمان خود ماه مبارک رمضان را در همان روزی آغاز می کند که بوسنی اعلام کرده است.
حجرالدین بالیک از مقامات رسانه ای منطقه شیخ نشین صربستان گفت: ما خود را بخشی از نهاد اسلامی بوسنی می دانیم و امور خود را با آنها هماهنگ می کنیم.
براساس اظهارات مقامات شیخ نشین بوسنی، منطقه شیخ نشین کروواسی نیز ماه مبارک رمضان را روز اول سپتامبر آغاز خواهند کرد.
مسلمانان مقدونیه که 33 درصد از جمیعت 2 میلیونی آن را تشکیل داده اند در رؤیت هلال ماه از مقامات ترکیه پیروی می کنند که براساس اعلام عالیترین نهاد امور دینی در ترکیه رمضان روز اول ماه سپتامبر خواهد بود.
منطقه اسلامی اسلوانی که دارای بیش از 4/2 درصد مسلمان از جمیعت 2 میلیون نفری است با ترکیه و بوسنی برسر آغاز ماه روزه داری و پرهیز توافق دارد.
یوسف جوکن مفتی مونتهنگرو گفت: این کشور دارای 140 هزار مسلمان است که 20 درصد جمعیت کشور را تشکیل داده اند و تمام آنها روز اول ماه سپتامبر به عنوان آغاز ماه مبارک رمضان همزمان با بوسنی و ترکیه روزهدار خواهند بود .
زمان رؤیت هلال ماه مبارک رمضان در امریکای شمالی اعلام شد
انجمن اسلامی شمال امریکا اعلام کرد: براساس محاسبات نجومی نخستین روز از ماه مبارک رمضان در امریکای شمالی روز اول سپتامبر( 11 شهریور) خواهد بود.
انجمن اسلامی شمال امریکا در پایگاه اطلاعرسانی خود اعلام کرده است: هلال ماه جدید روز شنبه 30 آگوست (9 شهریور) در ساعت 19:58 به وقت جهانی مشاهده میشود، از این رو، روز نخست ماه مبارک رمضان دوشنبه اول سپتامبر خواهد بود.
انجمن اسلامی شمال امریکا همچنین اعلام کرده است که آخرین روز ماه مبارک رمضان نیز روز سه شنبه 30 سپتامبر(9 مهر) خواهد بود.
مسجدی با گنجایش 600 نمازگزار در بریتانیا ساخته میشود
رهبران مسلمان بریتانیا در نظر دارند طی 10 سال آینده مسجدی با گنجایش 600 نمازگزار را شهر ورسستر بریتانیا بنا کنند. این مسجد قرار است جایگزین مسجدی شود که در منطقه تالو هیل قرار دارد و زمین آن برای تأمین هزینههای این طرح به فروش میرسد. مسجد جدید این شهر ظرفیت پذیرش 600 نمازگزار را داشته و با دومناره ساخته میشود.
مالک محمد فیاض رئیس انجمن اسلامی رفاه مسلمانان گفت: این مسجد میتواند چشمانداز تازهای به شهر اضافه کرده و علاوه بر شکوه زیبایی، در ترویج ارزشهای دینی نقش مؤثری خواهد داشت. از این مسجد همچنین به عنوان محل دیدار پیروان ادیان مختلف و فراهم کردن زمینه درک بهتر میان جوامع دینی استفاده خواهد شد چراکه این مسجد نه تنها محل نیایش بلکه مرکز یادگیری و آموزش برای نسلهای آینده خواهد بود.
انجمن اسلامی رفاه مسلمانان زمینی به مساحت بیش از 4 هزار متر مربع خریداری کرده است. فراهم کردن هزینه زمین برای جامعه مسلمانان این شهر یک سال به طول انجامید، چرا که تمام هزینه آن از طریق کمکهای مردمی تأمین شده است.
