معاون وزیر مسکن و شهرسازی از احداث مسکن اجتماعی ویژه گروههای کم درآمد خبر داد و گفت: دراین برنامه دهک های 1 و 2 درآمدی که به هیچ عنوان امکان تامین منابع مالی برای صاحب خانه شدن را ندارند، تحت پوشش قرار می گیرند.

به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر خواجه دلویی در همایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران با موضوع ارزیابی سیاستها و برنامه های اجرایی بخش مسکن با رویکرد تدوین برنامه پنجم گفت: برنامه احداث مسکن اجتماعی ویژه گروههای کم درآمد و دهک های 1 و 2 درآمدی که به هیچ عنوان امکان تامین منابع مالی برای صاحب خانه شدن را ندارند، از طریق شهرداری ها، کمیته امداد، سازمان بهزیستی و سایر نهادهای عمومی اجرا می شود.

معاون وزیر مسکن و شهرسازی  بیان کرد: در برنامه احداث مسکن اجتماعی واگذاری زمین به صورت اجاره ای، پرداخت 20 درصد کمک سرمایه گذاری ساخت و تسهیلات ارزان قیمت پیش بینی شده است.

وی اجرای برنامه تامین مسکن با واگذاری حق بهره برداری از زمین را برای خانوارهای فاقد مسکن ملکی دهکهای 3، 4 و 5 درآمدی با کاهش و حذف هزینه زمین از قیمت تمام شده مسکن برای انطباق با توان مالی خانوارهای کم و میان درآمدی همراه دانست.

خواجه دلویی با اشاره به اجرای برنامه بهسازی بافتهای فرسوده و نامناسب شهری عنوان کرد: در حال حاضر بالغ بر50 هزار هکتار بافت فرسوده و نامناسب شهری در حدود 355 شهرکشور وجود دارد، که از تخریب هر واحد مسکونی از 3.2 واحد تا 6.7 واحد نوساز، تولید شده است،ضمن اینکه در بافتهای فرسوده ظرفیت تولید حداقل 2 میلیون و 300 هزار واحد مسکونی جدید وجود دارد.

معاون وزیر مسکن و شهرسازی با بیان اینکه احداث مسکن به روش سنتی پاسخگوی نیازهای متقاضیان مسکن نیست، افزود: در روش های سنتی سالانه 30 درصد انرژی به کار گرفته شده که هزینه ای بالغ بر6 میلیارد دلاررا دربردارد، به هدر می رود و براساس چشم انداز 1404 در این صنعت باید با صرفه جویی مصرف سرانه انرژی در بخش ساختمان از 5.33 بشکه به ازای هر نفر به 4.1 بشکه کاهش یابد، ضمن اینکه 5 درصد مصرف انرژی باید با انرژی های تجدید پذیر جایگزین شود.

وی با تاکید بر گسترش بازارهای مالی و ایجاد بازار سرمایه مسکن اظهارداشت: راه اندازی بازار رهن ثانویه و انتشار اوراق مشارکت با پشتوانه تسهیلات رهنی، تاسیس صندوق های زمین و مسکن، ایجاد شرکتهای زمین و سرمایه و نیز استفاده از سایر ابزارهای تامین منابع مالی در دستور کار وزارت مسکن و شهرسازی قرار دارد.

خواجه دلویی به عنوان دبیرهمایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران با اشاره به محورهای این همایش گفت: این همایش به صورت 4 کارگروه تخصصی به انجام رسید، به نحویکه در کارگروه تخصصی اول سیاستهای حمایتی در زمینه تامین مسکن گروههای کم درآمد، در کارگروه دوم بافتهای فرسوده و سکونتگاههای نامناسب شهری، در کارگروه سوم مسکن روستایی و در کارگروه چهارم فناوری های نوین در صنعت ساختمان در دستور کار قرارداشته است.

وی افزود: از 86 مقاله دریافت شده در این همایش 22 مقاله در کارگروه اول، 22 مقاله در کارگروه دوم، 16 مقاله در کارگروه سوم و 26 مقاله نیز در کارگروه چهارم انتخاب و ارایه شده است.