به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، رحیم سروری زنجانی بعد از ظهر امروز در آئین افتتاح رسمی بخش انکولوژی بیمارستان ولیعصر شهر زنجان افزود: تشخیص زودهنگام، تدوین برنامه درمانی و درمان موثر از جمله برنامههای ملی جهت پیشگیری و مراقبت از بیماری سرطان است که تاکنون برنامه ریزیهای خوبی در این زمینه در سطح کشور صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه بیماری سرطان اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود قابل کنترل و حتی درمان است، ادامه داد: دامنه کمعمق حمایت بیمه، محرومیت از یارانه دارو، گرانقیمت بودن داروها، ناچیزبودن کمک هزینهها و امکانات درمانی دولتی از مهمترین چالشهای بیماری سرطان بهحساب میآید.
سروری زنجانی تغذیه نامناسب، بیماریهای عفونی و وضعیت معیشتی را 50 درصد متغیرهای تاثیرگذار در بروز بیماری سرطان دانست و گفت: باید الگوی غذایی جامعه در مسیر جلوگیری از زمینه های ایجاد بیماری سرطان تغیر یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی استان زنجان در ادامه به فعالیت سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت اشاره کرد و افزود: این سازمانها بر اساس هویت صادقانه و اهداف غیرانتفاعی میتوانند به عنوان یک عامل قوی در پیشبرد اهداف و فعالیتهای ملی و منطقهای حوزه سلامت نقشآفرین باشند.
همچنین در ادامه این مراسم نایب رئیس انجمن بیماران سرطانی مهرانه گفت: راهاندازی انجمن بیماران سرطانی و کلینیک تخصصی سرطانی از برنامههای بلندمدت انجمن مهرانه است و هزینه تجهیزاتی بخش انکولوژی بیمارستان ولیعصر (عج) زنجان به نام خیرین پلاک کوبی شده است.
اصغر وثوق، با اشاره به اینکه استراحتگاه برای بیماران سرطانی در زنجان و تهران توسط مهرانه تامین شده است، گفت: یک استراحتگاه در زنجان جهت اسکان بیماران روستایی و غیربومی و دو استراحتگاه نیز در شهر تهران جهت اسکان بیماران اعزامی از زنجان، تجهیز و راهاندازی شده است.
وی یکی از دلایل اعزام بیماران به تهران را نبود دستگاه رادیوتراپی در استان عنوان کرد و افزود: برای خرید این دستگاه بیش از 30 میلیارد ریال نیازاست.
بخش تخصصی "انکولوژی" مرکز آموزشی درمانی حضرت ولیعصر (عج) زنجان با دو هزار و600 مترمربع زیربنا ازمحل اهدایی مرحوم "حاج حسن نجفی" احداث و با یک میلیارد و 550 میلیون ریال اعتبار از محل منابع انجمن خیریه بیماران سرطانی "مهرانه" زنجان تجهیز شده است.