به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه فیگارو، دادگاه بین المللی لاهه برای مدت سه روز متوالی به دلایل تفلیس و مسکو درباره تحولات اخیر گوش فرا می دهد. گرجستان در راستای اتهامات خود به مسکو خواستار توقف پاکسازی نژادی ازسوی روسها در اوستیای جنوبی و آبخازیا شده است.
تفلیس همچنین خواستار کسب تضمین از روسیه برای عدم وقوع هرگونه خشونت و یا عمل تبعیض نژادی علیه اتباع گرجی یا روسی شده است. دولت گرجستان اعلام کرده که 10 درصد از جمعیت حدود پنج میلیون نفری این کشور آواره شده اند و تاکید دارد که روسیه باید به گرجی های اخراج شده از دو منطقه خودخوانده اجازه بازگشت دهد.
گرجستان مسکو را به نقض کنوانسیون بین المللی در زمینه کاهش تبعیض نژادی افراطی منعقده شده در سال 1965 میلادی در دو منطقه اوستیای جنوبی و آبخازیا متهم کرده است. روسیه استقلال این دو منطقه را به رسمیت شناخته است.
دولت تفلیس در دادخواست خود نوشته است: فدراسیون روسیه بدنبال حمله روز هشت اوت اکنون کنترل اوستیای جنوبی و آبخازیا را در اختیار دارد. براساس این دادخواست، گرجی ها ساکن در این مناطق اکنون تحت خشونت فیزیکی قرار دارند که منجر به مرگ و وحشت در میان ساکنان آن شده است.
نیروهای ارتش روسیه در ماه اوت برای مقابله با نیروهای گرجی که وارد منطقه اوستیای جنوبی شده بودند، وارد عمل شده و کنترل این منطقه را در اختیار گرفتند. این نیروها پس از پنج روز حملات خود را متوقف کردند، اما به طور کامل از گرجستان خارج نشدند.
در حالی که مسکو استقلال مناطق آبخازیا و اوستیای را به رسمیت شناخته است، گرجستان روز 12 اوت به دادگاه بین المللی لاهه شکایت کرد که این مسئله می تواند مدتها به طول بینجامد.
روسیه تاکنون در این رابطه واکنشی نشان نداده و از خود دفاع نکرده است.