شرکتهای تگزاس دارای نمازخانه شدند
تعداد قابل توجهی از شرکتها در ایالت تگزاس آمریکا به منظور فراهم کردن تسهیلات دینی برای کارمندان مسلمان خود اتاقهایی را به عنوان نمازخانه در اختیار مسلمانان قرار داده تا آنها در کنار وظایف کاری به امور دینی خود نیز بپردازند.
دکتر خورشید قریشی رئیس انجمن دانشمندان و مهندسان مسلمان گفت : اختصاص این اتاقها به عنوان نمازخانه از جمله مزایای شغلی غیر نقدی محسوب می شود تا نیروی کار مسلمان به فعالیت خود ادامه دهد.
در حال حاضر اکثر شرکتهای شمال تگزاس اتاقهایی را به نمازخانه مسلمانان اختصاص داده اند. اخیراً شرکت دالاس تگزاس اینسترومنت اتاق کوچکی در اختیار مسلمانان گذاشت و خطوط هوایی امریکن مستقر در دالاس نیز برای مسلمانان اتاقی تعیین کرده تا آنها نماز یومیه خود را در آن اقامه کنند.
شورای روابط اسلامی- آمریکایی تخمین زده است که کمتر از نیمی از شرکتهای دالاس شمالی دارای نمازخانه هستند.
برایان مرشون سخنگوی شرکت ساختمان فلور کراپ مستقر در شهر ایروینگ گفت : اگر درخواستی از سوی کارمنان مسلمان برای اختصاص نمازخانه مطرح شود ما تسهیلاتی را برای آنها فراهم می کنیم.
بسیاری از مسلمانان اکنون آرامش در محل کار خود را حس می کنند.
منظور محمود مهندس مسلمان گفت : کارفرمایان متوجه شده اند که اگر کارمندان خود احساس آرامش داشته باشند بازدهی کاری آنها نیز بهترخواهد بود.
در شمال تگزاس 180 هزار مسلمان زندگی می کنند که دومین جامعه پرجمعیت در تگزاس و هفتمین جامعه پرجمیعت در ایالات متحده را تشکیل داده اند.
مسلمانان نیوزیلند خواستار ساخت مسجدی بزرگ هستند
جامعه اسلامی درحال رشد شهر نورث شور در آکلند نیوزیلند با هدایتهای معنوی امام جمعه و سایر بزرگان جامعه اسلامی در نظر دارند مسجدی بزرگتر بنا کنند که پاسخگوی نیازهای جامعه درحال رشد مسلمانان این منطقه باشد.
علی کبه امام جمعه این منطقه و رئیس تراست اسلامی نورث شور گفت: مسجد تنها محل نیایش برای 2500 مسلمان این منطقه نیست بلکه مسجد به عنوان خانه خدا محلی برای گردهمایی و برگزاری مراسم فرهنگی و سنتی جامعه اسلامی به شمار میرود.
وی اشاره کرد که در حال حاضر نماز جمعه این شهر در مرکز تفریحی گلنفیلد برگزار میشود که برای روزهای جمعه اجاره شده تا جمعیت کثیری از مسلمانان را که برای اقامه نماز جمعه جمع می شوند دربرگیرد.
امام جمعه این منطقه اظهار داشت که جامعه مسلمانان از همکاری شورای شهر نورث شور برای ساخت یک مسجد بزرگتر که بتواند تنوع فرهنگی این شهر را ترویج کند قدردانی خواهند کرد.
جامعه مسلمانان این شهر در منطقه آکلند، نیوزیلند خواستار مسجدی با گنبد و مناره هستند، چرا که از ساختمان مسجد کنونی پیشتر به عنوان یک کارخانه استفاده میشده است. مسجد کنونی در سال 1998 با کمکهای مردمی ساخته شد. جدا از نمازهای جماعت حدود 100 کودک مسلمانان طی هفته در مسجد حاضر میشوند تا زبان عربی و قرآن بیاموزند. حدود 300 خانواده مسلمان در این شهر زندگی میکنند که از کشورهای مختلفی چون ایران، عراق، افغانستان، پاکستان، سومالی و ترکیه هستند.
