به گزارش خبرگزاری مهر، تصور کنید در حال پیدا کردن فضایی مناسب برای پارک کردن خودرو هستید. در ادامه طی مسیر به محل پارکی می رسید که در بین خطوط ترسیم شده برای پارک خودرو می توانید خودروی خود را پارک کنید. اما تصور کنید که در آینده ای نه چندان دور خودروهای برقی با قرار گرفتن در بین این خطوط و با ذخیره سازی الکتریسیته از شبکه های برق شهری برای رانندگان خود نقش درآمدزایی را داشته باشند.
این ایده ای جذاب و البته درآمدزاست که می توان به آن به عنوان منبع مهم درآمدزایی نگاه کرد. این ایده که به آن "اتصال خودرو به شبکه برق" گفته می شود، مبتنی بر این حقیقت ارائه شده است که خودروی فرد تقریبا در 90 درصد لحظات مورد استفاده قرار نگیرد. البته این رقم چندان عجیب و غیرمنطقی نیست چون خودروی کارمندان شرکتهای مختلف تقریبا در تمام طول روز یا در پارکینگ خانه و یا محل کار پارک هستند.
جف استین از دانشگاه میشیگان حرفهای جالبی در این خصوص دارد: به نظر شما چه اشکالی دارد که خودرو در زمانی که در پارکینگ پارک شده است در نقش یک عامل درآمدزا عمل کند؟ البته در تمام این مدت، خودرو با استفاده از دو شاخه به پریز برق متصل است و می تواند باتریهای خود را شارژ کند.
این ایده استثنایی به شدت مورد توجه کارشناسان قرار گرفته است تا آنجاکه بالغ بر 2 میلیون دلار کمک هزینه تحقیقاتی از سوی بنیاد ملی علوم آمریکا به این پروژه اختصاص یافته است.
جف استین ادامه می دهد: ما می خواهیم این نکته را نشان دهیم که رابطه میان خودروهای برقی و شبکه برق شهری همیشه یک جاده یک طرف نیست که طی آن خودروها تنها یک مصرف کننده صرف باشند. اکنون به این نتیجه رسیده ایم که می توان از خودروهای برقی برای شارژ باتریها و حتی فروش آنها به کارگاهها و کارخانجات استفاده کرد.
در آینده ای نزدیک می توان برای راه اندازی سیستمهای برقی داخل منزل نظیر ماشین لباسشویی، اتو و حتی دستگاه آبمیوه گیری
از باتری خودروی شارژ شده از شبکه برق شهری استفاده کرد
به گزارش مهر، به عقیده کارشناسان وجود شبکه ای از باتریهای کوچک که در سراسر شبکه برق گسترده شده اند مزایای قابل توجهی نسبت به استفاده از یک ذخیره ساز مرکزی و واحد دارد. نکته مهم این است که می توان برای راه اندازی سیستمهای برقی داخل منزل نظیر ماشین لباسشویی، اتو و حتی دستگاه آبمیوه گیری از باتری خودروی شارژ شده از شبکه برق شهری استفاده کرد.
درصورتی که چنین ایده ای جنبه کاربردی پیدا کند می توان به ایجاد تحولی نوین در بهره برداری از شبکه های برق شهری امیدوار بود.