به گزارش خبرنگار مهر، کاهش قیمت مسکن در شهرهای جدید و تاثیر آن برروی قیمت مسکن در کلان شهرها به خصوص تهران مورد بررسی عده ای از فعالان و کارشناسان بخش مسکن قرار گرفته است.
در این رابطه، مجتبی بیگدلی، رئیس انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان کشور در گفتگو با مهر گفت: در حال حاضر تعیین کننده قیمت در شهرهای جدید وزارت مسکن و شهرسازی است، ضمن اینکه صدور پروانه، مجوز ساخت و هرگونه نقل و انتقالات در این شهرها در اختیار این وزارتخانه است و سیاستگذاری های دولت در بخش مسکن هم اکنون افزایش کاذب قیمتها را مهار کرده است.
کاهش 20 درصدی قیمت مسکن
وی با اشاره به افزایش کاذب 200 تا 300 درصدی قیمت مسکن در تهران بیان کرد: ترسیم بازاری منطقی، به نفع تولیدکننده و مصرف کننده است و استراتژی کاهش قیمتها در شهرهای جدید بر روند کاهش قیمتها در کلان شهری همچون تهران تاثیرگذار خواهد بود.
بیگدلی اعلام کرد: با توجه به اجرای سیاستهای دولت در بخش مسکن پیش بینی می شود قیمتها در سال جاری 20 درصد کاهش یابد.
کاهش قیمتها در گرو تداوم اقدامات دولت
محمد ذبیحی کارشناس مسکن، قیمت مسکن را متاثر از مسایل روحی و روانی جامعه عنوان کرد و افزود: اقدامات دولت در بخش اقتصادی با تاثیر مستقیم بر روی قیمت مسکن همراه است و اتخاذ سیاستهای دولت در سال جاری در کاهش قیمت در شهرهای جدید بی تاثیر نبوده است.
وی با بیان اینکه تداوم کاهش قیمتها در شهرهای جدید اطراف تهران در گرو انجام اقدامات علمی و برنامه ریزی شده از سوی دولت و ارگانهای اقتصادی است، افزود: تداوم اقدامات دولت در راستای کاهش قیمتها در بخش مسکن به کنترل قیمتها منتهی می شود.
رکود معاملات؛ توقف افزایش قیمت مسکن
بیژن کاموری، کارشناس مسکن نیز با بیان اینکه قیمت مسکن به دلیل رکود خرید و فروش، متوقف شده افزود: پیش بینی می شود رشد قیمت مسکن متوقف شده و حتی مالکان برای فروش ناچار به کاهش قیمت شوند.
وی با اشاره به افزایش پلکانی قیمت مسکن بعد ازانقلاب عنوان کرد: در حال حاضرمسکن بخش صعودی پلکان قیمتها را طی کرده و عدم توازن میان قدرت خرید مردم با قیمتها به دلیل افزایش بی رویه قیمتها در دو سال اخیر به وجود آمده است.
کاموری تصریح کرد: در حال حاضر نبود توازن میان قدرت خرید و قیمت مسکن سبب شده تا تقاضای خرید متوقف شود و این امر نیز جلوگیری از رشد کاذب قیمتها را به دنبال داشته است؛ لذا قسمت افقی پلکان قیمتها شروع به حرکت کرده و عدم رشد قیمتها به عنوان کاهش قیمتها تلقی می شود؛ در حالیکه وجود تورم نادیده گرفته می شود.
وی اظهارداشت: قیمت مسکن هم اکنون در تهران و کلانشهرها در رکود کامل به سر می برد و از آنجاییکه قیمت مسکن توانسته به میزان تورم موجود رشد نماید؛ لذا اینگونه تعبیر می شود که کاهش قیمتها به تحقق پیوسته در حالیکه قیمتها ثابت مانده و این تورم است که پیش می رود.
نبود انگیزه سکونت درشهرهای جدید دلیل کاهش قیمتها
همچنین علیرضا سرحدی یکی دیگر از کارشناسان مسکن معتقد است: شهرهای جدید فاقد جاذبه برای سکونت مردم است و اگر تاسیسات زیربنایی دراین شهرها ایجاد نشود، انگیزه ای برای نقل مکان از کلان شهرها به شهرهای جدید وجود نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: ایجاد جاذبه در شهرهای جدید با رشد قیمتها همراه خواهد شد؛ ضمن اینکه بار تقاضای مسکن از کلانشهر تهران کاسته می شود؛ ضمن اینکه احداث 1.5 میلیون واحد مسکونی در سال نیازمند ایجاد شهرکهایی با تاسیسات زیربنایی کامل است.