سید جواد جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد افزود: استان خراسان رضوی به لحاظ ظرفیتهای فرهنگی، امکانات و نیروهای کارآزمون چیزی از پایتخت نشینان کم ندارد و ما باید بخشی از درخشش کنونی سینمای پایتخت را مدیون سینماگران خراسانی باشیم که با استفاده از امکانات ملی و تلاشهای خود توانستند در سینمای کشور بدرخشند.
سید جواد جعفری افزود: در عین حال سیاستگذاریهای کلی از پایتخت به صورت متمرکز است و استانها از مشارکت در این فرآیند باز می مانند ولی با این اوضاع میتوانند کارهای مکمل انجام دهند.
وی تاکید کرد: آموزش باید در بخشهای دانشگاهی و مراکز بخش خصوصی و آزاد توسعه پیدا کند تا خراسان رضوی را به نقطه پرورش برساند و به محل و معرفی و صادرات نیروهای سینمایی به پایتخت و دیگر نقاط کشور تبدیل شود.
جعفری توسعه ساختارهای سینمایی را در رشد سینمای خراسان رضوی مهم دانست و تصریح کرد: گروههای گوناگون سینمایی باید در مراکزی در کنار یکدیگر جمع شوند تا از این طریق بتوان فرآیند تولید را از یک استان خارج کرد تا روز به روز شاهد رونق عرصه سینما در استان خراسان رضوی باشیم.
وی در خصوص وضعیت سینماهای خراسان رضوی اظهار داشت: هنرمندان جوان خراسانی توانسته اند با شرکت در عرصه های مختلف خوش بدرخشند به طوری که طی آمار و اطلاعات از وضعیت سینمای جوان خراسان، هنرمندان استان در حوزه تولید فیلم و عکس در مجامع داخلی و خارجی با دست پر توانسته اند از خود درخشش نشان دهند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان در خصوص وضعیت سینمای شهرستانها بیان داشت: در حال حاضر می توان سینماها را به دو دسته سینماهای امکان بازسازی و سینماهای جایگزین تقسیم کرد که یک بخش سینماهایی است که امکان بازسازی آنها طبق کمیسیون بند 5 فراهم است و بخش دیگر طبق همین کمسیسون سینماهایی است که به لحاظ ایمنی مشکل دارند و باید به جای آنها سینمای جدید ساخته شود.
وی با بیان اینکه تمام شهرستانهای خراسان رضوی سینما دارند اذعان داشت: بخشی از سینماها در شهرستانها دایر است و بخشی به دلایل تایید نشدن از سوی کمیسیون بند 5 از لحاظ ایمنی متوقف و تعطیل شده اند که باید بازسازی شوند یا به جایشان سینمای جدید ساخته شود که در همین راستا به زودی سینمای شهرستان گناباد به بهره برداری خواهد رسید تا شهروندان گنابادی بتوانند از سینمای این شهر بهره کافی را ببرند.
وی همچنین از تاسیس سینماهای چند منظوره با کاربردهای تجاری در نقاط مختلف شهر مشهد خبر داد و گفت: این سینماها در نقاط پر جمعیت و زمینه تجاری احداث می شوند تا مردم بتوانند از همه امکانات سینماها استفاده کنند.
این مقام مسئول در خصوص سینماهای 22 بهمن ، مهران و شهر قصه گفت: سینمای 22 بهمن در منطقه خواجه ربیع مشهد به زودی راه اندازی و وارد مدار خواهد شد و سینما مهران در منطقه قاسم آباد هم باید با پیروی از سینما بهمن به زودی وارد مدار شود و سینمای شهر قصه در منطقه گلشهر مشهد هم برای راه اندازی به دنبال بخش غیر دولتی است که امیدواریم این سینما هم در منطقه گلشهر به زودی راه اندازی شود.
وی در ادامه در خصوص بزرگترین مجموعه پردیس سینمایی شهر مشهد اظهار داشت: هم اکنون چند خریدار برای این سینما پیدا شده است و در حال رایزنی هستیم تا از امکانات این مجموعه استفاده شود.
جعفری در خصوص پردیس سینمایی که از مصوبات دور دوم سفر ریاست جمهوری به استان خراسان رضوی است گفت : تحصیل این پردیس سینمایی که یکی از مجموعه های سینمایی با ظرفیتهای متنوع است از سازمان مسکن و شهرسازی در حال انجام است که شهروندان با خانواده هایشان بتوانند در یک مکان ورود پیدا کنند و از امکانات متنوع آن بهره ببرند.
وی در مورد اعطای تسهیلات به سازندگان مجموعه های سینمایی خاطر نشان کرد: بر اساس ماده 140 قانون برنامه به متقاضیانی که بخواهند سینما ایجاد کنند مجوز اعطا می شود تا آنان در ازای زیر بنای سالن نمایش از ظرفیتهای تجاری استفاده و به ازای هر صندلی از یک میلیون وام با بهره زیر 10 درصد استفاده کنند.