هفته آگاهی درباره اسلام در نیوزیلند آغاز شد
دانشجویان مسلمان نیوزیلند به عنوان بخشی از برنامههای هفته آگاهی درباره اسلام روز چهارشنبه 16 مرداد ماه با وزیر امور قومی این کشور دیدار و برنامههای این هفته مورد استقبال این مقام دولتی نیوزیلند قرار گرفت.
این برنامه با عنوان " الهام بخش گفتگوی مثبت برای جوانان" قصد دارد گفتگو درباره فرهنگ اسلامی را میان جوانان و جامعه نیوزیلند قوت بخشد.
دانشجویان به همراه وزیر امور قومی به تماشای فیلم " مسلمان نیوزیلندی" نشسته و پس از آن به بحث و بررسی درباره محتوای فیلم پرداختند. قرار است روز شنبه 19 مرداد ماه کریس کارتر وزیر امور قومی از مساجد منطقه آکلند دیدار کند. مساجد این منطقه در این تاریخ روز گشایش درها را برای ارائه اطلاعات به جامعه غیر مسلمانان نیوزیلند درباره فرهنگ و اعتقادات مسلمانان برگزار می کنند.
هفته آگاهی درباره اسلام یک رویداد سالانه است که از سوی فدراسیون انجمن اسلامی نیوزیلند برگزار می شود. در این هفته فرصت برقراری ارتباط مسلمانان و غیر مسلمانان نیوزیلند تسهیل می شود.
کریس کارتر در دیدار با دانشجویان مسلمان گفت: هفته آگاهی درباره اسلام می تواند بر ارزشهای مشترک میان ادیان تمرکز کند و نشان دهد که اسلام دین جهانی بوده که دربرگیرنده دامنه بزرگی از فرهنگها و قومیت محسوب می شود. وی این هفته را فرصتی برای دیدار با مسلمانان نیوزیلند دانست که از بخشهای مختلف جهان در این کشور سکونت دارند.
هفته آگاهی درباره اسلام امسال با موضوع " خانوادههای قدرتمند- جامعه قوی" برگزار می شود.
وی ابراز امیدواری کرد که این هفته فرصتی برای نیوزیلندی ها باشد تا درباره مردم و ادیان مختلفی که جمعیت مدرن نیوزیلند را تشکیل داده اطلاعات صحیحی بیاموزند.
گروه اسلامی علمای بدون مرز تأسیس شد
گروه " علمای بدون مرز" در جاکارتا پایتخت اندونزی با هدف کمک در راه ریشهکن کردن فقر، بیسوادی و ترویج عدالت و صلح جهانی و حل مناقشات جهان اسلام تأسیس شد.
در پایان سومین همایش بینالمللی علمای اسلامی که روز جمعه 11 مرداد ماه در جاکارتا برگزار شد خبر تأسیس گروه " علمای بدون مرز" اعلام شد.
این گروه قصد دارد پوشش رسانهای متعادل و هدفمندی از توسعهها و تحولات جهان اسلام فراهم کند. " علمای بدون مرز" همچنین دفاتری در آسیای شرقی، اقیانوس آرام، آسیای جنوبی و مرکزی، خاورمیانه، افریقا، امریکا و اروپا تأسیس میکند.
علمای مسلمان همچنین اظهار داشتهاند که آنها به منظور فراهم کردن شرایط بهتری برای محافظت از زنان و کودکان و افرادی که دارای نیازهای ویژه ای هستند تلاش خواهند کرد.
براساس بیانیه نهایی همایش علمای مسلمان این گروه قصد دارد نقش فعالی در ستادهایی ایفا کند که به ترویج درک و محبت کمک میکند.
