محمد شریفی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر درخصوص خصوصی سازی پرستاران افزود: طبق تصویب نامه شماره 84515 (ه )مورخ 15/12/84 که به استناد اصل 138 قانون اساسی در جلسه مورخ 7/12/84 هیئت وزیران به تصویب رسید هر گونه بکار گیری نیروی انسانی برای انجام وظایف و فعالیتهای کارشناسی، کمک کارشناسی و تخصصی از طریق شرکتهای طرف قرارداد و سایر تشکلهای حقوقی غیر دولتی به طور تمام وقت و یا پاره وقت در دستگاههای اجرایی کاملا ممنوع است.
این موضوع در حالی از سوی دبیر کل خانه پرستار مطرح می شود که در تیر ماه سال 1385 شورای عالی نظام پرستاری از استخدام رسمی 14 هزار پرستار شرکتی شاغل توسط دولت خبر داده بود. بنا بر مصوبه این شورا در آن تاریخ قرار بود 14 هزار نیرو به بیمارستانها اضافه و اشتغالزایی شود و از فشار کار نیروی پرستاری نیز کاسته شود.
بنا به گفته شریفی مقدم مصوبه دولت مبنی بر ممنوعیت بکارگیری پرستاران شرکتی در بیمارستانها به دنبال سوء استفاده هایی که از سوی شرکتهای مختلف به خصوص در زمینه بهداشت ودرمان انجام در نهایت منجر به خسارت به مردم و سلامت جامعه شده بود تصویب شد.
دبیر کل خانه پرستار به خبرنگار مهر می گوید: به دنبال مصوبه فوق طی سال 85 در بکارگیری پرستاران از طریق شرکتی یک سیر نزولی ایجاد شد ولی متاسفانه در سالهای 86 و 87 بکارگیری پرستاران از طریق شرکتی رو به افزایش رفت به طوریکه هم اکنون در اکثر دانشگاههای کشور مانند علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، مازندران و ... این امر صورت می گیرد و نه تنها شرکتهای مزکور جمع و یا کم نشده اند بلکه روند جذب پرستاران از طریق شرکت نیز سیر صعودی پیدا کرد.
علاوه بر موضوع استخدام رسمی 14 هزار پرستار شرکتی در شورای عالی نظام پرستاری در سال 1385 موضوع افزایش سقف فوقالعاده سختی شرایط محیط کار نیز از اصلی ترین مصوبات این شورا بود که همچنان بلاتکلیف مانده است.
در این باره شریفی مقدم به مهر می گوید: آنچه مسلم است ساعت کار پیش از حد معمول، حقوق کم، نداشتن امنیت شغلی، معوقه های حقوق پائین، محروم شدن از سایر مزایای شغلی، سختی کار، محروم بودن از آموزشهای مداوم در کل باعث بی انگیزگی، بی علاقگی، خستگی مزمن و در نهایت افت شدید کیفیت کار پرستاران شده و با توجه به حساسیت کار پرستاری این موضوع منجر به خسارت فراوان به مردم و بیماران تا حد تا مرگ و میر خواهد شد.
دبیر کل خانه پرستار می افزاید: متاسفانه پرستاران جذب شده توسط شرکتها در بدترین شرایط ممکن بسر می برند و این موضوع به نفع سیستم بهداشت و درمان نبوده و قطعا سلامت جامعه به صورت جدی تهدید می شود و بدیهی است تاریخ قربانیان خصوصی سازی در پرستاری را مشخص خواهد کرد.
کارشناسان امور بهداشتی تخمین می زنند که هم اکنون بالغ بر 100 هزار پرستار در بخش های دولتی و غیر دولتی در ایران مشغول به کار هستند.