گرگان - خبرگزاری مهر: رئیس اداره منابع آب آزادشهر و رامیان با بیان اهمیت منابع آب زیر زمینی گفت: اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در منطقه ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، حسین قنبری عصر امروز در همایش "هم اندیشی نقش مردم در صیانت از آبهای زیرزمینی" در شهر خان ببین افزود: باید اهمیت حفظ این منابع را به مردم و کشاورزان تبیین کرد تا آنان به حفاظت از این منابع اهتمام ورزند.

وی اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع آبی و نیاز جدی بخش کشاورزی منطقه به آب، فرهنگ‌سازی در زمینه بهره‌برداری مطلوب از آب‌های زیرزمینی و رعایت قوانین این بخش از اولویت های کاری مسئولان بخش آب است.

این مسئول آموزش کشاورزان را به عنوان اصلی ترین بهره برداران منابع آب زیرزمینی در حفظ و نگهداری منابع آب مهم برشمرد و بر ضرورت تداوم آموزش همه کشاورزان تاکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بین ورودی و خروجی آب به سفره‌های زیرزمینی تعادل وجود داشته باشد و برای دستیابی به این مهم، اجرای طرح‌های تغذیه مصنوعی و کنترل نظارت بر برداشت از سفره‌های زیرزمینی در دستور کار مسئولان بخش آب این منطقه قرار دارد.

به گفته قنبری، نصب منصوبات غیر مجاز بر روی چاه‌ها، حفر چاه‌ های غیرمجاز و اضافه برداشت از چاه‌ها از جمله تخلفات این بخش است.

همچنین در این همایش فرماندار رامیان اظهار داشت: استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری از سوی کشاورزان از هدر رفت منابع آبی که محدود است، جلوگیری می کند.

یدالله وفایی عنوان کرد: کشاورزان باید به سمت بهره ‌گیری از شیوه‌های نوین آبیاری روی آورند تا فرصت استفاده بهینه از منابع آبی برای همه فراهم شود.

وی با مثبت ارزیابی کردن برگزاری همایش "هم‌اندیشی نقش مردم در صیانت از آب‌های زیرزمینی" متذکر شد: آموزش و اطلاع رسانی صحیح به کشاورزان و بهره برداران از منابع آبی بهترین راه صیانت از این منابع است. 

این مسئول یادآور شد: بهره برداری صحیح از منابع‌ آبی با روش‌های علمی میسر است که باید شیوه‌های مصرف بهینه آب را به بهره برداران انتقال داد.

افزایش آگاهیهای کشاورزان و روستاییان در زمینه حفظ و صیانت از این منابع، فراگیر شدن دغدغه حفاظت از آبهای زیرزمینی، کاهش میزان تخلفات و دست اندازی غیرقانونی و غیرعلمی با تکیه بر روش‌های فرهنگی و آگاه سازی جامعه از اهداف برگزاری این همایش است.

پنج حوضه آبریز گرگان رود با یک میلیارد مترمکعب، قره سو با ۱٧٠ میلیون مترمکعب، اترک با ٤٠ میلیون مترمکعب، خلیج گرگان با ٣٠ میلیون مترمکعب و نکارود علیا با پنج میلیون مترمکعب، پتانسیل آب زیرزمینی استان گرگان را تشکیل می دهند.

بر اساس مطالعات انجام شده پتانسیل آب‌های زیرزمینی استان شامل چاه ‌ها، قنوات، سفره‌ های آزاد و تحت فشار یک میلیارد و ٢۵٠ میلیون مترمکعب است.