اختتامیه اولین جایزه ادبی قدر عصر دیروز با حضور جمعی از اساتید و هنرمندان در تالار فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه اولین دوره جایزه ادبی قدر پس از پخش فیلم کوتاهی از برنامه های اجرا شده "کلمات روزه دار" در فرهنگسرای ارسباران با اجری سعید بابانکی پی گرفته شد و محمد سرسنگی، قائم مقام هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری اولین سخنران این مراسم بود.

به سوی فرهنگ شهروندی و شهروند فرهنگی می رویم

محمد سرسنگی در صحبتهای خود پرداختن به هنر فاخر و ارزش نهادن به هنرهای متناسب با شأن کشور بزرگ اسلامی ایران را از ضروریات دانست و برنامه هایی که تا کنون از طریق این سازمان اجرا شده است را متناسب با این هدف بزرگ یاد کرد.

وی همچنین گفت: سازمان فرهنگی هنری شهرداری سعی بر آن داشته است تا با گسترش برنامه های فرهنگی خود در جهت ایده ای گام بردارد که دکتر قالیباف از آن به عنوان نقشه 1/1 فرهنگی یاد می کند.

سرسنگی افزود: ما سعی کرده ایم با فعالیتهای فرهنگی خود خصوصا در ماه رمضان به شعار فرهنگ شهروندی و شهروند فرهنگی  نزدیک شویم تا شهری سالم و با نشاط از ایمان داشته باشیم که شهروندان آن نیز به سوی فرهنگ و هنر می روند و اقدامات فرهنگی ای که در سه سال اخیر در ماه رمضان  انجام شده است در راستای این شعار صورت گرفته است.

چهره هایی که سالها پشت تریبون برای شعر خوانی دیده نشده بودند دوباره دیده شدند

سید ضیاء الدین شفیعی مدیر اجرایی برنامه های کلمات روزه دار نیز در سخنان خود ماه رمضان را فرصتی برای بزرگنمایی شعر قرآنی و رمضانی دانست و عنوان کرد:  در ماه رمضان موضوعات مختلف ادبی و هنری فرصت بروز پیدا می کنند و برنامه های کلمات روزه دار این فرصت را ایجاد کرد تا چهره هایی که سالها پشت تریبون برای شعر خوانی دیده نشده بودند دوباره دیده شوند.

 اجرای شعر خوانی توسط علی معلم  و سید علی موسوی گرمارودی و همچین اجرای برنامه موسیقی توسط گروه موسیقی سنتی "ریتم نو" از بخشهای بعدی این مراسم بودند.

در بخش مسائل ماهوی رویکردی جدی داشته ایم

دکتر محمد هادی ایازی مشاور عالی شهرداری تهران سخنران بعدی این مراسم در سخنان خود از بهره برداری مجموعه باغ هنر تهران در اراضی عباس آباد خبر داد.

وی در تکمیل صحبتهای خود گفت: رویکردی که مجموعه فرهنگی هنری شهرداری تهران به مقوله فرهنگ و هنر دارد در دو بخش پی گرفته می شود که جنبه نخست آن حوزه کالبدی فضاهای فرهنگی هنری شهرداری تهران است که در این راستا حدود سه ملیون متر مربع در سطح شهر تهران برای فضاهای فرهنگی و هنری اختصاص داده شده است.

وی افزود: باغ هنر تهران طرحی است که  فردا هشتم مهر ماه در اراضی عباس آباد به بهره برداری خواهد رسید و این مجموعه شامل خانه موسیقی، خانه معماری، خانه هنرهای تجسمی و کوشک هنر تهران خواهد بود. همچنین در این مجموعه بزرگترین سالن نمایشی کشور را احداث را با ظرفیت  قریب به 5700 نفر را ظرف سه سال به بهره برداری خواهیم رساند.

 ایازی ادامه داد: مجموعه سینمایی "زندگی" و مجموعه سینمایی ملت در جنب پارک ملت با ظرفیت 1200 نفر در قالب 5 سالن سینمایی و 2 سالن تئاتر در جنب خانه هنرمندان در آبان ماه  افتتاح خواهد شد.

وی افزود: اما در بخش مسائل ماهوی برنامه های فرهنگی هنری شهرداری تهران رویکرد جدی و اساسی نیز داشته ایم. ظرفیتهای مختلفی در سازمان فرهنگی هنری و معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران ایجاد شده است و از ابتدای سال جاری تا کنون نیم ملیون نفر از شهروندان تهرانی از برنامه های فرهنگی شهرداری استفاده کره اند ضمن آنکه  به مقوله فرهنگ و هنر از زاویه دینی آن هم پرداخته شد.

اهداء جوایز و معرفی برگزیدگان جشنواره بخش پایانی برنامه بود. در ابتدا محمد تقی دخت بیانیه جایزه ادبی قدر را برای حاضران قرائت کرد و سپس علی معلم، دکترمحمد هادی ایازی، محمد سرسنگی برای اهداء جوایز به روی سن دعوت شدند.

هیئت داوران جایزه ادبی قدر از چهار پیشکسوت به خاطر فعالیتهایی که در زمینه علوم دینی داشته اند تجلیل به عمل آورد.

سید علی موسوی گرمارودی، طاهره صفار زاده، محمد حسین مهدوی و حجت الاسلام جواد محدثی چهار پیشکسوتی بودند که در این بخش از آنها تجلیل شد اما تنها موسوی گرمارودی در جمع حضور داشت و جایزه خود را دریافت کرد. جایزه طاهره صفار زاده را سودابه امینی گرفت و جایزه محمد حسین مهدوی توسط فرزندش دریافت شد و جواد محقق نیز جایزه جواد محدثی را دریافت کرد. 

جایزه ویژه جشنواره ادبی قدر نیز به مرتضی امیری اسفندقه محقق شاعر و نویسنده اهدا شد.

 در این بخش از محمد موحد حسینی به عنوان تنها نفر برگزیده برای خوشنویسی و کتیبه نگاری بقاع متبرک تقدیر شد و وی توانست جایزه ویژه جشنواره هنری قدر را به خود اختصاص دهد.