نماینده دائم روسیه در سازمان کنفرانس اسلامی منصوب شد
نماینده دائم روسیه در سازمان کنفرانس اسلامی که اخیراً منصوب شده طی دیداری با دبیرکل این سازمان اعلام کرد که قصد دارد اسلام را به عنوان صلح و بیارتباط با خشونت معرفی کند.
کامل اسحاقوف پس از ارائه استوارنامه خود به اکمل الدین احسان اغلو دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی در جمع خبرنگاران توضیح داد که خشونت از دین جدا است در قرآن و هیچ کتاب مقدس دیگری قوانینی برای خشونت وضع نشده است.
احسان اغلو در این دیدار علاوه بر استقبال از این انتصاب آن را به معنای اهمیت سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان یک بازیگر جهان دانست.
جدای از کشورهای اسلامی ایالات متحده امریکا و روسیه در سازمان کنفرانس اسلامی دارای نمایندگانی هستند. دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی اشاره کرد که این سازمان در روزهای آینده دفاتری را در بلاروس افتتاح خواهد کرد.
اسحاقوف به مدت 15 سال به عنوان شهردار قازان فعالیت کرده و در سال 2005 از سوی پوتین رئیس جمهور سابق روسیه به عنوان نماینده روسیه در شرقیترین منطقه روسیه منصوب شد. وی از سوی دمیتری مدودوف به عنوان ناظر تحولات روابط میان روسیه و سازمان کنفرانس اسلامی منصوب شده است.
نخستین زن مسلمان در کمیته بینالمللی المپیک فعالیت میکند
قهرمان دوی بامانع سابق به عنوان نخستین زن مسلمان در هیئت اجرایی کمیته بینالمللی المپیک منصوب شد تا از این پس به عنوان نخستین زن مسلمان عالیمرتبه در برنامههای المپیک ایفای نقش کند.
نوال المتوکل زن 46 ساله در جلسهای غیرعلنی در آستانه بازیهای المپیک پکن برای فعالیت در کمیته بینالمللی المپیک انتخاب شد.
وی در این رابطه گفت: اطمینان میدهم تمام تعهد خود را در این خانواده شگفتانگیز برای حمایت از ایدهآلهای المپیک به کار گیرم و از اعتمادی که به من شده سپاسگزارم.
متوکل نخستین زن از یک کشور اسلامی است که در دو 400 متر بامانع در بازیهای سال 1984 لس آنجلس برنده مدال طلا شد.
انتخاب وی درحالی صورت گرفت که دو نامزد دیگر برای این سمت وجود داشتند، درحالی که آنها اظهار داشتند به نفع وی از این انتخابات کنارهگیری می کنند.
کمیته بینالمللی المپیک امیدوار بود بتواند 20 درصد از اعضای خود را از میان مسلمانان انتخاب کند اما تاکنون از مجموع 110 عضو تنها 16 نفر مسلمان هستند.
زندگی پرچالش مسلمانان امریکایی فیلم میشود
بسیاری از فیلمسازان ایالات متحده امریکا با شرکت در مسابقه "یک ملت، صداهای بسیار" از تجارب فیلمسازی خود برای پرکردن شکاف میان فرهنگی و از بینبردن باورهای نادرست میان مسلمانان استفاده کرده و شانس خود را برای به دست آوردن جایزه 50 هزار دلاری به بوته آزمایش میگذراند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری کویت، در این مسابقه که ماه جاری میلادی (آگوست) در واشنگتن آغاز شده از فیلمسازان خواسته شده تا فیلم کوتاهی بسازند که تجارب مسلمانان امریکایی را منعکس کنند. همه شهروندان امریکایی بدون توجه به دین و نژاد میتوانند در این مسابقه شرکت کنند.
حسین مازنی نایب رئیس اجرایی این مسابقه گفت: ما احساس میکنیم بهترین راه بهبود وضعیت مسلمانان امریکایی روایت داستانهای خوب بیشتر است و اگر خود امریکاییها این داستانها را درباره همسایگان مسلمان آمریکایی خود روایت کنند تأثیرگذارتر میشود.
