مسعود ابوالحلاج در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بر اساس آماری که در سال 85 در مورد هزینه تربیت یک دانشجوی پزشکی برآورد شده بود، هزینه تربیت یک دانشجوی پزشکی 25 میلیون تومان است که البته این هزینه در دو سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: سرمایه گذاری در تربیت دانشجوی پزشکی به دلیل طولانی بودن مدت زمان تحصیل دیربازده است و با توجه به کمبود امکانات خوابگاهی و تغذیه با افزایش ظرفیت این مشکلات بیشتر خواهد شد.
ابوالحلاج گفت: باید توجه داشت که اعتبارات دانشگاههای علوم پزشکی بر اساس سرانه دانشجو است و تعداد دانشجویان در این بودجه در نظر گرفته شده است از همین رو طرح افزایش ظرفیت دانشجو ضمن به هم زدن این سرانه، دانشگاهها را با مشکلات مالی مواجه می کند.
وی اضافه کرد: دانشگاهها بابت 10 درصد افزایش ظرفیت دانشجو در سال تحصیلی جاری هنوز اعتباری دریافت نکرده اند و این مسئله آنها را برای تامین خوابگاه و سایر موارد آموزشی با مشکل مواجه می کند. البته در صورتی که اعتباری هم برای افزایش ظرفیت دانشجو در دانشگاههای علوم پزشکی تامین شود این اعتبار برای سال 88 خواهد بود و در مهرماه سال آینده به دانشگاهها خواهد رسید که آثار سنگین خود را برجای خواهد گذاشت.
مدیرکل بودجه و منابع وزارت بهداشت یادآور شد: در صورتی که افزایش ظرفیت دانشجو برای سال تحصیلی جاری به صورت قانون ابلاغ شود، دانشگاهها مجبور می شوند از راههای مختلف نسبت به تامین اعتبار لازم برای این موضوع اقدام کنند که این موضوع از کیفیت عمومی خدمات خواهد کاست.
وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت در سال جاری در بخش آموزش با کسری 231 میلیارد تومانی مواجه است و احتمال کمی نیز وجود دارد که این کسری به طور کامل جبران شود از همین رو تنها می توان به حفظ وضعیت موجود پرداخت.
ابوالحلاج با اشاره به کمبودهای بخش خوابگاهی در دانشگاههای علوم پزشکی به مهر گفت: وزارت بهداشت در بخش خوابگاهی با کمبودهایی مواجه است که با برنامه ریزی انجام شده، مقرر شده بود که عملیات ساخت 15 خوابگاه در سال 87 آغاز شود که به دلیل کمبود بودجه تنها 70 درصد اعتبار ساخت خوابگاهها تامین اعتبار خواهد شد و می توان پیش بینی کرد که این مسئله علمیات اجرایی خوابگاهها را نیز با مشکل مواجه کند.