پنجاه و دومین شماره فصلنامه علمی ‌ـ‌ پژوهشی "خردنامه صدرا" به مدیر مسئولی آیت‌الله سیدمحمدخامنه‌ای منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در سر مقاله‌ این شماره، مدیر مسئول فصلنامه با اشاره به برگزاری مسابقات المپیک دوهزار و هشت میلادی و حضور پر هزینه و متأسّفانه، نه چندان درخشان و افتخارآفرین ورزشکاران ایرانی در آن، خاطرنشان کرد: از فلسفه شرکت در این مسابقات که از نظر غربیها یادآور پیروزی ادعایی یونان باستان علیه ایران است که بگذریم، محاسبه ابعاد این خسران ملی، مادی و معنوی است که آن را نیز به بررسی مراجع دیگر می‌گذاریم و آنچه ما در اینجا به آن بسنده می‌کنیم، یادآوری مکرر این قلم است به مسئولان قانونگذار و دولتی و بودجه در اینباره که مقوله ورزش و تربیت بدن، خوب، اما ماهیتاً جزء مقوله فرهنگ نیست و باید جای آن را در بخش تندرستی و در سازمانهای سلامت و درمان دانست. نتیجه اشتباه (بسا عمدی!) که در برنامه پنجساله و بودجه سالانه واقع شده، آن است که این فرزندخوانده فرهنگ و معرفت، بر سر سفره بودجه مقوله امور فرهنگی می‌نشیند و سهم بخشهای دیگر را میبرد و میبلعد و مانع رشد دیگر بخشهای امور فرهنگی و بویژه مقوله انسانساز اندیشه و حکمت و معرفت می‌شود.

وی در ادامه تصریح می‌کند: در کشوری که در مؤسسات فرهنگی آن بسبب کمبود بودجه و ناتوانی مالی از بسیای ظرفیتها و حتی وظایفشان باز می‌مانند، دست بیگانه، ولی مسلط تربیت بدنی چرا باید در کاسه این کارگزاران واقعی فرهنگ واقعی باشد؟

آیت‌الله سیدمحمدخامنه‌ای در ادامه ضمن بیان اهمیت مقوله ورزش و تربیت بدنی و واگذاردن مسئله لزوم و عدم لزوم شرکت در مسابقات بین‌المللی به عقول فعال جامعه، از قراردادن این مسئله در زیرمجموعه مقوله فرهنگ و در نتیجه اختصاص بودجه فعالیتهای فکری و عقلانی و فلسفی به برنامه‌های ورزشی ابراز نارضایتی کرد و گفت: این در حالی است که امروز فلسفه و منطق یکی از ابزارهای سیاسی و بخشهای پرهزینه کشورهای سلطه‌گر می‌باشد.

استاد خامنه‌ای در ادامه با ذکر ضرب‌المثلی با این مضمون که «برای درک درجه فرهنگ و آینده هر کشور باید دید که در فرودگاه از چه کسانی استقبال می‌کنند و گل به او می‌آویزند»، از کم لطفی و بی‌توجهی نسبت به بسیاری از اساتید افتخارآفرین و پیروز در  عرصه‌های بین‌المللی، ابراز ناخرسندی نمود و با عنوان کردن سؤال «عدالت اجتماعی که ما مدّعی اقامه آن هستیم، آیا جز این است که، هر چیز باید در جای خود قرار گیرد و حق هرکس به او داده شود؟» سرمقاله این شماره را پایان داده است.

پنجاه و دومین شماره خردنامه صدرا طبق روال گذشته؛ شامل مقالات اساتید بنام فلسفه می‌شود که از آن جمله می‌توان به «حسن و قبح افعال از دیدگاه صدرالمتألهین» نوشته «دکتر سید صدرالدین طاهری»، «حرکت جوهری وجودی در قوس نزول و صعود» از «دکتر منیره پلنگی»، «علیّت در اندیشه جلال‌الدین دوانی و ملاصدرا» از «دکتر عبدالرّزاق حسامی‌فر» و «رابطه وجود و ماهیت در فلسفه ارسطو و ابن‌سینا» کار مشترک «دکتر رضا اکبریان» و «سهراب حقیقی» اشاره نمود.

«تبیین پیوند جهانشناسی و فلسفه سلوک در نگاه مولانا» نوشته «محمود شیخ»، «سرشت معنایی و زبانی وحی از دیدگاه صدرالمتألهین» از «دکتر مرضیه اخلاقی»، «فلسفه هنر و جایگاه خیال در آن از منظر حکمای اسلامی» به قلم «حسین هاشم‌نژاد» نیز از جمله مقالات برگزیده و چاپ شده در شماره پنجاه و دوم «خردنامه صدرا» به حساب می‌آیند.

گزارش یازدهمین و دوازدهمین همایشهای بزرگداشت حکیم ملاصدرا که توسط بنیاد حکمت اسلامی صدرا در تهران و شیراز برگزار شد و همچنین گزارشی از سفر هیئت اعزامی بنیاد حکمت اسلامی صدرا به کشور یونان، از دیگر مطالب منتشر شده در «خردنامه صدرا» هستند.

آخرین شماره فصلنامه علمی ـ‌ پژوهشی «خردنامه صدرا» به‌تازگی در 128 صفحه و بهای 1000 تومان به دوستداران فلسفه و حکمت عرضه شده است.