وی افزود که هدف این مسابقه فیلم، شنیدن صداهای بیشتری از سوی جامعه مسلمان امریکا و تعریف مسلمان امریکایی بودن است.
رهمایش "سیاحتی به سوی ایمان" در کالیفرنیا برگزار میشود
جوانان مسلمان شهر فریسنو روز 17 آگوست همایشی را تحت عنوان "جستجوی شادی: سیاحتی به سوی ایمان" در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در شهر فریسنو در ایالت کالیفرنیا، آمریکا برگزار میکنند.
این همایش از سوی گروه اسلامی " دین من" برگزار می شود و سخنرانهای آن از سراسر ایالت کالیفرنیا خواهند بود .
گروه اسلامی " دین من" یک گروه غیرانتفاعی اسلامی است که فعالیتهای خود را بر ساخت شخصیت جوانان مسلمان از طریق برنامه ها و فعالیتهای ویژه بنا کرده است.
سلام المریاتی مدیر اجرایی شورای امور عمومی مسلمانان در لس آنجلس، شیخ سعدالله خان مدیر اجرایی امور دینی در مرکز اسلامی ایروین، منیر قاطیش عضور انجمن مسلمانان آمریکایی بی ایریا و امام جماعت فریسنو از سخنرانهای این همایش هستند.
برگزاری این همایش در نتیجه تلاشهای مشترک انجمن دانشجویان مسلمان فریسنو، مسجد فریسنو، مرکز اسلامی بدر، مرکز فرهنگی اسلامی فریسنو، مدرسه اسلامی هلال، انجمن اسلامی کالیفرنیای مرکزی، مسجد عقبه متحقق شده است.
برگزاری نخستین نمایشگاه بینالمللی کتاب اسلامی در هندوستان
نخستین نمایشگاه بینالمللی کتاب اسلامی در حیدآباد هندوستان اروز شنبه 19 مرداد ماه با بیش از 30 هزار عنوان کتاب در موضوعات متنوع و زبانهای مختلف آغاز به کار کرد.
این نمایشگاه عصر جمعه با حضور مولانا محمد سیراجول حسن رئیس سابق گروه جماعت اسلامی هندوستان افتتاح شد.
وی در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه که در نوع خود در این منطقه منحصر به فرد است گفت: کتابها با هدف ترویج دانش و ساخت شخصیت، ارائه معارف اسلامی که نیاز جامعه امروز است ارائه می شوند. جهان شاهد توسعه مادی و پیشرفت است اما انسان در عین حال در فقر معنوی به سر برده و شخصیت وی مورد نگرانی قرار دارد.
مولانا سیراجول حسن از جامعه مسلمان خواست تصویر واقعی از اسلام را به واسطه معرفی قرآن به جامعه غیر مسلمان به زبان آنها ارائه کنند. وی در ادامه یادآور شد امروز قرآن به تمام زبانهای هندوستان موجود است.
این نمایشگاه از سوی انتشارات کتاب هدی برگزار شده کتابهایی را از ناشرهای برجسته سراسر دنیا به نمایش گذاشته است. این نمایشگاه را از آن جهت منحصر به فرد می دانند که نخستین نمایشگاه در چنین ابعادی است که با کتابهای متنوع برگزار می شود.
محمد اظهرالدین رئیس انتشارات هدی در حیدرآباد گفت: جدا از ناشران برجسته در این کشور ناشران پاکستان، مالزی، سریلانکا، عربستان سعودی، بیروت و بریتانیا در این نمایشگاه شرکت کرده اند.
علی بشیر وزیر رفاه اقلیتها در این ایالت طی سخنرانی خود در افتتاحیه گفت: عقب ماندگی آموزشی جامعه اسلامی یک تراژدی بزرگ است در حالی که نخستین پیام قرآن به مسلمانان تعلیم و تعلم بوده است.
این نمایشگاه 10 روز دیگر به کار خود ادامه خواهد داد.