خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: آمریکا با خارج کردن نام کره شمالی از فهرست سیاه فکر می کند توانسته در این مورد به پیروزی برسد و تمامی فعالیتهای هسته ای پیونگ یانگ را تحت کنترل درآورد، اما مطمئنا این روند که بسیار طولانی مدت خواهد بود و فراز و نشیب های بسیاری خواهد داشت.

کره شمالی روز گذشته و درعوض تصمیم آمریکا برای خارج کردن نام این کشور از فهرست حامیان تروریسم، تاکید کرد که روند خلع سلاح سازی هسته ای خود را ادامه خواهد داد.

سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی در این زمینه اظهار داشت: ما تصمیم خود را برای از سر گیری روند خلع سلاح و همچنین آغاز دوباره فعالیت بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی و آمریکا گرفته ایم.

این درحالی است که نظام کمونیست پیونگ یانگ با تمامی طرح های برای تائید روند خلع سلاح که از سوی کریستوفرهیل مذاکره کننده آمریکایی مطرح شده بود، موافقت نکرده است.

براساس طرح کنترل پیشنهادی ازسوی کریستوفرهیل، کارشناسان و بارزسان باید به طور رسمی و غیررسمی از پایگاه های هسته ای بازدید کنند و اسناد محرمانه را بررسی و با افراد متخصص در این زمینه گفتگو و دیدار داشته باشند.

این طرح قرار است به پروتکل خلع سلاح کره افزوده شود و در آینده ای نزدیک به تصویب تمامی شش کشور مذاکره کننده برسد. در این طرح، مسئله غنی سازی اورانیوم و تکثیر مورد بررسی دقیق قرار می گیرد.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، تمامی ابزارهای مورد نیاز بازرسان در این طرح آمده شده است.

قید دوباره نام کره شمالی در فهرست سیاه مطمئنا زمان زیادی نخواهد برد بنابراین این کره شمالی است که باید با دقت تمام حرکات آمریکایی ها را زیر نظر داشته باشد تا امتیازهای ویژه را از دست ندهد.

به نظر می رسد که سفر اخیر هیل به پیونگ یانگ نتایج بسیاری داشته است. کره شمالی که بر خارج شدن نام خود از فهرست سیاه تاکید داشت به مراد خود رسید و اکنون باید به تعهدات خود عمل کند. این درحالی است که مقامات کره شمالی حتی اجازه داده اند که آزمایش های ویژه توسط بازرسان در خارج از این کشور انجام پذیرد.

آمریکا در شرایطی که با تهدیدهای جدی کره شمالی مواجه شده بود، سر تعظیم فرود آورد و در برابر این تهدیدها تسلیم شد. البته این تسلیم برای پیونگ یانگ یک پیروزی به شمار می رود، اما از این پس دست آمریکا برای ورود و بازرسی از تمامی تاسیسات هسته ای کره باز گذاشته شده است.

نوشتن دوباره نام کره شمالی در فهرست سیاه مطمئنا زمان زیادی نخواهد برد پس بنابراین این کره شمالی است که باید با دقت تمام حرکات آمریکایی ها را زیر نظر داشته باشد تا امتیازهای ویژه را از دست ندهد.

در حالی که در ماه ژوئن کره شمالی از دادن پاسخ رسمی به اتهامات مطرح شده درباره برنامه های هسته ای خود امتناع ورزید، تنها به گفتن این نکته اکتفا کرد که برنامه های پیونگ یانگ در راستای اتهامات نیست.

کره شمالی به طور روشن با بازرسی کامل از تاسیسات هسته ای و روند غنی سازی اورانیوم و تکثیر موافقت کرده است که این مسئله از نظر دیپلماتیک بسیار مهم به شمار می رود.

اما نباید این نکته را نیز فراموش کنیم که روند تائید خلع سلاح کامل کره شمالی شاید سالها به طول انجامد و این نشان از آن دارد که این روند به این سادگی طی نخواهد شد.