سيد حسين موسوي تبريزي دبير مجمع مدرسين حوزه علميه قم گفت : متاسفانه ادغام فرهنگ پاسخگويي و پرسشگري با فرهنگ اغماض و اعراض و گذشت و كم حوصلگي ايرانيان مانع اصلي پيشرفت درمسير پاسخگو كردن مسوولان است .

حجت الاسلام موسوي تبريزي در گفتگو با "مهر" با تاكيد بر نهادينه كردن راههاي پرسشگري و آگاه ساختن مردم به حقوق قابل مطالبه خود و روشهاي آن در سال پاسخگويي گفت : ضعف جامعه در پرسشگري و پاسخگويي تضييع حق مردم در مطالبه مسائل عادي و روزمره شان را در پي داشته است.

دبير مجمع مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به نقش رسانه ها در آگاهي مردم از حقوق خود تاكيد كرد: متاسفانه پاسخگويي در جامعه ما جايگاه خود را نيافته است و هنوز كساني كه در راس قدرتند عادت نكرده اند جواب مستدل بدهند و عذرخواهي كنند و يا مجازات شوند و يا اينكه حتي خود را درمعرض پرسشگري قرار دهند.

وي همچنين تاكيد كرد : همه پرسشگران از راه قانوني و صحيح بايد احساس مصونيت و امنيت كنند .
موسوي تبريزي با اشاره به لزوم كاناليزه كردن پرسشها ، احزاب ، سازمانها و نهادهاي غيردولتي ، مطبوعات و روزنامه هاي آزاد و كميسيون اصل نود مجلس را مسيرهاي مناسبي براي پيگيري مطالبات مردم خواند.

وي درخصوص وضعيت پرسشگري و پاسخگويي در جامعه مدني ايران گفت : خوشبختانه درسالهاي اخير در مسير پرسشگري و پاسخگويي قرار گرفته ايم اما هنوز تا نقطه مطلوب فاصله زيادي داريم .

موسوي تبريزي افزود:  طبق قانون اساسي، خطاهاي پزشك ، مهندس ناظر ساختمان ، كارخانجات توليدي ، بازرگاني ، راهنمايي و رانندگي قابل پيگيري است اما متاسفانه در بسياري از موارد فرهنگ اغماض و عفو و عدم آشنايي با حقوق و راه هاي مطالبه آن براي جامعه مشكلات عديده اي را پديد آورده است . 

دبير مجمع مدرسين حوزه علميه قم همچنين پيچيدگي جايگاه شكايت و كيفيت رسيدگي به آن را درقوه قضاييه از ديگر موانع ارائه پاسخهاي مطلوب به پرسشگري جامعه دانست.