به گزارش خبرگزاری مهر، با بررسی شیوه تغذیه باکتریها محققان دریافتند که این نوع باکتری مانند گیاهان از نور خورشید برای تبدیل دی اکسیدکربن به مواد غذایی استفاده می کند و تنها تفاوت میان آنها و گیاهان استفاده از ارسنیک به جای آب است. محققان بر این باورند که استفاده از این سم به عنوان منبع انرژی تنها در باکتریهای دیرینه رایج بوده است.
دکتر رینولد آرملند - عضو سازمان زمین شناسی آمریکا - زیستگاه این باکتریها را حوضچه های آب گرمی اعلام کرد که از پوسته زمین نشأت گرفته و آرسنیک موجود در صخره ها را با خود شسته و به سطح زمین آورده است.
در بررسیهای آزمایشگاهی مشخص شد که باکتریها همزمان به نور و آرسنیک برای ادامه زندگی نیاز دارند. به گفته محققان این اولین گونه از موجودات زنده است که در شرایط عدم وجود اکسیژن قادر به انجام فتوسنتز است که به احتمال زیاد این خصلت از خصلتهای موجودات اولیه به حساب می آید. به این معنی که این باکتری ها در زمانیکه در اتمسفر زمین اکسیژن وجود نداشته است می زیسته و عمل فتوسنتز را انجام می داده اند.
بر اساس گزارش بی بی سی، در صورت کشف چگونگی سوخت و ساز ارسنیک در این باکتریها، محققان امیدوارند شیوه ای برای کاهش اثرات این سم خطرناک بر روی سلولهای بدن انسان بیابند. امروزه بالغ بر 144 میلیون نفر در سر تا سر جهان از طریق آب به این سم آلوده می شوند که نتایجی مانند بیماریهای پوستی، کلیه، مثانه و کاهش گسترش هوش در کودکان را به همراه دارد.